Kako biti ljubazniji prema vašem tijelu i sebi: dio 2 sa anna gost-jelley | BA.Superenlightme.com

Kako biti ljubazniji prema vašem tijelu i sebi: dio 2 sa anna gost-jelley

Kako biti ljubazniji prema vašem tijelu i sebi: dio 2 sa anna gost-jelley

{Anna Guest-Jelley pomaže student u klasi}

Za mnoge od nas, samo-ljubaznost je teško doći. Nekako to je mnogo lakše biti bolji prema svima i tako mnogo teže biti bolji prema sebi.

To je jedan od razloga zašto volim Anna Gost Jelley rad na Oblo Yoga i njen novi e-knjiga Dozvola za Curve: Inspirativni poza za Oblo jogiji i njihovi nastavnici: Ona nam pomaže da se povezala sa našim samo-sažaljenje. Ona nam omogućava da slušaju naša tijela i tretira se sa poštovanjem i pažnjom.

load...

Ispod, u drugom dijelu našeg intervjua, Ana objašnjava šta samostalno ljubaznost znači da je i na koji način možemo biti saosećajniji prema sebi. Ona je također dijeli zašto joga je važno zajedno sa svojih omiljenih joga pozu.

I ne zaboravite da nam poklanja dva primjerka Anna knjige Dozvola za Curve. Sve što trebate učiniti je komentar na dijelu jednog od naših razgovora. (Detalji su tamo.)

P: Zašto mislite da je joga toliko važno da se bave?

A: Ja sam odrastao bez prakse pokret koji sam uživao, i imam ličnu istoriju hroničnih dijetama i neuređene jelo. Dakle, pretpostavljam neminovno, napravio sam vježba u kaznu. Jer sam pregledane vježbe kao nešto što sam morao da radim, naravno da većinu vremena opirala i mrzio ga ostatak vremena.

Jednom sam otkrio jogu, međutim, shvatio sam da pokret može biti nešto što obnavlja moje rezerve, a ne da ih prazna. Nešto što bi moglo stvoriti više mirno u mom životu, a ne više stresa. Nešto što bi moglo da me se jako dobro, a ne srušiti moje samopoštovanje.

I to je razlog zašto mislim da yoga je važno - zbog procesa koji sam opisao ranije od vas se kreće ka cjelovitosti. Iako je premalo časova joge danas napraviti tako, joga je zaista dostupna svima. Na vama je samo da nastavnici i resurse koji bi bio dostupan za vas.

Ako možete dodirnuti samo prste na nogama u snu, možete dovesti pod do vas s blokovima. Ako niste u stanju da stoji duže vremena, možete koristiti stolicu. Čak i ako ste bolesni u krevetu, postoje stvari koje možete učiniti iz kreveta.

load...

Q: Koja je vaša omiljena joga poza, i zašto? 

A: Ja stvarno volim restorativne joga pozama, čak i naizgled jednostavne Savasana, ili opuštanje na kraju klase. Mislim da je razlog zbog kojeg sam tako privlači ove poze danas je da sam ih odbio dugo. Mislio sam da su se "gubljenje vremena", jer oni nisu bili gori kalorija.

Ali evo šta sam naučio: Više od bilo čega drugog, aktivnog odmora i vraćanje je bio ključ do povećanja osjećaj blagostanja, bolje odnose i više kreativnosti.

Znam da je jedan visoki račun, ali potpuno vjerujem da je to istina za mene - kad sam uzeti vremena da se brine o meni i neka moje tijelo integrirati sve što se događa u životu, imam više energije i entuzijazma za sve što dolazi sljedeći.

P: Ono što najviše volim o svojoj knjizi je naglasak na slušanje našim tijelima i biti ljubazan prema nama samima. I dalje se bore s tim, posebno ljubaznost dijela. Šta slušanje i samo-ljubaznost znači za vas?

A: Oh, Bože; ja također! To stvarno može biti tako teško. Sam Jogom za više od 13 godina, i još uvijek se kao da to češće nego ne propustite. Ali to je ljepota počinio u praksi - to je u redu. To postaje dostupna mi malo više svaki dan, tjedan, mjesec, godinu.

Ne mislim da su mnogi od nas su podignuti na ljubazni prema sebi na dubokom nivou. Self-ljubaznost za mene izgleda prilično kao blagost. Pod tim mislim da se to stalno provjeravanje u i vide kako se osećam i šta radi za mene. Ovo se koristi da se pojavi za mene kao efekt nakon - ja bih se valjaju u nekoj vrsti patnje i pokušaj da se polako povući se napolje.

I to je bio stvarno dobar i neophodan korak. Ali sada sam još u stanju (iako ne uvijek!) Primjetiti osećanja koja me je u tu jamu patnje. Dakle, kada sam doživljava otpornost na nešto, ili frustracija, ili samo osjećaj malo "off" Ja pauzirati i pitam se šta se dešava. Često sam saznala da pokušavam da uradim posao koji nije dobro uklapaju za mene, ili da moram da se odmorim, ili da moram neki drugi oblik brige o sebi.

load...

Znam da ovo može zvučati malo dosadan ili vremena, ali to je praksa sama po sebi. Slično joga, što duže to radite, više bešavne postaje - i što više naučiti.

P: Možete li ponuditi nekoliko prijedloga o tome kako možemo postati samo-suosjećajan kao i bolje slušaoci?

A: Ja predlažem postaje miran. Neverovatno je kako je ovo teško. Bukvalno sam morala napustiti svoju iPhone u drugoj sobi kad sam praksu joge; inače, ja nekako magično nađem provjeravanje e-mail dok sam u Down Dog.

Dakle, ako primijetite da se osećate loše, ili ste dole na sebe jer nije u stanju da uradi x, y ili z savršeno, vidi da li može sebe dati trenutak da se prijavi. Moj omiljeni pitanje koje treba postaviti sebi je : "Ono što se stvarno događa ovdje" Jedan odgovor uvijek dolazi - iako često ne sviđa mi se.

Na primjer, možda se pitam šta se stvarno događa i dobili odgovor da nešto radim nije u redu i da treba početi ispočetka. Ili da je moj prijateljstvo sa nekim nije ono što sam mislio da je i sam trebao rekalibriraj.

Borio sam se ovih odgovora toliko dugo da sam morao da počne davanje sebi dozvolu da im vjerovati, bez obzira na to koliko je smiješno da jesu. Jednom sam shvatio da bih doživljavaju odgovore kao smiješno na prvi pogled, bio sam u mogućnosti da smanji sebi kroz prste i odgovoriti u skladu s tim.

-

Ostanite u toku sutra za treći dio, gdje Ana otkriva kako možemo da volimo naša tijela čak i na dane ne volim ih puno.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Pukotina u licu: Evo kako

Post Više o tebi

6 reči koje su dovele do pokušaja samoubistva: ona je samo kriminalac, ostanite ovde

Post Više o tebi

6 razloga zašto je dobro biti gubitnik

Post Slavnost

Čitanje vikenda: joseph burgo, objašnjava naše odbrambene mehanizme

Post Više o tebi

5 knjiga garantuje otključavanje vašeg kreativnog genija

Post Roditeljstvo

Da li ste vi omogućitelj?

Post Poremećaji odraslih

Kada se loše stvari desi dobrim ljudima?

Post Dobro zdravlje

Ti, ja i posttraumatski stresni poremećaj: odnosi sa partnerima koji su pretrpeli traumu

Post Svakodnevne veze

Kako dobiti ono što želite od svog partnera

Post Roditeljstvo

Dječiji snovi: razumevanje najupečatljivijih snova i noćnih mora u detinjstvu

Post Više o tebi

Da li je više djevojčica zaista lezbejka ili biseksualna?

Post Psihologija seksa

Poremećaj vezivanja, nazovi sebe! rad sa ljubavlju - romansa Pažnja Deficit Disorder, seksualni anoreksik, preživjeli traumatizam i izbegavanje intimnosti