Vaše nezadovoljene potrebe se mogu skrivati; pronađite ih ovde | BA.Superenlightme.com

Vaše nezadovoljene potrebe se mogu skrivati; pronađite ih ovde

Vaše nezadovoljene potrebe se mogu skrivati; pronađite ih ovde

Ovaj tjedan sam napisao članak o tome što učiniti ako vam pada za terapeuta. Ukratko, podijeliti sa svojim terapeutom (neprijatno kao što je to). To je zato što vaše osjećaje za svoj terapeut često otkrivaju vaše nezadovoljene potrebe. Žena koja zamišlja njen terapeut kao idealnu muža, jer je pacijent i razumijevanja, želi te kvalitete u svom braku. Čovjek koji voli svoju terapeut, jer ona je blagorodna mogu nedostajati ovaj njegovanje u svom životu.

Zajedno, kliničar i klijenta istražuju nezadovoljene potrebe da u osnovi te osjećaje. Onda oni rade na pronalaženju zdrav načina da se zadovolje ovi potrebe (s obzirom da je romantičnu vezu sa terapeutom, naravno, je zabranjeno).

load...

Mislim da se to odnosi na sve nas.

To jest, postoje mnoga područja našeg života, mnogim situacijama, osjećanja i reakcije koje mogu otkriti vlastite nezadovoljene potrebe. Jednom kada možemo prepoznati ovim prostorima, ne možemo shvatiti kako bi zadovoljila ove potrebe kod zdravih načina.

Evo nekoliko primjera:

Zavist

Tako i tako samo dobio promociju, kupio novi automobil, otišao na zabavan odmor, napisao knjigu, započeo novi projekt, pokušao je plesa, odustao dijete, bacio njihova obima ili unajmio domaćicu. Ali, umjesto osjećaj sretan za njih se osjećate nešto drugo: emocija ti je nezgodno radi. Ti si zelena (i ljute) zavisti.

load...

To zavist može biti trag u neke nezadovoljene potrebe. To zavist mogu ukazivati ​​na ono što želite u svom životu. To možda neće biti isto, kao što žele promociju na poslu. Ali, to bi moglo biti ono da je promocija predstavlja: promjenu (a ti si stvarno dosadno), drugačiji raspored (i rade u noćnoj smjeni jednostavno ne radi za vas više) ili fleksibilnost (više vremena potrošiti na brigu o sebi ili sa svojom decom).

Sljedeći put kada se zavidan na nekoga ili nešto, umjesto da ljut na sebe, dobiti znatiželjan. Zapitajte se da li zaista želite ono što druga osoba ima. Ili, ako ta stvar predstavlja nešto sasvim drugo (sloboda, mir, igra, zabava, avantura, ljubav, suosjećanje, stvaranje). Onda razmotrite kako možete ispuniti tu potrebu. (Možete čak napraviti listu!)

Briga, anksioznost ili strah

Ono što smo zabrinuti, ono što brinuti, što se bojimo također može otkriti naše potrebe i želje. Istražite ono što ide u korak noću i ono što prolazi kroz vaš um čim se probudite. Potražite obrasce. Jesu li vaše brige o poslu? Ili o tome da se sve to uradio? Jesu li vaše brige o tome da neadekvatan u svim područjima svog života?

Vaš nezadovoljene potrebe može biti fizički - ne možete mirno sjediti, vaše tijelo je previše nervozan i uznemiren. Dobivanje aktivnog će donijeti olakšanje. Oni mogu biti duhovni - sve izgleda kao da se raspada, i potreban vam je sidro. Možda želite da istražite vaše duhovnosti i smisao. Možda želite da istražite ono što donosi dublje značenje.

Usamljenost

Ako se osećate usamljeno često, istražiti zašto. Šta ti nedostaje? Kako se osjećate kada ste usamljeni? Ljut? Nervira? Tužan? Razočaran? Kada se osjećate najviše sami? Kada se osjećate suprotno? Zašto mislite da se osećate na ovaj način? Šta misliš da ti je potrebno?

Možda vam je potrebna podrška, neko zaista možete razgovarati sa (ovo može biti bilo ko od najboljeg prijatelja do terapeuta na oba). Možda vam je potrebno da se osjećaju voljenom i slušao (opet, najbolji prijatelj i / ili terapeut). Možda ćete morati da naučite da uživate svoju kompaniju. Tako da napravite listu zabavne aktivnosti koje možete učiniti na svoju ruku. Ili možda ćete morati da istraži dublje korijene usamljenost.

Naše potrebe možda skriva u svim vrstama mjestima. Istražite različitim područjima svog života. Get radoznao. Journal. I drži žurnalizovanje. Otkrivamo ono što nam treba, ono što želimo, ono što smo s pogledom kada smo pauzirali i početi smisla to na papiru. Onda razmisle zdrav način možete upoznati ove potrebe.

Koje su vaše neispunjenih potreba? Kako možete ispuniti te potrebe u zdrav način?

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Serijal ljubavi: christina rosalie

Post Tvoje tijelo

Različiti načini da slušamo sebe

Post Tvoje tijelo

Kako je članak o poremećajima u ishrani pogrešno shvatio

Post Tvoje tijelo

Ovaj vikend kreira listu upozorenja

Post Tvoje tijelo

Kako možete tražiti miris?

Post Tvoje tijelo

Stručnjaci na slici tela, binge jedu i izgradnju zdravog odnosa s hranom

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: pisanje ljubavne note našim telima

Post Tvoje tijelo

Slike tela i životni citati za život i poklon!

Post Tvoje tijelo

Podizač tela: prihvatite svoju jedinstvenost

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: rješavanje loših dana

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: kakav je vaš san?

Post Tvoje tijelo

Kada se najbolje osećate u svom telu?