Samopouzdanje u nedjelju: postanite netolerantni | BA.Superenlightme.com

Samopouzdanje u nedjelju: postanite netolerantni

Samopouzdanje u nedjelju: postanite netolerantni

Svaki dan smo suočeni mnogi neprijatnosti koje nas samo povijati. Neprijatnosti da potone našu energiju i naše raspoloženje. Neprijatnosti koje nas istinski utjecati. Neprijatnosti koje se vremena i pažnje od onoga što je zaista važno za nas. Pretpostavljamo da je to apsolutno ništa ne možemo. A ponekad, prihvatanje je naš najbolji izbor. Ali drugi puta možemo dobiti kreativni. Drugi put možemo postati netolerantni (na dobar način, naravno).

U svom odličan, inspirativan, uvid prepune knjiga, kako se to radi sve: Revolucionarna plana za stvaranje potpunu, svrsishodnu Život - Dok samo povremeno Želeći da Poke oči sa marker autor Linda Formichelli dijeli divan tip trenera života kristin Taliaferro. Taliaferro predlaže zapisujem 100 stvari koje nas gnjavi-sve iz vašeg bučnih frižider da ne voleti svog lekara.

load...

Možete pisati na listu u časopisu ili ga držati u Evernote ili omiljene aplikacije. Formichelli čuva svoje liste na svom laptopu, tako da ona može ažurirati po potrebi.

Prema Formichelli, suosnivač Renegade Writer Press, tolerations ili iritacije imaju tendenciju da se sakrije u ispod mjestima, što je ona sugerira istraživanje:

  • Zdravlje: Možda si se bore sa svojim alergijama. Možda si iscrpljen. Možda si odavno za mamografiju ili neki drugi pregled. Briga o našem zdravlju je važan dio brige o sebi. Plus, kada smo se dobro, to je puno lakše za navigaciju puna dana. I to je velika da se osjećaju dobro. 🙂
  • Home: Formichelli sugerira odlazak sobu po sobu i identificiranju sve što te muči. To bi moglo biti nešto kao mali kao rastopljenim špatulom na nešto malo veće kao mouldy fuge u kupatilu. Možda mrziš jastuke na kauču ili ured zidovi su previše prazni ili bezbojan. Možda je vaša spavaća soba misli prenatrpano (i ništa kao utočište želite to bilo).
  • Karijera: Možda si iznerviran (i iscrpljen) od strane duge sate radite. Možda ti je dosadno sa svojim projektima. Možda ogovaranja vaš kolega je rešetka na živce.
  • Oprema i uređaji: Možda bateriju na pametnom telefonu umire u roku od nekoliko sati. Možda ne možete naći ništa na vašem računalu, jer postoje samo tako. Mnoge. Fascikle. Možda ti kosu slomio. Opet.
  • Okruženje: To bi moglo biti ništa od neželjene pošte u svoju poštu na svjetlo koje dolazi kroz na svako jutro (i zeza sa snu) 6.
  • Odnosi: Možda neki od vaših najmilijih prelaze svoje granice. Možda su se negativne komentare o svojoj težini. Možda oni pokušavaju da vas zaposli za svoju najnoviju dijetu. Možda oni ne slušaju.
  • load...
  • Time: Time-sapping tolerations uključuju sve, od duge redove za saobraćaj prepune svakog dana putuje.
  • Financije: To uključuje dug i zbunjujuće račune.

Narednih dio procesa je sve o prelasku isključili tolerations. Formichelli napominje da Taliaferro voli da ukloni tolerations po kategorijama. Na primjer, tjedan dana, vi start tolerations u vezi sa zdravljem. Drugi tjedan ste start tolerations aparata u vezi. Ali, naravno, ono što je najbolje za vas.

Taliaferro također predlaže da tri rješenja po tolerancije. Formichelli dijeli ove primjere: "Mogao si zašije pocepanu jorgan pokriti sebe, zaposliti nekog drugog da ga popravi, ili kupiti novi Moglo bi se popraviti svoj neuredni nokti, dobiti profesionalni manikir, ili da nauče da budu zadovoljni isprekidano zanoktice. ". Umjesto kupovine namirnica svake subote, kada su linije su kroz vrata, kupuju svake srijede.

Razgovarajte sa svojim mama da ne čineći komentare o svoju težinu. Provedite jedan dan imenovanja za osnovne preglede i unaprijed. Ako je u budžetu, unajmi Housecleaning servis za svakih nekoliko tjedana ili jednom mjesečno. Čine većinu obroke svake nedjelje.

Drugim riječima, mislim na sve vrste rješenja za ove iritacije. Opet, budite kreativni. Možda čak i zabavite se s njom.

Ono što volim Formichelli i Taliaferro reči je da oni stvarno govore da osnaživanje sebe. Oni nas podsjećaju da ne moramo da se jednostavno progutati frustracije i samo se bave s tim, samo stavi se s tim. Ne moramo da se nastane i spavati preko naših dana. Postoje mnoge stvari koje možemo učiniti da naše vrijeme naše, kako bi naši dani više smisla i da se saosećajan brigu o sebi. Mi imamo tu moć. Vi imate tu moć.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove

Post Svakodnevne veze

Zloupotreba supstance: moć prihvatanja

Post Poremećaji ličnosti

Mrtva priroda sa anksioznošću: unutrašnji monolog u negativnom razmišljanju

Post Svakodnevne veze

Terapijski razgovor: perfekcionizam, zavisnost i sposobnost

Post Poremećaji ličnosti

Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu

Post Roditeljstvo

Da li ću ikada biti dovoljno dobar? Isceljenje kćeri narcisoidnih majki

Post Svakodnevne veze

Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj: krivite bolest, a ne osobu

Post Više o tebi

7 mitova o graničnom poremećaju ličnosti

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: fokusiranje na vaše odnose

Post Roditeljstvo

Kako pomoći voljenom osobu sa graničnim poremećajem ličnosti, 2. deo

Post Više o tebi

Dan u životu majke sa poremećajem hiperaktivnosti deficita