Pomaganje usvojim roditeljima da prevladaju probleme sa hranom: pitanja i odgovori sa dr. Katja rowell | BA.Superenlightme.com

Pomaganje usvojim roditeljima da prevladaju probleme sa hranom: pitanja i odgovori sa dr. Katja rowell

Pomaganje usvojim roditeljima da prevladaju probleme sa hranom: pitanja i odgovori sa dr. Katja rowell

Novembar je Nacionalni Usvajanje Mjesec, pa sam htio govoriti o često zanemaruje još ključne važnosti za usvojitelja i hraniteljske porodice: problemi s hranjenja.

To je vrlo kompleksno pitanje, ali klinci koji su usvojeni ili u hraniteljske porodice imaju tendenciju da budu posebno osjetljiv na jedu borbi. I, na žalost, resursi na hranjenje su oskudni. Ili, ako roditelji ne primaju savjete, to je često u zabludi, pogoršava problem i vodi djecu u opsednut preko hrane.

load...

To je razlog zašto sam tako Čast nam je predstaviti moj intervju sa dr Katja Rowell, MD, specijalista porodičnog lekara i hrane. Ja sam veliki fan dr Rowell i njen pozitivan rad u pomaganju roditeljima podići zdravu djecu. (Također sam sa njom razgovarao prije nego što na bestežinski.)

Nedavno, ona je objavila odlična knjiga pod nazivom Love Me, Feed Me: Vodič usvojitelja "okončanju Brini o težini, Picky jesti, borbe za vlast i još mnogo toga. To razbija zajedničko - i štetne - mitova o zdravoj hranjenje i je pakiran sa praksom na osnovu dokaza za pomoć vaše dijete izgradi hranjiva odnos prema hrani.

To je suosjećajan, praktičan i siguran resursa, koju preporučujem svim roditeljima. (Usput, možete osvojiti kopiju ispod!)

U dijelu jednog od naših razgovora, dr Rowell zadire u zašto je usvojila i usvojene dece bore sa ishrani i kako zdrav odnos prema hrani je u srži dječje sreće.

Saznajte više o dr Rowell na njenom sajtu, i čitao joj fantastičan blog.

P: Šta vas je inspirisalo da napiše ovu knjigu? 

A: Ja bih razmišljao o razvoju sredstava da pomogne porodice koje usvajaju već neko vrijeme, ali je udarac u gaće došla jednog dana kada sam dobio dva poziva od mame na suprotnim stranama u zemlji. Oba su majke imale predškolce usvojen iz Etiopije, a obe devojke su stavili na dijetama od svojih dobroćudno neinformisani liječnicima.

Djevojke su bile "opsjednut" sa hranom, i to je uništava obiteljski život i utiču na njihove emocionalne i fizičko zdravlje. To jednostavno nije u redu da stavim dijete koje je doslovno gladovali na dijeti (ili bilo dijete, a posebno dijete koje je iskusio nesigurnosti hrane).

load...

Upita jedan mama: "Kako može da mi vjerovati ako sve radim po ceo dan je reći 'ne' nju i držati hranu dalje od nje. Osećaj je grozno. "

Postoji jedinstvena veza između pružanja hrane i privrženost, a sve je igra u zaista tužno, i osjetio sam izbjeći načina za roditelje koji su me kontaktirali za pomoć.

Nadam se da ću pomoći roditeljima melodiju u i veruj taj osjećaj kad nešto nije u redu. Želim da osnaži roditeljima u pitanje ono što čuju od svojih "stručnjaka", iz MD-do logopeda i nutricionisti koji često dobiti malo ili nimalo obuku u prehrani istraživanja i dinamike.

Toliko Foster i usvojena djeca su preživjeli traume, nesigurnost hrane, pa čak i gladi, samo da nastavi da se bori sa problemima hranjenja i težine. Osetio sam primoran da podrži ove porodice sa najugroženiju djecu, čiji su roditelji rade tako teško da im pomogne, često uz malo podrške i loše savjete.

Radi se o Foster i usvojitelji (i svi roditelji) dobiti informacije i podršku, tako da može da podigne djecu koja su sretni i zdravi.

P: U knjizi pišete da je "Pomaganje dijete imati zdrav odnos prema hrani i svoje tijelo u srž zdravlja i sreće." Zašto?

A: Moramo jesti, moramo to učiniti nekoliko puta dnevno. Kada smo se bore sa hranom, to utječe na naše mentalno zdravlje i fizičko zdravlje kao dobro. Znamo da kada mladi ljudi ishrane ili osjetiti uglavnom uznemirenosti oko hrane ili imaju loše slike o sebi, oni završavaju s manje stabilnim težine, više neuredno jelo i veći rizik od razvoja poremećaja ishrane.

Kada jede je planirani-za i radostan dio uravnoteženog života, podržava stabilnu težinu i energiju, a istraživanja pokazuju da dobro jede podržava zdravlje (i sreće) u cjelini, od holesterola šećera u krvi (vidi Eating Nadležnost i HAES istraživanja).

load...

Kao što su drugi rekli, "Mi ne vode računa o tome šta mi mrzimo," tako da je važno da se pomogne djeci osjećati dobro zbog njihova tijela kako bi se pobrinuti za njih. Živimo u eri i kulture u kojoj je dominantan model motivirati zdrave ishrane i ponašanja je o izbjegavanju, demonizirati određenih namirnica, sramoćenja i mržnja sebe. Ja tvrdim da nije radila, i da postoji bolji, radostan način.

P: Zašto je usvojila i usvojene dece bore sa jelo?

A: To je složen jer ne može biti mnogo razloga, a većina vremena postoji više faktora u igri. Ja razbiti ga u dva (pojednostavljena) kategorije zbog čega dijete može biti veći izazov da se hrani. (Vidi uvođenje Worry ciklus i zašto djeca su izazov da se hrani.)

Prvi može biti izazov "od" dijete, kao što su refluks, rascjep nepca, istoriju od izloženosti lijeku ili alkohola, ili bilo koje stanje koje dovodi do bola, nelagode ili mehaničke teškoće pri jedenju.

Drugi je ekoloških faktora: dijete koje nije priključen na brigu zapisničar neće dobro jesti, dijete koje je doživjela zlostavljanje ili zanemarivanje oko hranjenje će biti veći izazov hraniti. Na primjer, osamnaest mjesec-star, koji je imao samo bocu sa zadebljanim tekućine će biti iza u svom oralno-motoričke sposobnosti.

Često, postoji kombinacija faktora. Možda dijete je kažnjen uskraćivanje hrane, ili samo da je izložen u ograničenom opsegu hrane i tako je strahova oko ishrane. Stres, haos, anksioznost, siromaštvo i nesigurnost hrane igraju veliku ulogu u oblikovanju djeteta rani odnos prema hrani. To su pojave koje su jednostavno češći u više ugroženom stanovništvu djece u hraniteljske porodice ili koji su usvojeni.

P: Koji je najčešći hranjenje brine čuti od roditelja usvojene djece?

A: Najčešće pitanje koje sam čuo je hrana opsesija i brinuti o težini biti previsoka. Mnoga djeca koji su iskusili nesigurnosti hrane imaju početne ponašanja koja plaši roditelje. A posvojče može biti "gojazni", a ne reguliše unos hrane zbog nesigurnosti hrane. (Verujem da su regulacije hrane vještine nisu nestali, jednostavno pokopan, i da djeca mogu ponovo učiti za podešavanje na glad i punoću znakova.)

A hrana nesigurno dijete može jesti brzo, sneak, kradu, i gomilaju hrane; dijete se ne nevaljao, to su opstanak ponašanja. Ja mislim da je od ključne važnosti za upravljanje početne hrane anksioznost i izliječiti povijesti nestašica hrane odgajanja, pouzdano hranjenje i omogućavanje djetetu da "prejedanje", dok ona uči da joj verujem znakove gladi i sitosti.

(Mnoga djeca ne moraju da jedu mnogo, kao što uhvatiti korak rast može biti i do 20 puta tipične stopa.)

Avaj, sa sve brige oko "gojaznost" mnoga djeca se stavljaju na dijetama ili ograničeno od samog početka. Istraživanje nam govori da restriktivno hranjenje teži dovesti do povećanja težine i pojačana ishrana u odsustvu gladi.

Vjerujem da je ograničenje i napore za kontrolu težine se zašto se viđam toliko ukorijenjene hrane opsesija, s ponašanjem hrane traže pogoršava, ne popravlja tokom vremena. Proveo sam mnogo vremena u knjizi govori o ljekovita anksioznost hrane koji vremenom znači opsesije hranom nestaje.

Drugi najčešći problem je selektivno jesti sa ili bez očigledne senzornih problema, i često sa malom težinom. Ja sve čujem od "hranjenja klinici neuspjehe", kao sve više i više djece odnose se na hranjenje therapies- neke dobre, neke ne tako dobro.

Poglavlje tri u mojoj knjizi je dug, i bukvar sorti oko selektivnog jedenja, senzorne probleme i koje opcije su tamo za pomoć ove djece. Kao što je rekao jedan mama, "Bad terapija je gore nego ne terapije."

Opet, želim da osnaži roditelji znati da li je terapija oni poduzimaju zapravo može raditi više štete nego koristi. Dobar lakmus test je ako se bore za zadatke terapija, ili zadaci dodaju stresa, verovatno ne pomaže.

U ovom scenariju, anksioznost igra ulogu previše. Zajednički nazivnik je lijek anksioznost i promociji povjerenja i vezanosti. (Poglavlje četiri fokusira na okreće oko hrane bitke i pomaže selektivno jedu.)

-

Ostanite u toku sutra dio 2, gdje je dr Rowell govori o zajedničkim mitovima i činjenice o hrani djecu.

Dati!

Dr. Rowell velikodušno poklanja jedan primjerak svoje knjige. Da biste ušli u pobjedu, samo postati obožavatelj njenog Facebook stranicu i javite mi u komentarima ispod da jesi. (Samo otvori američkim čitateljima.) Imate vremena do idućeg utorka u 11:59 EST - a pobjednik će biti odabran slučajnim. 

Više o Dr. Katja Rowell: 

Porodica doktor okrenuo specijalista hranjenje djetinjstva, Katja Rowell, MD, završio je medicinski fakultet top-deset i naveo u svojoj praksi koliko je problema je videla proizašla iz nezdrav odnos prema hrani.

Rowell smatra kako djeca su FED je ključ za ono što jedu, i pomaže deca imaju zdrav odnos prema hrani, a njihova tijela je najbolje preventivne medicine postoji.

Opisao kao "akademski, ali stoji na zemlji," Dr. Rowell je porodica kuvar, bloger, i majka razred-srednjoškolca. Ona pomaže roditeljima bori sa hranjenje ili težinu brige preko kuća-poziv u Twin Cities ili putem telefona širom zemlje. Ona je razvila strast za podršku usvojitelja i poticanje obitelji.

Njena knjiga Love Me, Feed Me: Vodič usvojitelja "okončanju Brini o težini, Picky jesti, borbe za vlast i još mnogo toga filtrira podrške ona nudi obitelji kao što zaraste teško odnosa hranjenja.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Fantom trudnoća (pseudokozija): veza između tela i tela

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: transformacija poremećaja hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Psihologija seksa

Poremećaj vezivanja, nazovi sebe! rad sa ljubavlju - romansa Pažnja Deficit Disorder, seksualni anoreksik, preživjeli traumatizam i izbegavanje intimnosti

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Post Roditeljstvo

Mozak djece sa hiperaktivnošću poremećaja pažnje pokazuje nedostatak proteina

Post Svakodnevne veze

Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova

Post Više o tebi

5 neophodne prakse roditeljstva

Post Roditeljstvo

Kognitivno-bihejvioralna terapija za odrasle asperger sindrom

Post Slavnost

Lice emocija: dr. Eric finzi o tome kako botox utiče na osećanja, raspoloženja

Post Roditeljstvo

Suočavanje sa pasivno agresivnim partnerom

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj je neuredan

Post Slavnost

Mesec za mentalno zdravlje: 3 načina zagovaranja mentalnog zdravlja