Lekcije koje ste naučili tokom godina | BA.Superenlightme.com

Lekcije koje ste naučili tokom godina

Lekcije koje ste naučili tokom godina

Na poslednjim stranicama svoje knjige Tiny Beautiful Things: Savet o ljubavi i života Od Dragi Sugar Cheryl Strayed olovke nje odgovor na pitanje: "Šta bi ti reci dvadesetak samo ako bi sada razgovarati s njom"

To su isječke njene mudrosti:

"Nahrani sebe. Bukvalno. Sortiranja ljudi dostojan tvoje ljubavi će Volim te više za to, dušice."

"Ne imati karijeru. Imaš život. Obaviti posao. Keep the Faith. Budite True Blue. Ti si pisac, jer pišete."

"Ne možete uvjeriti ljude da te volim. Ovo je apsolutno pravilo. Niko nikada neće dati te volim jer si ga žele ili joj dati ga. Prava ljubav slobodno kreće u oba smjera. Ne gubite vrijeme na nešto drugo. "

load...

"Većina stvari će na kraju biti u redu, ali ne i sve će biti. Ponekad ćete postavio dobru borbu i izgubiti. Ponekad ćete držati na stvarno teško i shvatiti da nema drugog izbora nego da se pusti. Acceptance je mali, tihoj prostoriji. "

U posljednje vrijeme, razmišljao sam o tome lekcije sam naučio tokom godina pisanja težine i živjeti život.

Evo nekoliko lekcija sam naučio:

  • Ne morate da izgube težinu da budu zdravi. Hvala Bogu da konačno otkrili zdravlja u svakoj veličini. Možete izravno fokusirati na zdrave navike i zaobići dio mršavljenja. Možete jesti nutrijentima bogate hrane. Možete se kretati vaše tijelo na način da se osjećate živ i načine na koje opustite naglasio dušu. Možete raditi na tome dovoljno sna. Možete jesti kad si gladan, i pokušaj da se zaustavi kad si puna.
  • Što se toga tiče, možete uzeti veliku brigu o sebi, bez gubljenja kilograma, bez promjene svoj izgled ili se na bilo koji način.
  • Sa druge srodne komentar, ne morate zaraditi pravo da se brine o sebi ili biti dobar prema sebi. Ne morate zaraditi pravo na odmor, da jedu desert, kupiti nešto novo, da učini nešto što voliš.
  • To je u redu da te volim hranu. Voliš velike, hrskave jabuke, sočne trešnje, prokelja, srednje pečen odrezak i komada tamne čokolade. Možete dobiti uzbuđen zbog ove namirnice. Možete dobiti uzbuđen o pokušaju novih restorana. Ovo je dio dobro brinu o sebi - hrani sebe.
  • Hrana nije lijek za sve. Dok hrani neke svoje potrebe (u divan način), ne i on će sve da ih hraniti. Ponekad, morate zagrljaj od svog muža, iskren razgovor, knjigu za čitanje, treninga, jedan od vaših omiljenih TV emisija (kao što je "Dvorac"!), A nap, a dnevnika sesije, umirujuće glazbe.
  • load...
  •  Nositi što god želite. Ako se osjećate sjajno u njemu, stavi ga na. Ako vam neko sudi za to, to je njihov problem (i kako tužno je problem koji je za njih). Ste potrošili wayyyy toooo mnogo vremena brinući o tome što drugi misle o tebi i svoj izgled. I dalje to ponekad. Zato sam Podsjećam vas.
  • Ta devojka je postao ovu ženu. Razočaranja, skretanja, slip-up, greške, neugodno iskustvo, neuredan trenutke stvorili ženu koju su danas. Dakle, čak i ako se kajem, trenutke koje bih da vrati, oni su sve doveli do ovoga. A ovo je neverovatno.
  • Vježba nije kazna za nešto što je pojeo. To nije posao. To se ne ide u teretanu. (To može biti, ali ne mora biti.) To nije bolno. Vježba se jednostavno kreće vaše tijelo - na bilo koji način želite. To bi mogao biti hula magareći. Moglo bi se ples. Moglo bi se u šetnju. Moglo bi se istezanja. Moglo bi se uzimanje blagi joge. To bi moglo biti koristi glup zvona. To bi mogao biti takmičarski sport. Moglo bi se raditi jogu sa stolice. Moglo bi biti nešto što čini da se osjećate dobro. Kako se krećete vaše tijelo je na vama.
  • Emocije nisu u pravu. Svaku emociju je važeća. Ako dobijete nervozan ili uznemiren zbog nečega naizgled "glupo" ili "mala", pa šta? Te emocije su uvijek u pravu. Oni i dalje pružaju vrijedne informacije. Ne zaboravite da ste dozvoljeno da se osjećaju sve što nastaje.

Koje lekcije ste naučili? Šta želite svoj mlađi samo da znaš? Šta ste znali prije nekoliko mjeseci? Šta danas poznajemo?

Ako vam se sviđa, jot ove lekcije u svom dnevniku. Provedite svaki mjesec ili nekoliko mjeseci razmišljanja o tome šta ste do sada naučili. Učinite to svakodnevno profil jednog ili dva lekcije ste naučili nakon doživljava taj dan.

Možda ste saznali da volite pio hladno čokoladno mleko ili stvarno ne vole kiseli krastavci. Možda ste saznali da imate teško vrijeme s govori ljudima ne, i to je nešto što želite raditi.

load...

Možda ste saznali da preskakanje doručka čini da se osjećate kao govno i aktivira prejedanja kasnije u toku dana. Možda ste saznali da istezanje vaše tijelo je savršen način da se opustite nakon posla.

Možda ste saznali da vam se ne sviđa radi na pokretnoj traci, ali ćete uživati ​​radi van. Možda ste saznali da ste čitanje okrepljuje. Možda ste saznali da vam je potrebno više od sedam sati sna.

Sve ove lekcije imaju smisla. Svi oni pomoći da bolje razumiju sebe. Svi oni su uvide možete koristiti za napraviti dobro, istina-to-you odluka. Svi oni su važni zato što su važne.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Kriza braka i srednjih godina: izazovi i prelazi

Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju

Post Svakodnevna kreativnost

Kada vaš kreativni proces nije produktivan

Post Poremećaji odraslih

Kroz staklo: socijalna anksioznost i samoposluživanje

Post Depresija

Antidepresivi i mugeri droge

Post Više o tebi

9 manje poznatih savjeta za dobivanje i borbu

Post Više o tebi

9 načina da se nosi sa mentalnom bolesti

Post Svakodnevne veze

Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova

Post Poremećaji odraslih

Krivica i nevinost: znaci zlostavljanja dece

Post Poremećaji ličnosti

Suočavanje sa manipulativnom majkom

Post Slavnost

Zašto smo tako ljuti na Whitney Houston ožalošćene?

Post Poremećaji ličnosti

Zašto bi narcisista trebao da vas udari (i hoće)