Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj | BA.Superenlightme.com

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Danas sam čast da predstavi gost post autora Nicole Johns. Ispod, ona govori o osnovnim pitanjima koje su podstakle njen poremećaj u ishrani, i kako se oporavila obraćajući oboje.

Prvi put sam saznao Nikol kad sam pregledao svojoj knjizi Purge: Rehab dnevnici za Psych Central. (Možete pročitati moju recenziju ovdje.) Ukratko, volio sam knjigu za sirovom poštenje, nada poruku, mit-busting i tačne informacije.

Mi smo tada bili u kontaktu, i mislim da je neverovatna osoba i veliki zagovornik za jelo svijesti i oporavak poremećaj.

load...

Usput, Nicole je nedavno pisao o tome kako je sretna da radi ono što voli, kao što nastupa, predavanja i pisanje. Znam da ne mogu ni zamisliti koliko je teško je oporavak, ali ova poruka definitivno govori o tome zašto je to tako isplati!

Poremećaja u ishrani ne postoje u dijagnostički vakuumu. Često, anksioznost, depresija, kemijske ovisnosti, a drugi komorbiditeta prožetih poremećaj u ishrani. Vjerujem da je od izuzetne važnosti za liječenje komorbidnim stanje (e) uz poremećaje u ishrani.

Tek sam počeo proces oporavka koji sam shvatio da je veliki dio mog poremećaj u ishrani (EDNOS) je podstaknut nesputani anksioznosti.

Uvijek sam bio zabrinut osoba, ali nisam povezao da je moja anksioznost je pištolj za moje poremećaj u ishrani dok nisam počeo da se viđa psihijatra koji je ukazao na odnos između dvije dijagnoze.

Kako bi se isključili i kontrolirati moju anksioznost, koja se bavi sam jeo poremećaj ponašanja, kao što su bingeing i crpljenja, ograničavanje, i kompulzivno vježbanje. To su bili nezdrave mehanizme suočavanja, ali mehanizme suočavanja ipak.

U stambenim tretman za moju poremećaj u ishrani, naučio sam zdrav mehanizme suočavanja za rješavanje poremećaja ishrane nagone. Bilo je teško za implementaciju ove strategije kad sam bio navikao na korištenje poremećaja ishrane ponašanja.

Ovo mi je ostavio neriješena anksioznosti. Ja sam imao alat za jelo oporavak poremećaj, ali moj netretirane anksioznost ometa moj trud oporavak.

A mesec dana od tretmana, imao sam poremećaj ishrane relapsa, uglavnom zbog nemogućnosti da se nosi sa svakodnevnim stresom. Koristeći jesti simptomi poremećaja izgledalo kao jedini način da se bave anksioznost svakodnevnog života i postdiplomske studije.

load...

Ja sam bio u mogućnosti da se ovaj relapsa oko odlaskom na terapiju redovno, koristeći moj sistem podrške, i odlazak na antidepresiv. Dok sam u početku je odoljela uzimanje antidepresiva, moja anksioznost je bila toliko velika da sam odlučio da ga probam, zajedno sa benzodiazepin dok to potrebno.

Takođe sam naučio mehanizme suočavanja za bavljenje mojim anksioznost, kao što su: vježba (umereno), duboko disanje, pisanje časopisa i jogu. Moja anksioznost nije čudesno nestati preko noći, ali to početi da se povlači sa lijekova i terapije.

Ubrzo nakon početka lijekove, bio sam u mogućnosti da uzme sebi gore od poremećaja ishrane relapsa. Bilo je dodatni vanjski faktori koji motivisani moj poremećaj u ishrani oporavak, ali da mi anksioznost pod kontrolom je bilo presudno za prevazilaženje moje relapsa.

Na kraju, sedam godina kasnije, bio sam u mogućnosti da nestane iz mog antidepresiva (uvijek ima doktor nadgleda vaše konus), a ne doživljavaju neodoljiv anksioznosti. U tih sedam godina, radio sam sa terapeutom i učvrstila moje oporavak od mojih poremećaj u ishrani.

Takođe sam radila na tome kako se nositi sa svojim anksioznost na zdrav način. U početku, bio sam uplašen da ode iz mog antidepresiva, ali je prošlo dobro.

Vjerujem da je rješavanje oba moja poremećaj u ishrani i anksioznost mi je pružena alate da ostanu u oporavku.

-

Ako ste se borili sa poremećaj u ishrani, da li se bore s anksioznosti, depresije ili drugih pitanja? Kako ste uspeli da se oporavi? Ako se bore sa anksioznošću, što vam pomaže?

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Veće samopoštovanje s potezom vaše olovke: intervju sa vimala rodžerima

Post Poremećaji ličnosti

5 stvari koje narcisoid nikad ne radi

Post Tvoje tijelo

4 načina da zaista volite sebe

Post Svakodnevne veze

Crvene zastave ljubazne prevare: 10 znakova da se družite sa sociopatom

Post Roditeljstvo

Erp terapija: dobar izbor za lečenje opsesivno-kompulzivnog poremećaja

Post Poremećaji odraslih

Kada prestati tretman? Zašto?

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: columbine

Post Slavnost

Bachelor chris soules uzimajući pauz od dating

Post Poremećaji odraslih

Radna sveska za smanjenje stresa zasnovana na svesnosti: ponedeljnički svesni citat

Post Tvoje tijelo

Razigrani i moćni citati o hrani, kuvanju i ishrani

Post Svakodnevne veze

Da li se bavite sociopatom ili narcisoidom?

Post Dobro zdravlje

Savjeti za pomoć anksioznim partnerima


load...