20 simptoma mentalnog zdravlja toksičnosti metala od hrane | BA.Superenlightme.com

20 simptoma mentalnog zdravlja toksičnosti metala od hrane

20 simptoma mentalnog zdravlja toksičnosti metala od hrane

Mi obično mislimo da našoj hrani, mora biti siguran za ljudsku upotrebu, zar ne?

Iako je ovo pretpostavka da nas čini bolje, to je onaj koji može biti opasno. Postoje, zapravo, dosta toksičnih metala koje su zajedničke u našoj hrani, zraka, vode i druge robe široke potrošnje. Poznat kao "teški metali", ove supstance mogu biti uticaja na mentalno zdravlje.

Metali se prirodno nalaze u zemlji, i prolazi kroz lanac hrane, na kraju pronalaze svoj put do vašeg tanjira - pa čak i na čašu vina, prema WebMD.

load...

Evo, mi ćemo vam reći o tri od tih metala.

Odricanje od odgovornosti: Sve informacije ovdje se zasniva na istraživanju. Međutim, ako se odlučite da istraži ulogu koju teški metali mogu igrati u simptome, nastaviti konzervativno i bazirati vaše odluke o izboru potvrđena informacija možete pronaći.

Olovo

Olovo je vrlo opasna metal koji može izazvati neurološke probleme. Može biti prisutan u kontaminiranom tlu, voda, neki pesticidi koriste na usjevima, pa čak i konzerve.

Olova može utjecati na mentalno zdravlje u mnoštvo načina. Onih koji su izloženi olovo može doći:

1. Trouble koncentracijom 2. Pitanja Memorija 3. Snižavanje ukupne IQ 4. Snizila kapaciteta za govor i sluh

U mlađe djece:

5. Hiperaktivnost 6. Učenje invaliditetom 7. ADHD 8. Razdražljivost 9. Letargija

Živa

Merkur je još jedan metal koji svi od nas sigurno znam je vrlo opasno. Na žalost, globalnog zagađenja okeana je rezultiralo nekim plodovima mora na vrhu prehrambenog lanca su kontaminirane sa živom.

To je razlog zašto mnogi lekari preporučuju da trudnice ne konzumiraju puno morskih plodova tokom trudnoće. Visok nivo žive može uzrokovati živa toksičnosti.

Toksičnost može dovesti do:

10. Smanjen kognitivne sposobnosti 11. Govor odlaže 12. Teškoća koncentracijom 13. Ponavljanje istog ponašanja iznova i iznova 14. Memorija gubitak 15. Emocionalna nestabilnost 16. Halucinacije takođe mogu javiti kod onih sa živom toksičnost

load...

Aluminijum

Većina nas možda misle aluminijuma kao relativno benigna metal. Međutim, izloženost je tokom godina su bili povezani sa mnogo problema mentalnog zdravlja.

Možda će vam aluminija u visoko prerađenu hranu poput pripremljen pekarskih proizvoda, sirni namazi, ili za bojenje hrane. Aditivi su još jedan mjesto gdje aluminija može vrebaju.

Zajedničkih pitanja naći u onih sa visokim nivoima od aluminija:

17. Prisilno tikovi 18. Problemi s govorom 19. Problemi sa koncentracijom su uobičajene 20. Dugoročno, izlaganje aluminij mogla biti povezana sa Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

Šta da radim Heavy Metal Toksičnost

Šanse su vrlo visoki da se ne doživljava akutnu heavy metal toksičnosti. Ako jesi, bio bi u hitnoj, jer je stanje na opasna po život.

Zabrinutost zbog teških metala toksičnost je jedan od hroničnih, izloženosti niskog stepena koji gradi u vašem sistemu tokom vremena. Ovo je poznato kao subkliničkom toksičnost. Svjetska zdravstvena organizacija je rekao sljedeće o subkliničkom olovo toksičnost:

Iako nisu klinički očigledno je subkliničke toksični efekti olova može biti vrlo štetno. Premisa osnovi koncept subkliničkom toksičnosti je da postoji kontinuum doza u vezi toksičnih efekata u kojima klinički očigledno efekte imaju asimptomatski (ali i dalje vrlo stvaran) kolege (Landrigan, 1989).

Izgleda zapadna medicina ne da se to pitanje ozbiljno, osim ako je stanje akutno.

Drugi istraživači, međutim, tvrde da low-grade heavy metal toksičnost je epidemija. Mnogi alternativni zdravstveni radnici imaju sistematski pristup ozdravljenja koji uključuju testove krvi i detoksikacije protokola.

load...

To je najbolje da traže rigorozne i visoko kvalificirani praktikant ako ste zainteresirani za ovaj pristup. Neki zapadni lekari tvrde da heavy metal detoksifikacije je farsa. Drugi upozoravaju da čišćenje teških metala iz vašeg sistema mora biti učinjeno pod strogim nadzorom, kao i sama čišćenje proces može biti opasno. To bi moglo stavljati previše opterećenje na jetru, na primjer.

Ipak drugih zdravstvenih zagovornici preporučiti nježniju pristup, kao što su znojenje više, ili uzimanje biljnih dodataka koji blokiraju teških apsorpcije metala sa svoje obroke. Izazov s dodacima je da vjerodostojan dokaz koji te formule zapravo zapravo blokiraju teških metala u skladu sa svojim tvrdnjama.

Gore navedenih kompanija prodaje laboratoriju potvrđen dodatak je objavio rezultate laboratorijskih koji ukazuju na smanjenje teških metala s njihovim posebnim dodatak. Nisam osobno koristili ovaj proizvod. Ja sam je zanimljivo razinu istraživanja i kliničkih potvrda da se čini da ga ponovo razočarao.

Ako bih nastaviti sa detoksikaciju protokol heavy metal, ja bih svakako razmotriti znoje puno više, onda blokiraju metala, a zatim dopuštajući moje tijelo za detoksifikaciju na svoje prirodne tempom. Ovo se čini sigurnije nego podvrgavanje sebe heavy metal detoksikaciju protokol koji prisiljava metala iz svog sistema. I ja bih spriječiti daljnje apsorpcije, onda neka moje tijelo detoksifikuje prema vlastitim raspored. Ovo izgleda najkonzervativniji i stoga najsigurniji put.

Dalja istraživanja:

Http://www.webmd.com/food-recipes/food-poisoning/news - 20081029 / heavy-metala-nalazi-u-vino http://www.webmd.com/children/features/lead-in-toys -Mogu-to-biti-vreba-u-svoj-home http://voxxi.com - 2017-08 - 22 / aluminij-toksičnost-zdravlje-simptomi-detox / http://www.emedicinehealth.com/mercury_poisoning/ page3_em.htm

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Generacije depresije: hej, mama. Konačno sam srećan

Post Roditeljstvo

Opsesivni kompulzivni poremećaj: dobivanje pravog lečenja može biti izazov

Post Poremećaji ličnosti

Kako narcizam i prag visokog emocionalnog bola uništavaju odnose

Post Slavnost

Ally hilfiger olovke o tome da su institucionalizovane zbog lizme bolesti

Post Svakodnevne veze

Otmica Elizabeth pamet - šta su šanse?

Post Svakodnevne veze

Psiho centralni Džon Grohol mentalnog zdravlja

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i depresija

Post Poremećaji odraslih

Kako kreativno ozdravi bol: intervju sa deb eiseman

Post Poremećaji odraslih

Ako pada drvo

Post Poremećaji ličnosti

Nizak nivo šećera u krvi i panični napadi: kako su oni povezani?

Post Svakodnevne veze

5 komunikacione zamke i pokazivači za parove

Post Više o tebi

3 jasna koraka kako bi se uklopio vaš unutrašnji kritičar