Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete | BA.Superenlightme.com

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Nedavno sam napisao ovaj članak o tome kako da se bave samo-sažaljenje kada je zadnja stvar koju želite učiniti. Jer, kada smo uznemireni, tako da mnogi od nas vratiti na ono što znamo: grdi sebe.

Bismo mogli učiniti u ovom trenutku. Danima. Možda čak i tjedana.

Mi ovo mogu raditi nakon kupaći kostim kupovinu. Nakon što ne radi kao brzo ili hodanje dok neko drugi, ili se vremena ranije. Nakon izuzetno nepovoljne interakcije sa naš šef. Nakon što je greška. Nakon toga, govoreći ili doživljava nešto smatramo neadekvatna.

load...

Ali čak i kad ne izgleda tako, samo-sažaljenje je i dalje bolji put. Self-samilost nas smiruje. Zaustavlja ciklus uvrede bacamo naš način. To nam pomaže da jasnije. Da bolje razumiju sebe. Umiriti se.

U mom komad psihoterapeut Ali Miller dijeli odličan prijedloge za obavljanje samo-sažaljenje kada vjerujemo da ne možemo. To su dodatne ideje sam došao sa:

  • Napišite pismo na sebe govori o tome zašto si tako uznemiren. Izbjegavajte uvrede i znače primjedbe. Napišite iz srca. Šta te boli? Zašto je to sto boli? Poveže sa tom boli i frustracija, i recite sami, s poštenjem i milošću, ono što je zaista na umu.
  • Play. Igra je odličan način da se oslobodi krutih granica samokritike. Igra je izdanje, radoznalost, radost, ispunjenje, fokus. U svojoj knjizi Otkrivanje Happiness: Prevladavanje Depresija u sabranosti i Self-Compassion psiholog i psihijatar Central bloger Elisha Goldstein, dr, navodi 52 načina možemo igrati. Njegov popis uključuje sve, od izrade nove desert da ljubljenja do leži ispod drveta da peva oko kuće da zauzima pletenja uređenja cvijeće. Isprobajte ove aktivnosti, ili učiniti ništa što oseća razigran vas.
  • Probajte jogu. Kada mi ne želimo da se bave samo-sažaljenje, u tvrdoglavost obično stanuje u našim glavama. Yoga nam pomaže da se iz našeg mozga u naša tijela. To nam pomaže da oslobodi nagomilane emocije. To nam pomaže da istrese nagomilane misli. Prisustvovati joge, ili prakse kod kuće. Anna ima mnogo odličnih resursa na njenom sajtu. U posljednje vrijeme, ja sam uzimao vruće časove joge, a nakon svake klase, ja osjećaj oslobađanja. Joga mi pomaže da se povežete na moje tijelo. To mi pomaže da uspori. Da biste dobili znatiželjan o mom zao misli, i da se predaju samo-sažaljenje, u mirnom, mirno, poštovanje način.
  • Odrediti bol. Odakle bol živi? Koje je boje bol? Kako izgleda? Šta to miriše na to? Ako bi mogao razgovarati sa svojim bol, kako bi to rekao?
  • load...
  • Istražite šta će ublažiti bol. Ono što će učiniti ako se osjećate bolje? Šta ti treba? Ono što će vam pomoći da ozdravi vaše bol? Smiri se, kada je to lupanje?

Ono što volim kod sebe samilost je da se radi o slušanju sebe. To pušta nas da se čuje i priznat. Radi se o osjećaj sve naše osjećaje.

U tom članku Miller dijeli odličan primjer self-samilost (i kako se razlikuje od samokritike):

Osećate ljubomoran jer vaš kolega dobio povišicu, a ti nisi. Ako si samokritičan, moglo bi se reći, "ne bi trebalo da osećam ljubomoran; dobri ljudi ne osjećaju ljubomoran. "Međutim, ako ste samo-suosjećajan, moglo bi se reći," Joj, osećam ljubomoran. Ovo je bolno. Šta mogu učiniti da se brine o sebi u ovom trenutku patnje? "

Kada self-samilost je zadnja stvar koju želite da razmislite o, onda nemoj. Umjesto toga, kao što je Miller kaže, uzeti u obzir kako možete upravljati svojim patnju. Razmislite kako možete brinu o sebi. I sebi to.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Šta stoji iza vaših odluka o roditeljstvu?

Post Više o tebi

Pristup tretmanu je najbolji način borbe protiv stigme

Post Dobro zdravlje

Ti, ja i posttraumatski stresni poremećaj: odnosi sa partnerima koji su pretrpeli traumu

Post Više o tebi

7 koraka da oslobodite dijete od anksioznosti

Post Depresija

Ubica ima depresiju, opsesivno-kompulsivni poremećaj istoriju pokušaja samoubojstva i dva nova oružja

Post Poremećaji ličnosti

Priče iz anksioznosti med-go-round: buspar mozga zaps

Post Poremećaji odraslih

Thich nhat hanh je u bolnici, ali nas nikad neće ostaviti

Post Više o tebi

5 pažljivih tretmana za ruminaciju

Post Poremećaji ličnosti

Kako narcizam i prag visokog emocionalnog bola uništavaju odnose

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Post Roditeljstvo

Šizofrenija: dijagnoza sa lošom prognozom?

Post Roditeljstvo

Da li će pravi narcisista ustati