Propadaju naš unutrašnji i spoljni prostor | BA.Superenlightme.com

Propadaju naš unutrašnji i spoljni prostor

Propadaju naš unutrašnji i spoljni prostor

Spomenuo sam ranije da brigu o sebi ponekad može biti iznenađujuće. To je, ponekad, brige o sebi nije blaženi ili opuštanje u ovom trenutku. Ponekad se čini kao posao. Ponekad, to je čak i decluttering. Jer ono što okružuju sami sa ima snažan utjecaj na našu dobrobit, na naše psihičko i fizičko zdravlje.

Na primjer, provodim puno vremena kod kuće. Radim od kuće. Naravno, to je gdje sam opustiti. To je gdje sam provesti kvalitetno vrijeme sa svojim mužem. Za mene je važno da imaju relativno organiziranog, čist i inspirativnom prostoru. Za moj rad. I moj život. Kako moj dom misli utječe na moje raspoloženje i perspektive.

load...

Ja sam shvatio da je stanje moj dom je veliki dio mog brigu o sebi, jer sam upoznati moje potrebe u ovom okruženju. Ja se zadovoljile potrebe, kao što su spavanje, odmor, hranu, povezivanje, radoznalost i rast.

Naše domove također sadrže mnoge emocije, priloge, opterećenja, brige i strahove u obliku objektima. Nered mogu predstavljati krivicu, žaljenje, savladaju i nesigurnost, između ostalih.

Nedavno sam bio ronjenje u predivnu knjigu pod nazivom disanje soba: Open Your Heart Decluttering vašu ponudu. To je napisao Lauren Rosenfeld, MA, MED, trener, učitelj i "duša declutterer", a Melva Green, MD, ovjeren odbor-psihijatar, duhovni iscjelitelj i stručnih doktora na A & E emisiji "Hoarders." Njihova knjiga je ispunjen otvara oči uvide, i praktičan i inspirativan tipova.

Govori o decluttering kao duhovnu praksu. To govori da se nešto dublje nego jednostavno oslobađanje od stvari nam ne treba.

Prema Rosenfeld i Green, "Decluttering kao duhovna praksa vam omogućava da stalno otkriti i otkriti ono što je duboko smisleno, kreće i vrijedne u vašem životu. To vas podsjeća da ono što je najvažnije u životu." Dakle, to je naša stvar. I ne radi se o našoj stvari.

Danas, ja sam dijeljenje dva od mojih omiljenih savjete Breathing Room. (A u nedjelju sam dijeljenje trećeg, koji nam pomaže da tešku odluku o tome da li zadržati ili pustiti stavku.)

1. Postavite namjeru za svaku sobu.

Rosenfeld i Zeleni predlažu postavljanje namjere za svaku sobu si decluttering. To može biti i do tri ili četiri riječi (tako da je lako zapamtiti). Kao što oni pišu, "Šta energija želiš stvoriti u svakom prostoru u vašem domu? Šta energije želiš da napreduju u tamo?"

load...

Stvoriti znak, i drži ga u svakoj sobi: "Ova soba je napravljena za _______".

Na primjer, u svojoj prijavi način, možda želite "open", "pozivajući" i "toplo". U svojim blagovaonica, možda ćete htjeti "hranjiva", "smijeha" i "prijateljstvo". U kupatilu, možda će vam "osvježavajuće", "prihvatanje" i "samilost". A u vašoj spavaćoj sobi, možda želite "restful", "utočište" i "jednostavnost".

Pusti sve to ne pomogne osećate namjere svakog prostora.

Mnogi od njihovih klijenata drže znakove u svojim sobama. Na taj način, kada nered se polako vraća, oni podsjetio na svoje moćne namjere.

2. Reci potvrda za objekte koje je teško pustiti.

Rosenfeld i Green uporedimo naše imovine stranih predmeta u našim tijelima. Drugim riječima, predmeti nisu dio naše bitne sebe. Neki objekti su od pomoći - kao implantiran pin za održavanje kosti zajedno. To vam pomaže da se slobodno kreću i uživajte u okruženju.

Međutim, drugi objekti, kao trn, zar ne. Uklanjanjem krhotine smo poboljšati naše živote. I mi također poboljšati našu moć da čini dobro u svijetu.

Kada ćemo se osloboditi objekata koji su bolni da se odreknu, autori ukazuju da je ovo afirmaciju:

Ovaj objekat je pronašao svoj put u moj dom i moj život, ali to nisam ja. To me sprečava u potpunosti i sretno žive. To je krađa mojoj moći. To me sprečava da se brinu za sebe, u komunikaciji sa drugima, i što si me gdje treba da odem u životu. Ne zanima me koliko to boli da biste ga uklonili. Ja ću to učiniti, tako da mogu da se vratim na posao biti ja i serviranje svijeta.

Decluttering može osjećati kao posao. I to je sigurno radi.

Ali isto tako otvara prostor za ono što je zaista važno u našim životima. Hrani naše blagostanje, pomaže da se očisti, inspiriše i podigne naš svemir (naše domove), a naš unutarnji prostor (naše potrebe, želi, raspoloženje, perspektiva, opterećenja, očekivanja, e treba).

load...

To nam pomaže da promišljeno i namjernog o prostorima živimo. Ona nam pomaže da bolje razumiju kako želimo da se strukturira naše prostore i naši dani.

To prepušta ono što nije bitno i ostavlja ono što radi. Što je zaista vrhunsku brigu o sebi.

Kako želite da vaš dom da se osjećaju? Šta želiš svakoj sobi odražava? Kakva su vaša očekivanja, opterećenja, vjerovanja i e treba želite da se odrekne?

Stay tuned za nedelju, kada ću dijeliti još jedan moćan tip od disanja soba za shvatim da li je predmet ostaje ili odlazi.

Update: Evo nedjelju post.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

10 savjeta za porodičnu mentalnu wellness: pozitivan put do 2018

Post Slavnost

Bachelor chris soules uzimajući pauz od dating

Post Psihologija seksa

Neurohemija, eskalacija i proces Unutrašnji poremećaji u defenziji pažnje

Post Poremećaji odraslih

Moć verovanja: zašto imaš upravo ono što treba da zarastiš

Post Depresija

Šta da ne kupite svog prijatelja sa depresijom

Post Više o tebi

8 savjeta za pisanje ljubavnog pismo vašoj supružnici

Post Svakodnevne veze

Iznenađujući razlog zašto neke žene traže poslove

Post Više o tebi

10 dobrih stvari o depresiji

Post Roditeljstvo

Opozicioni poremećaj: majčin opstanak

Post Poremećaji ličnosti

Žao mi je zbog narcisista koje volim i odlazim

Post Roditeljstvo

Narcisoidni odnosi

Post Poremećaji ličnosti

4 veza crvene zastavice neukusne kćeri propuštaju