Slika tela, samopoznatljivost i promena | BA.Superenlightme.com

Slika tela, samopoznatljivost i promena

Slika tela, samopoznatljivost i promena

Ja sam bio i strah od promjene i smrzavaju se za to.

Kada se bojim promjena, bojim se nepoznatog. Ne mogu planirati šta će se dogoditi sljedeći, i to mi smeta.

Ja sam spor da se ugodno kada se stvari promijeniti, osim ako su promjene apsolutno pozitivan, kao dobitak na lutriji (Da, još uvijek čekaju na tome).

Ja sam također rutinski-aholic. Za godina, ja bih jesti isto Turske za ručak. Ja bih isto žitarica za doručak. Ja bih voziti na isti način u školu. Ja bih parkirati na istom mjestu i hodati na isti način.

load...

Sam je bolelo za promjenu kada sam mislio da će donijeti gubitak težine, što je za mene bio prožet ljepotom, srećom, sunce i samo-prihvaćanje.

U svom postu na promjene, Karen iz jedne od mojih fave blogova, Prije i poslije: Real-Life Story, govorio je o trajne promjene iz unutrašnji mir. To me stvarno udario, jer ne mogu - konačno - odnose se na slobodu pronalaženja unutrašnjeg mira. Koji se ne moraju ili ogrezli u sramoti. Ali dobrodošlice, ugodan i pozitivan.

Piše:

"Onda sam saznao za paradoksalnu teoriju promjene, u kojem se navodi: promjene se javlja kada smo postali ono što jesmo, a ne kada pokušavamo da postanemo ono što nismo promjena ne odvija kroz prisilu, bilo sami ili neko drugi pokušavaju. Da nam se promijeniti, ali to čini se održati ako uzmemo vremena i truda da se ono što se -. Da se u potpunosti uloženo u našim trenutnim pozicijama odbacujući ulogu promjena agent, pravimo smislene i uredno promjene moguće (parafrazirano od Arnold Beisser, MD, iz Gestalt Therapy stranica)

Do sada, to je dokazao nebrojeno puta u životu: najznačajnijih i trajne promjene sam napravio da ne dolaze od pokušaja da se promeni - oni su došli od toga da bude u miru sa sobom ".

Nedavno sam razmišljao više o unutrašnji mir. Osjećam da sam ga sustiže. Vrlo polako, ali dolazim tamo. I sa tim unutrašnji mir, mnoge stvari su se promijenile.

Počeo sam da bolju brigu o sebi, hrani moje tijelo, radi fizičke aktivnosti koje sam htio, ne ograničava i zapravo daje se kredit za stvari.

To je definitivno bio ciklus, iako. Jednom sam počeo kreće moje tijelo, i shvatio da sam jaka osoba, vidio sam sebe u drugačijem svjetlu. I počeo sam povezivanja, polako, na taj unutrašnji mir.

load...

Shvatio sam da sam bio mnogo jači fizički nego sam dao sebi kredit za. Možda sam bio još jači emocionalno i mentalno, previše.

Bila sam iznenađena moja snaga, jer sam se na ovaj način rijetko vidio. Ako sam vidio moju snagu, to je prolazno. (Više o ovoj temi ove nedelje!)

Ali sam stariji, to više pozdravljam promjenu. Unutrašnju promenu. Unutrašnju promenu koja dolazi sa unutrašnji mir i obrnuto.

Promjena koja dolazi sa čitanjem nevjerovatan knjiga i blogova. Promjena koja dolazi sa zapisivala svoje misli ovdje na bestežinski. Promjena koja dolazi sa samo-prihvaćanje.

Promjenu, za mene, označava rast i razvija kao što sam smisla raznih uvide, kao što sam se bolje brinuti o sebi, kao što sam pokušati prevladati izazove, unutrašnje i vanjske.

Moja definicija promjena, je, dobro, promijenilo. I to mi se ne bojim.

-

Ovaj post je napisan u sklopu samostalnih Discovery serije. Mara, iz The Amazing blog ljekovitog Marzipan, domaćin ovog mjeseca riječ: promjene. Saznajte više o učestvuju u Mara post. I pogledajte njen post na promjene.

PS, Pobednik Katie e-knjiga na prevazilaženju emocionalno jedenje je Jodie! Molim vas email me da traže nagradu. Također, hvala puno na komentarima svima!

Imate li ljubavi / odnos mržnje s promjenama? Kako ste promenila tokom godina? Šta promjena znači za vas?

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju

Post Poremećaji ličnosti

Strah od dalekovoda: da li postoji reč za to?

Post Poremećaji odraslih

Krivica i nevinost: znaci zlostavljanja dece

Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija: tajni seksualni poremećaj

Post Roditeljstvo

Prihvatanje šizo-afektivnog poremećaja: najteži izazov majke

Post Poremećaji odraslih

Kako koristiti upsight za rad sa strahom! intervju sa Danijelom Siegelom

Post Dobro zdravlje

Savjeti za pomoć anksioznim partnerima

Post Psihologija seksa

Šta je fetiš? Možda ne ono što mislite

Post Poremećaji ličnosti

Razumevanje psihoze, halucinacije i zablude

Post Svakodnevna kreativnost

Biro za prilagođavanje: ustvari, zaista ljubav osvaja sve

Post Svakodnevne veze

Žene koje vole psihopate

Post Roditeljstvo

Dan valentine: kompromis sa onim što volite