6 znaci da u ponedjeljak jutarnji bluz može biti emocionalni alarm | BA.Superenlightme.com

6 znaci da u ponedjeljak jutarnji bluz može biti emocionalni alarm

6 znaci da u ponedjeljak jutarnji bluz može biti emocionalni alarm

Pročitaj raznih web stranica o tome kako da se bore protiv "Ponedjeljak Blues" i naći ćete gotovo isti savjet u svima njima: dodatnu spavati u nedjelju navečer. Daj sebi udar hladne vode u ponedjeljak ujutro tuš. Kafu. Pobrinite se da stavite nešto na ponedjeljak "to do" lista koji vam daje nešto da se radujem.

Sve su dobre ideje, ako je problem samo je u tome što treba odskočna daska za radne sedmice. Ali takve sugestije su bitno ako postoji stvarna i važno osnovni problem koji treba rješavati. Ponekad je otpor do ponedjeljka je unutarnji emocionalni alarm ide van. Ako je to slučaj, uzimajući hladan tuš ili pio šalicu kave neće riješiti vaše ponedjeljak Blues ništa više od uzimanja bateriju iz detektora dima će se zaustaviti vatru.

load...

Hate Mondays? Možda vam se ne obraća pažnju na jedan od ovih signala:

1. Vaš posao nije baš "izvediv."

Suočimo se s tim: Za mnoge, rad je postao mnogo zahtjevniji u posljednjih 10 godina. Jer kompanije smanjiti osoblje da smanje troškove, oni koji su ostali se očekuje da rade sve više i više. Oni koji su u svom poslu već dugo vremena često imaju visoke lične standarde kvalitete koje je gotovo nemoguće da se sastanu sa povećanog obima posla. To je iscrpljujuće i obeshrabrujuće da se osjećaju kao da je "hurrieder idete, u behinder tebe." To može biti prikladno da razgovara sa svojim nadređenim o prilagođavanju sami ili standarde kompanije. Ako je to nemoguće, možda je vreme da razmotri da li možete pronaći drugi posao.

load...

2. Vaš posao nije zadovoljavajuće.

Samo sreće nekoliko imaju poslove koji su uzbudljivo, zadovoljavajuće, ugodan, i obogaćuje svake minute svakog dana. Većina nas ima puno rutinske pomiješana sa povremenim periodima uzbuđenja, ili barem zadovoljstvo. Ako tim trenucima malo i daleko između, dobiti zauzet. Možda ćete biti u mogućnosti da se dio vremena da si sretan u svom radu. Da li postoji projekat koji bi mogao odvesti na koji će obnoviti svoj interes? Da li postoji način da se promijeni svoj posao unutar kompanije, ili odlaskom na promociju ili kroz lateralni potez koji će vam dati nove mogućnosti? Da li ponuda odjela ljudskih resursa radionice da uzmete da razviju nove vještine?

3. Tvoj život je izvan ravnoteže.

"Samo rad bez igre čini Jacka dosadan dječak" (ili Jane je mrzovoljan godina.) To je stara izreka koja nikad nije nevažno. Ako je vaš život je rad, rad, rad, naravno da osjetiti od vrsta. Bez obzira na to koliko je važan naš rad, moramo zapamtiti da gorivo kroz brigu o sebi. To uključuje razvoj hobi ili interes, uzimanje vremena za malo zabave i odmore (ili ostati-kacije), a radimo uobičajene dnevne režim ishrane redu, dosta spava, i dobivanje neke vježbe. Ako uzmete samo računa o sebi vikendom, u ponedjeljak ujutro je početak pet dana deprivacije. Nije dobro. Uzmite vremena da preispita kako ste upravljanje ravnotežu vašeg života tokom sedmice.

4. Tvoj posao je neprijateljski nastrojen prema svojim vezama.

Poslove koji zahtijevaju mnogo sati, ili koje zahtijevaju od vas da se posao kući ili staviti u vrijeme vikendom, ubice na porodični život i održavanje prijateljstva. Žalosno je da vidi roditelje na događajima klinci 'koji nisu mogli napustiti svoje laptopove kod kuće. Prijatelji dobiti nestrpljivi sa prijateljima koji prekinuti socijalni veče da se poslovni telefonski poziv. Da, ovi ljudi su prisutni, ali nisu stvarno tamo. Vaš nezadovoljstvo svoj posao može biti znak da ste propustili na previše topline i intimnosti trebaš od vašeg odnosa. Da pažljivo pogledate kako možete upravljati zahtjevima svoj posao na takav način da ne košta vas volim.

5. Tvoj stav prema radu treba podešavanje.

Mi dobijemo ono što očekujemo. Za neke ljude, posao je četiri slova. Rad je, dobro, "posao". To je video kao suprotnost zabavan, gadno večeru morate jesti prije nego što se da desert. Kada osoba je razvio stav da je bilo koji posao ili posao ili potrebna aktivnost je velika distrakcija od uživanja, u ponedjeljak ujutro je, po definiciji, Downer. Ako je to slučaj, to je vrijeme za transplantaciju stav. Osim ako ste jedan od sreće nekoliko osvojiti na lutriji ili da će naslediti fond, vi ćete raditi veliki broj sati svog života. Bolje da se pronađe način da ga prihvate, i da, čak i uživati.

6. Možete se bore sa depresijom.

Depresija može prišunjati osoba. To ne može biti posao koji se vuče te. Može biti da ste u postaju klinički depresivan. Je li vaš apetit odbija? Da li imate problema dobiti na spavanje ili boravak spava? Je svoj interes u seksu pala? Da li rade stvari koje su bile ugodne za čini se da si previše truda? To mogu biti znakovi depresije. Razmotriti će se vidjeti sa savjetnikom za mentalno zdravlje za evaluaciju. Ako ste depresivni, savjetnik će razmotriti moguće opcije liječenja. To može uključivati ​​neke lijekove, a neki razgovor terapija će vam pomoći da se vrati na svoj stari.

Prije nego što kupite u ideju da ponedeljkom su grozno i ​​jednostavno se ne može mijenjati, pogledamo još jednom. Važno je da se ne zanemariti mogućnost da se zakonitost boravi u svoj izbor, a ne za jedan dan u tjednu. Ako je to slučaj, vi imate opciju da ga bolje. Suočiti problem, napraviti neke promjene (a možda i sebi da kapljice hladne vode i na kafu), a se u ponedeljak može napraviti početak produktivan i zadovoljavajući sedmice.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

I kžerkama su potrebni očevi

Post Svakodnevne veze

Zaljubljen u svog terapeuta? Evo šta da radite

Post Svakodnevne veze

Magazin Time - zašto mame moraju biti u ratu?

Post Svakodnevne veze

Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi

Post Svakodnevne veze

Gubitak težine: 90 dana dnevnog boravka

Post Svakodnevne veze

Koji parovi mogu učiti od predsjedničkih kampanja!

Post Svakodnevne veze

Posle bostonske maratonske tragedije - briga se kada se desi traumatski događaj

Post Svakodnevne veze

Deca kao pravila - to jednostavno ne znaju

Post Svakodnevne veze

Glatki točak: žale se na pravi način da dobiju rezultate

Post Svakodnevne veze

Isceljenje od zanemarivanja: kada nas vole ne vole

Post Svakodnevne veze

Pripremi se za božićnu pauzu

Post Svakodnevne veze

Pitanja mentalnog zdravlja - herojima mentalnog zdravlja