3 tajne da nadmudriraju narcisoara (ne pokušavajući) | BA.Superenlightme.com

3 tajne da nadmudriraju narcisoara (ne pokušavajući)

3 tajne da nadmudriraju narcisoara (ne pokušavajući)

Da li je moguće nadmudriti narcis? Možda, ali samo ako ste spremni da snizite svoj standarda da se ponaša kao jedan.

Doduše, ova poruka je počeo sa trik pitanje! Poenta je da kažem, prvo, zašto bi želite da? I također, da uzimanje takav pristup može biti zamka! Ovaj post objašnjava zašto.

Narcis ima ranjenog ega, i patnje izazivaju je projekcija unutrašnjeg patnje i rane su izbjeći. Njihov najveći strah je da se misli kao lud, što znači slab, što je razlog zašto su pronašli zadovoljstvo što se drugi osjećaju na ovaj način.

load...

Kada ste u rovovima sa narcis - iznova i iznova pokušavali da dođu do njih, da bi ih da prestanu vas boli, da ti ili uticaj njihovo ponašanje na druge razumiju, morate da gledaju ponašanja i odgovori narcis-a od svojih svjetonazor, i vidikovac. Zatim, njihova taktika ima smisla.

Možda nećete biti u mogućnosti da nadmudriti narcis, ali ono što mogu, međutim, mnogo moćniji i prekrasno, a to je da rastu jači i pametniji, hrabriji i pravi iz iskustva.

Ako je cilj u vaš odnos je da se dokaže ko će pobijediti, a bude proglašena neprobojna sila, ovaj članak ne može biti za vas. Ako je vaš cilj je, međutim, da raste i uči "ono" što treba da znate usput o narcis, i šta to izaziva u vama koji treba rana, postoji nekoliko "treba da znaju" tajne koje vam mogu pomoći uštedjeti energiju, i neutralizirati moć narcis može imati više od emocionalne dobrobiti one-a.

Tajni broj 1: Samo narcis pronalazi čisto zadovoljstvo u nadmetanju nadmudriti još u upotrebi taktika cruel- ili haos izazivaju.

Teoretski, to može biti "moguće" da ih nadmudriti, međutim, zašto bi želite da? Nadmudriti narcis, morali igrati po njihovim pravilima, u tom slučaju, mogao bi se nađete zaglavila u začaranom igre, ili još gore, paklena ratna zona. I to je problem, stalnom stanju unutrašnjeg previranja upravo zamka narcis setova, sve dok, što ti misliš da je "tvoja situacija" je dobar kao raj dobiva!

Samo još jedan narcis bi stvarno, stvarno "želio", i mogu priuštiti da to učine... Bez osećaju prazna. U stvari, pomisao da neko pokušava da ih nadmudre bi potpuno energiju narcis da idu u borbu. Ne postoji ništa što bi uživaju više nego borba da dokaže ko je nadređeni, koji može da nadmaši, osvojiti i dominiraju.

load...

Narcis ima arsenal taktike "lude odluka", i ne želi ništa drugo nego da te vidim izvan kontrole i djelovanja "ludi", tako da mogu u potpunosti kredit za kako je "pravo" da su o tebi, a zatim okrenuti i Optužujem vas da su kontrolne, uvredljiv, sebični... Ostavljajući još više zbunjen, zbunjen, da ne spominjemo iscrpljen. Šta se desilo? Gaslighting.

U praksi, ako je vaš cilj je da nauče da se odnose na zdrav način da sebi i drugima, da raste i zaštitili svoju sreću kao odgovor na taktiku narcis je, vaš prvi korak je da postavite namjeru da zabranite svoju taktiku od gubite energiju i emocionalne resursa. Zašto trošiti plemenitih energije i vremena? Nemojte ni pokušavati! Umjesto toga, identificirati obrasce koji imaju, i naučiti da odgovori na način da neutraliziraju nikakvu moć oni imaju nad tobom. Drugim riječima, naučiti kako da odbiju, a ne privlače narcizma, kako bi zaštitili svoje sreće, rast i blagostanje. Nikada ne takmiče da ih nadmaši; napustiti ovu "uzbuđenje" drugim narcise.

Tajni broj 2: Sa osmatračnice narcis je, kao što je to ili ne, vi ste pogledali kao žestoki konkurent - i vaš odnos je u toku takmičenja.

Ako ste u vezi s narcis, shvate da, u svom svjetonazor, prije svega, da te gledaju kao žestoki konkurent, a odbacuju ideju o "partnerstvo" odnosa (iako oni ne mogu tako reći). U svom umu, ne postoji takva stvar. U vezi, tu je vrhunski pas i autsajder, a gubitnik je uvijek pokušava da bude vrhu psa, periodu. A narcis je hiper-popustu danonoćno, u potrazi za znakovima da pokušavate da preuzme, potkopati njihove volje, dominiraju, učiniti ih nemoćni, i tako dalje. Vi ste u više navrata optužen da je "kontrolu", zar ne?

Oni se natjecali na tako visokom nivou da bi radije samouništenje nego da ste ih tukli. To je kao borba između ekipa sa pištoljima na vodu i tim granatama. Vi pokušavate da ih na partnerstvo i približiti, i oni strategizing vam pružiti nemoćni, da se gornje strane, da bi bili sigurni da se postigne jasan "osvojiti" - tako da priznaju svoju superiornost. Njihov ego je toliko monstruozno veliki da ih govori svoje vlastite vrijednosti i postojanje zavisi od vas tuku. To objašnjava zašto su compuilsively tražiti dokaze da se umanji sebe vrijedi, samopoštovanje. I znaju kako.

load...

Sigurno, oni su slušanje i uzimanje bilješke kad otkriti tvoje boli, bol i ranjivosti, ali ne iz razloga da želiš. Oni traže da znaju svoj slabosti, što izaziva strah, vaša nesigurnost, vaše rane, i tako dalje, da ih teško pogodila, i odvesti vas iz igre. To je ono što je žestoka konkurencija radi!

U pokušaju da "nadmudri" narcis znači da bi morao da odem do svoje niske emocionalne frekvencije (strah), što bi bilo nalik na dva majmuna bore oko travnjaka. Ukoliko je vaš cilj je uništiti drugi je osećaj vrednosti, samo za prozračno zadovoljstvo, ali i to gledaju kao pravo i "dokaz" vaše superiornosti, klonite da rov!

Samo još jedan narcis će morati nešto da dobiju od Do-ili-umrijeti takmičenja, što je u stvari uzrok patnje za sve uključene. Problem je: oni vide i uživaju njihovu sposobnost da odvoji od osjećaj vlastite ili other'a bol, u vezi sa ovim kao snaga koja im daje superioran status! Nasuprot tome, zdrava osoba teži da raste empatičku vezu sa sebe i drugih, da se osjećaju svoje ranjivosti uz svoje prednosti, i tako dalje.

Ako ste u vezi s narcis, i žele odnos za rad, u praksi, narcis treba redovne garancije da ti ne takmiči, da nemaju interes u dokazivanju ko je bolji, ko je u pravu u odnosu na pogrešno, koji ima više snage, itd Podsjetite sebe da bude prisutan, centrirano, autentični, uvjeren kada ih osigurava - i klonite emocije prezira, i drugih energenata niskog nivoa, kao što su grdi jedna drugu kao roditelj bi dijete. Da se opuste i povjerenje, da prestane da se bori da dokaže svoju vrednost na osnovu dokazivanja superiornosti - i da biste vidjeli ove kao ograničavajući vjerovanje koje treba odbaciti. To može potrajati godinama da steknu njihovo povjerenje, međutim. I, ako su stvarno izgubili, oni nikada neće popustiti. U tom slučaju, morate prihvatiti da je potrebno dvoje da se odnos zdrav. Činjenica je da je konkurencija među partnerima uništava partnerstvo. Razmotrimo braće Brajan u tenisu; ako su se takmičili jedni protiv drugih u tenisu dublu, oni nikada ne bi dobila utakmicu, a kamoli sve njihove trofeje!

Tajni broj 3: Sredstva su koristili da bi slomiti tuđe samopoštovanje ili planove. Su na kraju utakmice.

Na narcis, na kraju, a sredstva su isti, to je: da ti prije nego što ih se. Njihov plan igre je ostati barem jedan korak ispred vas. Prije svega, ništa energiju ili ide im na akciju nego kada pomisli da su u žestokom "do smrti" konkurencija pobuđuje i pokreće ih na akciju, a onda su u modu za ratne igre, spremni da se bore za opstanak.

Nadmudriti narcis bi se emotivno oporezivanja svima, ali narcis, ko nije vjerojatno da se osjećaju užasno zbog stvari koje su rekli i radili tokom jagma za emocionalno preživjeti! Na narcis, to je igra rata, iu ratu, vi se borite "do smrti" za prevlast prava u odnosu na druge. U borbi, borave u borbi je ono što vam daje čast i bez časti, nemate sliku, dakle, ne postoje. U ovom režimu, ne samo da su utrnule na svoju bol i tvoje, pomisao na skidanje protivnika jedan zarez ili dva, vjerojatno također oslobađa zadovoljstvo i nagradu hemikalije, kao što je dopamin.

Biološki, to je izdanje koje se navuku na kao droga. Breaking drugi baloni, jednostavno zato što mogu i da su imuni na osjećaj kajanja, donosi čisto zadovoljstvo.

Narcis ne oseća kajanje! Oni osećaju zadovoljstvo! Kada dijelite detalje onoga što "boli" ti, oni se dobro bilješke o tome što otkriti! Očekivati ​​da će se pojaviti svake rane i ranjivosti vam razotkriti ili otkriti. Oni mogu biti slinjenje jer Radujem se sljedeća prilika da pogodi gdje je najviše boli.

To objašnjava, čini se da "get" ono što ste podelili o nečemu su oni to učinili "boli" osećanja zašto, iako ste pokušali narcis ne. Ili, zašto oni nikada ne uključe u "pravi" govori o poboljšanju vašeg odnosa, emocionalnu intimnost i bliskost, itd narcis to vidi kao emocionalni "ludilo stvari" - i zamka za disempower ili kastrirati.

Sredstva je njihov krajnji cilj. Držanje protivnika ranjeno, u svom umu, drži ih na sigurnom. Oni su u modu preživljavanja kada si u blizini. Iz njihove perspektive, to ima smisla. Od tvoje, to je još jedan dobar razlog da se nikada, nikada se takmiče pod njihovim uvjetima.

U praksi, to znači da je narcis nije "siguran" osoba s kojom će dijeliti ranjivosti i boli. A krajnji rezultat bi bolje služiti smisao za sebe i sigurnosti. Dajte im do znanja, mirno i odvojen da, "to je ispod njih ili da odem tamo", te da "to neće raditi za vas" ili "to je nezdravo za oboje" pristup.

Sačuvajte energiju. Moraćete da zadrži zaštitni štit oko sebe kao i sigurnosti, koji Vam omogućava da posegnu za visoko-energetske ciljeve i vlasti, a ne podleći na pozive za baca blato jedni na druge, i unesite niskoenergetske život aktiviranja, reaktivnost zamke.

Ne možete nadmudriti narcis bez boli sebe, međutim, ono što možete učiniti je beskrajno neverovatno, a to je: kako bi obogatio vaš život, i rastu jači i pametniji, kao što ste saznali hrabro da budu pravi, identificirati i razumjeti svoje obrasce, i da dozvolite sebi da vidi svijet iz osmatračnice narcis, tako da možete neutralizirati utjecaj njihova moć na emocionalno stanje uma i tijela.

Vaša stvarna potreba nije da nadmudriti narcis. To je da se razvija i probudi, tako da više ne su pod uticajem ili zakačila lažno ja narcis-a.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 zajedničkih efekata na vaše odrasle osobe

Post Psihologija seksa

Kliničar je štetan prema seksualnim prestupnicima

Post Svakodnevne veze

Zašto litijum više ne ide na lek za bipolarni poremećaj?

Post Psihologija seksa

Da li gledanje pornografije utiče na intimne odnose? (prvi deo: muškarci)

Post Više o tebi

10 savjeta za visoko osetljive ljude

Post Roditeljstvo

5 slabosti teorije kognitivnih distorzija

Post Psihologija seksa

Muškarci i depresija: ne samo isto tužno lice

Post Poremećaji ličnosti

Drama mrtvog narcisa (i kako se nositi)

Post Poremećaji odraslih

Srce i nauka kako raditi mindfulness raditi

Post Poremećaji ličnosti

Nikada ne 21 ili infantilizacija od strane narcisista

Post Roditeljstvo

Rešavanje zagonetke poremećaja pažnje deficita - Pažnja deficit hiperaktivnosti poremećaj dijete: prirodne alternative za djecu težak za podizanje

Post Poremećaji ličnosti

Uzimanje antiinflamatornog (niskog)? Proverite nivo litijuma