Umjesto da se brinete za samokritiku, razmotrite ove reči | BA.Superenlightme.com

Umjesto da se brinete za samokritiku, razmotrite ove reči

Umjesto da se brinete za samokritiku, razmotrite ove reči

Postoji mnogo dana kada ja budem razočaran u sebe. Čak i ljut. Frustriran da sam pojela previše, da nisam bio hrabar, da sam napravio grešku, da sam pukao na voljenu osobu, da nisam čist, da nisam radio dovoljno, da nisam to uradio mnogi ponavljanja vježbe, da nisam dovoljno jaka.

Ima dana sam preplavljen. Dana sam nesiguran ili iritirana. Dana Mislim da sam se ugojila, a ja nosim razočaranje kao kaput. Svi mi imamo ovih dana. Detalji mogu biti različiti, ali je grdi i mlatiti a sudeći i tuga može biti isto.

Na ovih dana, možemo preokrenuti stvari. Možemo biti manje oštra i više vrste. Jer ono što mi kažemo da se bitno. Mi ne treba da budu lažne i pretvarati volimo naša tijela ili volimo naše greške. Možemo reći ono što je i istina i suosjećajan. Ispod su dve rečenice i pitanje koja bi mogla pomoći. A ako ne, uzmite u obzir brainstorming vlastite rečenice i pitanja:

load...

Nisam sam.

Kada smo uznemireni ili preopterećeni ili prolazi kroz strašna situacija, mi često mislimo da smo sami. Mislimo da smo jedini koji se bore sa sviđa naša tijela i nas samih. Mislimo da smo jedini koji su iskusili gubitak gut-bolno. Mi smo jedini koji se osjećaju sumnja u sebe. Koji ne znaju ono što mi želimo. Koji su na raskrsnici. Koji sam napravio greške. Velikih.

Upravo smo se tako sama. Dakle, pretpostavimo da smo. Šta god da se bori sa, drugi su, previše. Mnoge druge.

Upravo sam napisao ovaj članak o bavljenja samo-sažaljenje kad se bori sa anksioznosti. Evo odlomka na budističke prakse Tonglen. Možete zamijeniti bilo koju riječ za anksioznost.

Prema Miller, ova praksa je oko pokazuje samilost prema sebi i drugima kada vidite da patite: Na udisaj, disati u anksioznost kao što zamislite sve druge ljude koji se bore s anksioznosti u ovom trenutku. Na izdisaju, izdahnite mir uma, ili bilo što drugo što vam treba, za sebe i druge koji su također čežnju za olakšanje.

Većina nas želi da ignorišu ili ukloniti naše anksioznost, tako da može osjetiti nelogično da diše ga, rekao je Miller. Međutim, ova praksa ispunjava vas, gdje se trenutno nalazite: prihvatanje da u ovom trenutku, ti i mnogi drugi su "sa ovom konkretnom ljudskom iskustvu zove anksioznost."

Miller, ova praksa odmah joj pomaže osjećati manje sami i više povezani s njom čovječanstvo.

load...

Istraživanja Kristin Neff, dr, odnosi se na to kao "zajedničko čovječanstvo", što je ona uključuje u okviru svoje definicije samo-sažaljenje. (Vidi više ovdje i ovdje.)

Osjećam ________.

Jedna od najljubazniji stvari koje možemo učiniti za sebe je da za podešavanje u sebe, da slušaju ono što se događa ispod površine. Jedna od najljubazniji stvari koje možemo učiniti za sebe je da priznaju naše osjećaje. Ovo počinje postaje miran, da duboko udahnete i imenovanje ono što osećate. Tužan. Razočaran. Bojim se. Sam. Sigurno. Uninspired. Nervira.

Onda sve što osećate, pokušajte da sjedi s njim. To bi moglo biti teško. To bi moglo osjeća nepoznatim i stranim i možda je odoljeti. Sjedi sa naša osećanja traje praksa. I za mnoge od nas jednostavno nisu imali praksu. Ali možemo to promijeniti.

Ono što mogu naučiti?

U posljednje vrijeme, pokušavao sam preformulisati moja razočaranja, neuspjehe, frustracija i greške u lekcije mogu naučiti. Umjesto udaranje sebe za donošenje loših odluka ili "glupost", ja podsjećajući sebe da je to kako smo poboljšati, rastu i cvjetaju. Ja podsjećajući sebe da nisam savršen, a ovisno o mom raspoloženju, koliko sam spavao, šta sam uradio tog dana i niz drugih faktora, ja ne mogu djelovati na najbolji način.

Ono što je najvažnije je kako ćemo dalje, kako krenuti naprijed. Umjesto zapinjanja u samokritike, pokušavam da ćemo se fokusirati na osnaživanje sebi: OK, sam pao, sam uradio nešto pogrešno, ono što mogu naučiti iz ove za sledeći put, za sutra? Kako da se ponašam drugačije od sada? Šta treba da uradim bolje?

load...

Tako mnogi od nas samokritike je kao disanje: Prirodni, automatski, refleksni. Zato samo-sažaljenje traje praksa. Moramo pauzirati, da gura kočnice na brzi voz.

Dobra vijest je da možemo početi danas. Ovo je vrlo malo. Možemo početi istražujući kako smo razgovarati sa sebe. Onda možemo smatrati nekoliko self-suosjećajan izjave ili pitanja možemo dodati.

Kako se razgovarati s vama kad ste uznemireni? Koje izjave su najviše od pomoći?

 *** Ovo je inspirisan Aidan je divan post "8 jednostavne rečenice moramo reći... I čuti."

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Društvo za anksioznost: ponovnog povezivanja negativnih misli sa hipnoterapijom

Post Slavnost

Sia skriveno lice: pažnja Deficit Disorder i društvena anksioznost

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: 8 ključeva za završetak nasilničkog vodiča knjige o aktivnostima

Post Tvoje tijelo

Popunjavamo se s pravim stvarima

Post Slavnost

Zamisli zmaj muzičar otkriva bitku sa depresijom

Post Tvoje tijelo

Umjesto da se brinete za samokritiku, razmotrite ove reči

Post Roditeljstvo

Suočavanje sa pasivno agresivnim partnerom

Post Svakodnevne veze

Ego naspram ego-snage: karakteristike zdravog ega i zašto je to bitno za vašu sreću

Post Poremećaji ličnosti

Pusti svoj bes: prestani eksplodirati

Post Dobro zdravlje

Refraktirate svoju perspektivu na bolest vašeg partnera

Post Svakodnevna kreativnost

15 kreativnih načina da provedete nedjelju

Post Slavnost

Ali fedotowski otvara stvarnost materinstva