Otkrivanje intuitivnog jela: pitanja i odgovori sa Kristi od poštovanja zdravlja | BA.Superenlightme.com

Otkrivanje intuitivnog jela: pitanja i odgovori sa Kristi od poštovanja zdravlja

Otkrivanje intuitivnog jela: pitanja i odgovori sa Kristi od poštovanja zdravlja

Danas, ja sam uzbuđen predstaviti prvi dio mog razgovora sa Christie iz poštivanje zdravlja, gdje ona piše o svom iskustva sa intuitivnim jelo, daje savjete o jede intuitivno, akcija ukusnih recepata i još mnogo toga.

Ja uvelike divim Christie i njen rad. U kulturi u kojoj zdrave ishrane je sinonim za dijete i mi smo se drže strogih pravila ishrane, jer smo se plaše izmiče kontroli, njene poruke su osvježavajuće i veoma potrebna. Ona nudi tona uvida na svom blogu, a ona je samo potpuno inspirativno!

Prvo, ako niste upoznati s intuitivnim jelo ili želite saznati više, pogledajte intervjue s jednim od autora Biblije na intuitivnom jelo, Intuitivna Eating: A Revolucionarna program koji radi, Evelyn Tribole: Evo prvi dio i drugi dio.

load...

Ispod, Christie govori o tome zašto je počela poštivanje zdravlja, kako je otkrila intuitivno jelo i najveća prepreka ona suočila usput.

Update: Christie je sada blogging oko intuitivan jedete u njoj prekrasan blog njegujući krug.

P: Recite nam nešto o sebi.

A: Moje ime je Christie, zdravlje trener i bloger specijalizirana za mijenjaju živote žena. Ništa me jazzes više od imati žena mi je rekla da sam se promenila svoj život, sam je inspiriran ili sam ju vidim stvari na drugačiji, pozitivniji način. Ja napreduju na nastavu ženama da nauče da slušaju njihova tijela i vjerovati u mudrost koja je urođeni u svima nama.

P: Šta je inspirisalo da počnete da pišete poštivanje zdravlja?

A: Počeo sam blogging u proljeće 2007. Godine, kao način da se hronika svom putu sa intuitivnim jelo. Kao što sam blog i izgradio ovaj izvanredan zajednice oko sebe, ozdravio sam odnos prema hrani i moje tijelo. Usput, shvatio sam da je pomagao druge žene to isto i zapalio vatru u meni da nisam znala da postoje. Poštovanje Zdravlje je moja strast, i osobno i profesionalno.

P: Možete li govoriti o tome kako ste otkrili intuitivno jelo, i zašto je imalo smisla za vas?

A: otkrio sam knjigu Intuitivno Eating Evelyn Tribole i Elise Resch slučajno, zapravo. Ja sam u potrazi za web stranice moje prijateljice koja ima riječ intuitivno u njemu i ja Gugl "intuitivno jelo." Nisam ni slutio, moj život bi gotovo odmah promijeniti.

load...

Bio sam bingeing od kada sam bila mala i počeo zloupotrebljavaju vježba u mom ranim tinejdžerskim godinama. Kao odrasla osoba, držao dijetu sam i binged putu do 220 funti i na kraju znao u mom srcu da stvar dijeta nije stvarno radi.

Što sam više držao dijetu, to više binged. Kada sam otkrio intuitivno jesti, bio sam u trenutku da ja ne ostajem na bilo dijetu za više od nekoliko sati. Imao sam jako poremećenog odnos prema hrani, vježbanje i najviše od svega moje tijelo. Kada sam otkrio intuitivno jelo, izgledalo je kao olakšanje znati da postoji drugi način.

P: Koje prepreke naiđete na sa intuitivnim jelo i kako ih prevladati?

A: Za mene, moj najveći problem s intuitivnim jelo je ne koristite kao izgovor da pijanka. Kada sam prvi put počeo, stvarno sam ga kao "jesti što god želite, kad god želite", te da pristup sletio mene 40lbs teže nego kad sam počeo. Ne žalim one 40lbs jer su me zaista naučio razloga zašto sam bingeing.

Tom periodu mi je pomoglo da vidim da sam imao veće probleme nego samo "sviđa hranu" i da morao sam ozbiljan rad učiniti ako sam ikada biti zdrav u glavi, tijelo i duh. Sam od dobio natrag na težinu to izgleda više udoban za mene, ali da je početni dobitak bio važan komad mog oporavka.

-

Hvala puno, Christie, za dijeljenje svoju priču i uvida s nama! Ostanite u toku sutra drugom dijelu našeg intervjua, gdje Christie govori o emocionalno jedenje, čineći mir s hranom i svojih omiljenih savjete za poboljšanje tijelo slike.

Intuitivno Eating alati

U međuvremenu, želio sam da se istakne neke od mojih omiljenih postova od Christie koje mislim da su stvarno važno za svakoga ko je zainteresovan za intuitivan jelo:

  • Intuitivan Eating Hunger Scale
  • load...
  • The Food Mood Journal
  • Šta li pun Feel Like?
  • Intuitivno Eating: Odbijte Diet Mentalitet
  • "Nikad ne bih prestati da jedem"

Danas je omiljena post. A post razmišljanje dr Samantha Thomas, "Dosta je bilo", na tijelu sliku licemjerstvo, koji sam našao zahvaljujući Carrie na ED Bites, koji poruke zanimljiv i karika svake nedjelje.

Ako jedeš intuitivno, što su vaš najveći izazov? Šta mislite o intuitivan jelo?

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Istraživanje prošlosti je preduslov za istinsku pažljivost

Post Svakodnevne veze

Knjige koje su promenile ove 6 psihologa živi

Post Slavnost

Sia skriveno lice: pažnja Deficit Disorder i društvena anksioznost

Post Više o tebi

14 preporučenih knjiga za pacijente psihijatrije

Post Roditeljstvo

Kada tvoj sin misli da je gej

Post Poremećaji ličnosti

Hirurgija mršavljenja i bipolarni poremećaj

Post Psihologija seksa

Znaš da si star kada

Post Poremećaji ličnosti

Narcisistička baka, ranjena kći, otuđeni unuci

Post Poremećaji odraslih

Kako pobediti slabe sposobnosti savladavanja i samodestruktivno ponašanje

Post Roditeljstvo

Poremećaj graničnog ličnosti: razdvojenost i emocionalni haos

Post Poremećaji ličnosti

Neuspeh je opcija: zašto ja odustajem od #nablopomo

Post Roditeljstvo

Oktobar je mesec porodičnog nasilja