Završite emocionalno jelo: identifikujete svoja osećanja | BA.Superenlightme.com

Završite emocionalno jelo: identifikujete svoja osećanja

Završite emocionalno jelo: identifikujete svoja osećanja

Kao klinički psiholog Jennifer L. Taitz, Psy.D, piše u svojoj knjizi, Kraj emocionalno jedenje, uživanja u hrani u teška vremena je potpuno u redu.

Međutim, kada počnemo da redovno zavisi od hrane da upravljaju našim osećanja to postaje problem. Odvraća se sa hrane koju u osnovi kaže da "ne možete nositi", piše ona. I to može pokrenuti i održavati ciklus emocionalnog jedenja.

Hrana ne pomoći da poštujete svoje osjećaje ili shvatiti što ta osećanja uopšte znači na prvom mjestu, prema Taitz. Tako da propustite vrijedne informacije osećanja pokušavaju da ti dam.

load...

I, s vremenom, kao što mnogi od nas ne zna sve previše dobro, emocionalno jedenje dovodi do konfuzije i sramote, Taitz piše. (A puno srama.)

Kako bi se efikasno regulirati svoje emocije, to je važno kako bi se utvrdilo što osećanja pokreću vaše jelo, a možda i naći zajednički obrasce. Taitz ima koristan aktivnost u svojoj knjizi upravo to.

Kao što je ona piše, na kraju, vi ćete biti u mogućnosti da razumiju ono što osećate i donijeti odluku da se nosi na drugi način.

Ona daje primjer jesti kad si usamljen. Moglo bi se reći: "Ah, tu je usamljenost, a tu je i onaj poznati pull jesti." Uz to znanje, "Vi ćete početi da imaju izbor o tome kako da se nose sa usamljenosti", piše ona.

Ključno je da se identifikuju osećanja sa suosjećanjem i bez osuđivanja. Ako teško emocije se javljaju tokom vježbe, na primjer, Taitz predlaže ih primetim i pokušava da lagano vratiti na vaša pitanja.

Koristite papir za aktivnost, i razmislite o nedavnoj situaciji kada ste jeli, ali nisu bili gladni. Zatim odgovori na ispod pitanja:

1. Kakva je bila situacija (gdje ste bili, koji su bili vam, ono što se događa, ili će se dogoditi, ili se upravo dogodilo)?

2. Kao što je najbolje kao što možete, usporiti i uzeti u obzir, sada kada imate neke udaljenosti, što emocije su bile prisutne?

3. Kako su emocije utiču na vaše jelo (na primjer, da li ste jesti više nego što je predviđeno ili brže, ili izaberite hranu koju ne mogu obično jesti)?

load...

4. Sada donijeti smeta emocije ste doživjeli nakon emocionalno jedenje. Ono što su oni bili?

Možda će vam se učiniti ovu aktivnost za nedelju dana ili nekoliko tjedana. Vidimo da li će Vam pomoći da bolje razumiju osjećaje koji talože vaše emocionalno jedenje - i da li su određene obrasce postoje. Možda bi posegnuti za hranu svaki put kada interakciju sa svojom porodicom. Ili nakon što je težak ispit. Ili nakon što ste se potukli sa prijateljem.

Ne zaboravite da se pristupi ovu aktivnost sa ljubaznošću. Ti si jednostavno uočavanja i prikupljanje informacija. Vi jednostavno pokušavaju da bolje razumiju što se događa i ono što je stvarno potrebno.

Mislite li da je ova vježba pomoći? Ono što je pomogao da bolje razumiju zašto jedeš emocionalno? Ono što je pomogao da efikasno nositi sa svojim emocijama? 

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Otmica Elizabeth pamet - šta su šanse?

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost - podstičući stvari koje treba uraditi kada odložite telefon

Post Poremećaji u detinjstvu

Koja je tvoja fatalna mana?

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i ranjivost

Post Tvoje tijelo

Lekcije koje ste naučili tokom godina

Post Dobro zdravlje

Ono što vaš partner sa Obsesivno-kompulzivnim poremećajem želi da znate

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: kako reći ne (kad ne možete reći ne)

Post Svakodnevne veze

Rastuća empatija: svakodnevni dar od 30 minuta koji može spasiti vašu vezu

Post Poremećaji ličnosti

Poremećaj graničnog ličnosti: erotski prenos

Post Svakodnevne veze

Stonewalling, šta ga čini sličnim, ipak razlikuje od osvetljenja? 1 od 2

Post Poremećaji ličnosti

Kako osveta čini pravednom

Post Roditeljstvo

Senzorimotorna psihoterapija: intervencije za traumu i vezivanje