7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja | BA.Superenlightme.com

7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja

7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja

Jedan od simptoma anksioznosti je "overthinking" ili preživara. Ljudi koji razmišljaš osjećati kao da ne mogu "isključiti" mozak. Nakon što vaš mozak reze na briga, teško je da se oslobodi toga. Možete lako uhvatiti u misao petlja gdje ponavljanje svaki loš ishod zamisliti. To, naravno, nije korisno. Svi znamo da zabrinjavajuće ne sprečava loše stvari dogoditi. Umjesto toga, overthinking može negativno utjecati na koncentraciju, produktivnost, i spavanje.

load...

1.Write ga.

Pisanje radova i očistiti svoj um, proces svoje misli i osjećaje, i stvara "holding prostor" za svoje brige. Kada ih zapisati, ne morate da ih držati u svom umu stalno.

2. Planirajte vrijeme za brigu.

Na primjer, možete planirati vrijeme brige za 8:00-08:15 dnevno. Na taj način ćete znati da ćete imati vremena za brigu u 8:00. Kad god primjetite da si brinete ili overthinking, preusmjeriti i podsjetiti sebe da možete misliti o ovom pitanju u 8:00, a do tada vam se fokusiraju na druge stvari. Možda da je ovo radite u više navrata tijekom dana; u redu je. Samo nastavite na sebe to vrijeme briga je u 8:00 podsjetiti i koristiti druge strategije će vam pomoći da ostanete na pravom putu.

3. Limit brige za 15 - 30 minuta.

Overthinkers potrebno staviti granice oko svog zabrinjavajuće!

Sada kada ste zakazano vrijeme da misle ili pišu o svojim brigama, takođe želite postaviti unaprijed određena količina vremena za to. To je kontra-produktivno da zakaže brige za 08:00, a ne postaviti kraj vremena. To je važno da postavite čvrstu rok jer se lako može ići u nedogled, osim ako ste stavili neke granice oko nje. Predlažem 15 do 30 minuta. Ovo je dovoljno, ali ne toliko vremena da je preuzima vaš dan.

4. Odvrati sebe.

Distrakcija je jednostavna i efikasna strategija koje svi koriste. Ponekad samo treba naći nešto drugo da radim ili razmišljati o da skrene pažnju. Često složeniji zadatak najbolje radi, ali rad, razgovor sa prijateljem, gledanje funny video, čitanje, ili muzika može učiniti trik.

load...

5. Recite sebi čvrsto da se zaustavi.

Ponekad će vam biti potrebno da čvrsto reći sebi da prestanem da mislim o nečemu. Stara trik škljoca gumicom protiv zglob služi u istu svrhu. To je skoro buđenje vas uplašim u razmišljanje ili djeluje drugačije. Prskanje hladnom vodom na svoje lice može raditi, previše.

6. Odredite, ako možete ga promijeniti.

To je korisno kako bi se utvrdilo da li postoji nešto što možete učiniti svoje brige. Ako postoji, uradi to. Ako ne, priznati da je to van tvoje kontrole i sve što možete učiniti je proces i prihvatiti - ne promijeniti.

7. Get Physical.

Fizička aktivnost je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za vaše mentalno zdravlje. Vježba oslobađa endorfine u mozgu koji se osjećate sretniji, mirniji, a manje pod stresom. Još bolje je glavom vani malo vježbe. Promjena okoline također pomaže preusmjeri vaše razmišljanje daleko od rumination i na ono što je ispred vas.

*****

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Bipolarna, šizofrenija i mikrobi unutar tebe

Post Svakodnevne veze

7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja

Post Više o tebi

21 upozoravajući znakovi emocionalno zlostavljanja

Post Svakodnevne veze

Zašto romantični odnosi ne uspevaju: razlog # 1

Post Psihologija seksa

Šta je fetiš? Možda ne ono što mislite

Post Svakodnevne veze

Koja smrt nas može naučiti o životu

Post Svakodnevne veze

7 načina da se zaustavi noćna anksioznost - depresija

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost i samo-istraživanje: pitanja i odgovori sa meera lee patel i poklon

Post Poremećaji ličnosti

Narcizam, paranoja, opsesivno-kompulsivni poremećaj i rituali (oh moj!)

Post Više o tebi

Povežite se sa telom kako biste se suočili sa hiperaktivnim poremećajem pažnje

Post Više o tebi

3 načina za čišćenje unutrašnjeg nereda

Post Poremećaji ličnosti

Portreti pet narcisista