7 načina da se zaštitite od privlačenja narcisa | BA.Superenlightme.com

7 načina da se zaštitite od privlačenja narcisa

7 načina da se zaštitite od privlačenja narcisa

To je prirodno, nakon doživljava vezu sa narcis, da žele izbjeći drugu.

Dakle, ono što najbolje jamči odnos neće pretvoriti u ples codependency i narcizma?

U dijelu, uspjeh ima veze sa identifikaciji određenih crvenim zastavama koje vam pomažu da razumiju ono što je narcisoidni poremećaj ličnosti (NPD), nekoliko tajni uvid u svjetonazor narcis, a šta codependency osobine nesvjesno snabdevanje energijom narcizma.

load...

Ono što najbolje odbija još jedan ples sa narcizam, međutim, ima veze sa zemljama u razvoju i ljekovitim sebe, i negovanje praksa posvećena života i povezivanje autentično na život kao posao iznutra. Na snazi ​​ljekovite sebe od družili codependency normi za žene koje, sasvim namerno, čine ga lako za narcise da vrebaju na.

On se sastoji od niza autentičnih načina koji se odnose na sebe (a time i drugi) da neutrališu ili prekinuti samom stvari koje, nesvjesno, napravili ste izvor napajanja narcis u prošlosti. U nastavku je popis od 7 načina da se zaštitite od privlačenje narcis:

1. Povežite posjedovati um i tijelo

Osobe koje odbiju narcise su autentično transparentne i sretan u svom tijelu i svojoj koži; imaju visceralne vezi sa svojim unutrašnjim resursima, znaju šta hoće, i što je najvažnije, oni znaju ko su oni žele da budu i kako žele da se pojavi u odnosu drugima, i prije svega za sebe. To im omogućava da žive, da diše i, na taj način, da odgovori na taktiku narcis-a, jer bi na druge život promptings, prije svega, od mjesta mudrosti i ljubavi - a ne strah. Narcise su odbijeni od strane onih koje ne mogu emocionalno umanjiti ili zdrobiti sa ludim odluka budalaštine, kao što je gaslighting. Oni nemaju moć, u ovom slučaju, jer autentična lica ne trebam nikog drugog dozvolu da se sami... A ovo im se oslobađa da ostali (narcis) biti sami.

Oba ova faktora lišiti narcis u niskoenergetske snage usađivanja drugih straha i stida, koje ovise o za rad; dakle, njihova lažno ja nema gde da se priključite A osoba koja zna kako ostati autentično zasnovan na vlastitim um i tijelo -. I svjesno njeguje ova naučena sposobnost - prirodno neutralizira lažni osjećaj moći narcis zavisi da se osjećaju korisno.

2. Nastojati da znaju i razumiju svoj Self

Kada je osoba autentičan, oni čine upoznavanja sebe doživotni rad iz ljubavi, a vidim kao ključne za razumijevanje drugih ljudskih bića, života i odnosa. Kao rezultat toga, oni su zadovoljni koji su općenito, a ne na arogantan način, a ne na pravi način koji im omogućava da u potpunosti prihvate sebe kakvi jesu, bradavice i milosti, ali i tražiti da se sve bolje verzije sebe , na putu rasta i transformacije. Kada neko autentično povezuje na život iznutra, oni rastu saosećajnog razumijevanje sebe i drugih, kao ljudska bića, sa zajedničkim čežnju za bitno i smisleno povezati.

load...

Narcis, međutim, uzasava na pomisao da se smatra običnog smrtnika, a tiče emocionalne dijeljenje kao nešto slaba stvorenja rade. Moć svoju taktiku straha na bazi neutralizira autentičnost drugog, jer ne mogu da nađu praznine i rupe za rad u njihovim obmana, usade strah, da se osećaju lud, i tako dalje. Njihov najveći strah kada je sve što njihov "lažno ja" slika narušena time što je otkriven kao "emocionalno" slab - i na taj način "lud"! Ništa nije odvratno da ih nego spadaju u istu kategoriju onih koje smatraju "niže", zbog kako je lako da iskoriste svoje sklonosti da budu ljubazni i brižni osećanja drugih. Drugim riječima, narcis ponosi nemaju nikakve veze sa autentičnim prakse, i smatra ih kao prijetnje ili rizika za izlaganje svoje lažne slike i iluzija moći. (To je razlog zašto su otkaz terapija ili ništa ne mogu kontrolirati.)

3. Imati unutrašnjeg lokusa kontrole

Autentični osoba zna da je sretan, ispunjen život je inside-out posao, au praksi im to mentalni sklop omogućuje da imaju mir i prisutnost im je potrebno, u skladu s tim, da odgovori sa emocionalnim odred problema i pitanja koja su shvatiti, su narcis je samo da posjeduju i izliječiti. Kao rezultat toga, oni mogu razdvojiti ono što je vlastite stvari da posjeduju i zarastaju, od onoga što je narcis-a. Također su naučili kako da se samostalno aktiviraju odgovor opuštanje svoje tijelo da zabranite uznemirujuće emocije iz nepotrebno aktiviranje njihov opstanak sistema. Na kraju krajeva, narcis može se očekivati ​​da će učiniti sve napore kako bi one oko njih u strahu modu! NPDs zaglavljeni u starim emotivno uhapšen obrasce reagovanja na svoje unutrašnje bol i rane na način da ih projektuju na druge, i na kraju, spriječiti njihovo ozdravljenje, na primjer, i to:

load...
 • Okrivljavanje drugih, posebno onih koje boli... Koji se žale.
 • Ponašajući se kao da ih je svijet stalno duguje.
 • Predstavljajući sebe kao žrtve.
 • Feeling pravo da maltretira druge kao hoće.
 • Izrada drugi sramota / krivicu za vlastite nesreće.
 • Optužujući druge od onoga što u stvari rade.
 • Očekujući da budu tretirani kao nepogrešiv i iznad sramotu.

O prošlosti rekord narcis je zasnovan, autentični osoba je stvarno dosta sa sebe očekivati ​​da NPD da nastavi da se ponaša kao dijete, i odgovara u skladu s tim. Pokušajte kao što može, narcis ne aktivira odgovor opstanak autentične osobe. Narcise tražiti lak plijen, one koji će u dosluhu s njima, da podupre svoje lažne slike.

Kada neko ostaje emocionalno odvojiti od "potrebe" da ublaže patnje narcis-a, ili da steknu njihovo odobravanje, narcis skuplja nazad. Ranjeni ego narcis je previše krhak da izdrži čvrste dokaze autentičan osoba predstavlja, na primjer, da je narcis: je odgovoran za svoje postupke, a to nije u redu da maltretira druge; je sposoban za rukovanje i ljekovite vlastitu bol (kod zdravih načina); je u potpunosti opremljen i da odaberete da naučite kako da empatiju i prema drugima zamišljeno. Narcis mora biti odgovoran za traženje stručne pomoći izliječiti bolno obrasce ponašanja, na primjer, svoju "neediness" da kazni drugi za njih ne zadovoljio; i da shvate ponašanje koje guraju svoje voljene dalje kao one koje izazvati narcis da pati.

4. Tražiti da shvate i pretvoriti strahove imovine

Autentična osoba vidi kroz lažno sebe od narcis za ono što je: krhki ego, duboko ukorijenjen strah od intimnosti, i uhapsila emocionalni razvoj, što sve blokiraju formiranje zdrave, uzajamno zadovoljavajući odnosa. Za razliku od ko-zavisnostan, autentično povezanih osoba može priuštiti da se osjećaju suosjećanje za stradanje narcis. Za ko-zavisnostan da zaraste, moraju njegovati sposobnost core snage da ostanu emocionalno odvojiti od pokušaja da se popravi ili spase narcis obavljaju svoj vlastiti rad prema drugima s dostojanstvom. Možda nije lako, međutim, to je od presudnog značaja za ko-zavisnostan da prihvate realnost da nijedno ljudsko biće ne može izliječiti ili spasiti još jednu, i da na kraju, da zaraste sebi, narcis - i ko-zavisnostan - moraju nekako odvojena i imate ono što je njihovo zarastaju od onoga je drugog.

Narcis, s druge strane, morat će pustiti i zamijeniti svoje "lažno ja" sa autentičnim sebe, što bi zahtijevalo radikalni odmak u uvjerenju sistem koji trenutno rekvizite se njihov osjećaj superiornosti i prava. Češće NPDs odoljeti tretman jer - promijeniti - značilo bi pustiti starih ograničavanja vjerovanja, i probuditi umjesto da vidi ogromnu vrijednost (tj, formiranje zdravih međusobno obogaćivanje odnosa) u bacanja vjerovanja koje su ih držali ovisi o upotrebi taktike zasnovane na strahu, da slomi i umanjiti drugi kao dokaz njihove superiornosti, vrijedan, snagu, itd Ništa ne bi uzdrmati - ili duboko izliječiti - sveta narcis je više nego pustiti svoje lažno ja i "iluzija moći" nad drugima na kojima se zasniva svoje sposobnosti i snage. Češće, oni obično žele nikakve veze sa "pravim" promjene, jer to smatraju kao nešto što je samo "slab" ili emotivno "ludi" osobe su zainteresovani ili "potrebe".

Heads-up podsjetnik na ko-zavisnostan: Niko ne može izliječiti ili oduzeti unutrašnje rane narcis i patnje dok ne pusti okrutnog, jednom podiže taktika koje koriste, kao droga, da anastezija bol. Naravno, to je gotovo nemoguć zadatak, zbog čega je nekoliko narcise promijeniti, ili ostati u terapiji ako fokusa na njih, ako oni to traže. 

5. Nikad ne otkrivaju ono što boli, osjeća ugroženim na narcis

Ostanite povezani da se osjećaju i izražavaju ugrožene emocije kao od vitalnog značaja za život ravnotežu i mir, ali da li to samo sa sigurnim drugima (uključujući sebe) - nikad narcis. Zašto? Emocije ranjivosti su ključni izvor energije koji čuva ljudi povezani sa samom životu, ono što većina stvari i donosi značenje, i tako dalje. A narcis međutim drži svjetonazor koji zanemaruje, omalovažava samog procesa koji će im omogućiti da budu u potpunosti ljudski, da učine više nego samo preživjeti, a da napreduju! On je doslovno koristi ove informacije da uđu u vaš um, izazivanja straha da ti ukrade osjećaj sebe, po sakati sposobnost mozga da se jasno misliti, itd To znači dok vi sipanje svoje srce i prosipanje utrobu, narcis si razgovarate, kao ludi naučnik, sluša samo za prikupljanje podataka, misao-kontrole "inteligencije", da tako kažemo, da izvrši strategije za eksploataciju i stupi u posjed svoj um, srce, duša samo za svoju korist.

Budući da je jezik viših razmišljanja mozga (frontalni korteks) se sastoji od riječi i slike, jezik je tijelo emocije - molekule emocija, poznat kao neurotransmiteri. Ukratko, za um i tijelo da rade optimalno zajedno, jer su dizajnirani da rade, to je od ključne važnosti da se razvije našu sposobnost da ostane empathically povezan na bolne emocije, da se osjećaju i odgovoriti na emocije i senzacije naše tijelo u ljekovite načine - umjesto da aktivira sistem opstanak našeg organizma.

Studije o ugroženosti Dr. Brene Brown, na primjer, pronašli osobe koje su spremni da budu ugrožene su znatno sretniji i zdraviji, emocionalno i fizički. Bolne emocije su kako naše tijelo komunicira i traži od nas da se ključne odluke, sa informirane odluke; oni su akcije glasnici koji nas često signaliziraju da se poveže sa vitalne informacije u vezi ono što smo najviše žude, potrebno je, teže shvatiti emotivno, itd Kao kompas sorti, kažu nam gdje smo, u bilo koje vrijeme, u odnosu na gdje smo najviše težimo da budemo.

A narcis međutim drži svjetonazor koji zanemaruje, omalovažava samog procesa koji će im omogućiti da budu u potpunosti ljudski, da učine više nego samo preživjeti, a da napreduju! Dok narcis izbjegava ugrožene emocije i vidi ih kao slaba ili nikakva, autentični osoba razumije da ne možemo izliječiti ono što ne žele da se osjećaju, razumiju, i potencijalno iskustvo u novim, oslobađaju načine. Svjesno ili nesvjesno, svako ljudsko biće, bez obzira na njihovu djetinjstvo, je na putu do ozdravljenja i transformacije; i nema rasta - ne fizički, mentalni ili emocionalni - bez bolova. Da li raditi u teretani i očekivati ​​da ne bi bilo "neugodnost"? Ne, ako žele da ostanu, u formi i zdrav!

Da zaraste emotivno je transformacija autentično. Svako ljudsko potreban zdrav odnos sa svim dijelovima sebe, da uključuje tijelo, um, uvjerenja, misli, senzacije, želi, treba, snove, i tako dalje.

Narcizam, i njen kolega, ko-ovisnosti, nisu toliko bolesti ili poremećaja kao što su naučili, neispravan obrasce razmišljanja da onesposobi više funkcije razmišljanje mozga. Oni su proizvod kulture koja romanticizes dominacije i podnošenje po želji kvalitetama, sa dominacijom češće povezani s tim smatraju superiorni i jaka, odnosno, muškarci ili bogova, i pokornost sa tim smatraju inferiornim i slab, odnosno, žena i djece. Živjeti uravnotežen život i izgraditi čvrste veze sa drugima, ljudska bića su povezani trebati (ne samo popis!) Da prihvate oba emocije ugroženosti i emocija snage. Tradicionalnim ulogama onesposobiti i muškarci i žene sa ograničavanja vjerovanja da čine ovo ili - ili tvrdnju da: "pravi" muškarci ne osjećaju boli ili je stalo osjećaje, i "dobro" žene nikada nisu ljuti ili zahtjevni.

Po suppresing emocije ranjivosti za muškarce, i ljutnje za žene, te kulturnih tabua uvjetovati lični i relacijske troškove na par i porodičnim odnosima, kao i društvo u cjelini. Oba emocije ranjivosti ili ljutnje su od vitalnog značaja za zdravo formiranje emocionalne intimnosti za muškarce i žene podjednako.

6. Praksa uravnotežen davanja i primanja (iz ljubavi, a ne strah)

Narcis hrani strah ko-zavisnostan da je, kako bi se osjećati vrijedno i zaslužuje ljubav, moraju zadovoljiti, nikad razočarati, dobiju odobrenje narcis-a, i slično. Na štetu oba, narcis u potpunosti iskorištava "neediness je" ko-zavisnostan da se smatrati ništa drugo nego vrsta, loving, nesebičan, lijepi, i tako dalje (čak i na račun vlastite potrebe). Duboko u sebi, narcis također smatra da ljubaznost i empatija sa drugima osjećaje i potrebe, kao slabost i inferiornost, i beskrajne mogućnosti za njih da se trese drugi je osjećaj sebe i sigurnosti, usadi im sa strahom, nabavite ropskih ropstvo, i tako dalje.

Nema sumnje, anksioznost više nije dovoljno davanje, spojeni nelagodnost sa prijemnog su najveći slabosti ko-zavisnostan a. Međutim, ono što je važnije uzeti u obzir je da: na njemu se nalazi rješenje!

Da bi uspio, ko-zavisnostan mora da dopiru do zaraste i njegovati autentičnost prioritet fokus, mantra. To je njihova shvatiti da promjena nije moguća bez zaustavljanja u onome što rade, a to je samo jedan dio imaju ukupno i potpunu kontrolu nad! Ovo "davanje" o sebi, pažnja, vrijeme, itd, je ono što opskrbljuje energijom, i omogućava narcisoidni obrasce.

Sveobuhvatni rješenje za ko-zavisnostan je da gaji autentičan prisustvo iznutra, što omogućava ko-zavisnostan da kritična akciju:

 • Emocionalno odvojiti od spašavanja narcis od onoga što mu je samo da radim.
 • Stop omogućavajući narcis da ih tretiramo kao univerzalni posuda za apsorbiranje bol.
 • Pusti zavisnosti narcis za osjećaj vlastite vrijednosti i emocionalnu sigurnost.
 • Ostvarite narcis ne može istinski stalo ili potvrditi bol ko-zavisnostan je (osim ako oni će dati svoje lažno sebe stvarnost!).
 • Shvatite da okreću narcis za validaciju je kao da pokušavate stisnuti sok od grožđice.

Sa ovog mjesta, pravo akcije će slijediti. "Rešenje" neće biti lako za narcis, ili ko-zavisnostan. Stare navike, ukorijenjen od djetinjstva, rane opstanak ljubavi strahove, prenosi s generacije na generaciju, itd, nije lako promijeniti.

U praksi, to znači da je ko-zavisnostan mora naučiti da emocionalno odvojiti, i to učiniti u ljubavi načine, međutim, pregled aktivnosti koje proizlaze iz novog pristupa kao duboko njegovanje najviših zdravlje i rast sebe i drugih. Iako ovaj pristup može dovesti do kraja ovog odnosa, ukoliko narcisoidni partner odbijaju da zaraste i promjene. Ukratko, da odvoji sredstva za obavljanje prebacivanja svoj fokus, unutar svojih um i tijelo, daleko od spašavanje narcis, i prema spašavanju sebe, kultiviranje samo-sažaljenje i samo-prihvaćanje im je potrebno da se (besplatno i potencijalno narcis i drugi članovi porodice) od toksičnih obrazaca koje su ozbiljno blokiran individualni razvoj i zdrave odnose.

Ipak, ko-zavisnostan moraju shvatiti i prihvatiti da će, ukoliko narcis njeguje interes i odlučnost da upravljaju svojim vlastitu bol i rane na zdrav način, oni nikada ne može biti prisutnost koja potvrđuje njihov osjećaj sebe i sigurnosti.

Za narcis da zaraste, kao ovisnik, prvo moraju izaći poricanja, da vidi "potrebu" da se menja, i žele naučiti zdrav način rukovanja prošlosti i sadašnjosti bolovi i rane. Dok oni rade, oni nisu "sigurna" luka za ko-zavisnostan da dijele njihovu bol i boli, itd se "emotivno sigurno" osoba je onaj koji je otvoren za slušanje za razumijevanje, bez suditi. Nasuprot tome, narcis će uzeti ovo kao priliku da sudim, jedan-up, takmiče da pobedi, srušiti vrijedan druge, itd Believe ono što "kažu" sa svojim akcijama, a ne riječi! Oni nisu kao "emotivno sigurno" osobu da izrazi i podijeliti svoje boli i rane. (Ako želite da razgovaramo, učiniti sa emotivno "sigurne" prijatelja ili člana porodice. A ako bilo kakve sumnje čuvanje privatne stvari privatne, pogledajte profesionalnog terapeuta.)

Da li narcise stvarno nemaju sposobnost empatije? Ne baš. Na kraju krajeva, izgleda da pristupe empatije, u određenim situacijama, kao što su kada žele impresionirati ili šarm. Nedostatak empatije je ključni osobina, ali samo zato što su njegovati, i gledaju ove osobine kao jedan od svojih ključnih prednosti. Kada im je rečeno da im nedostaje empatija, da ih, to je kompliment!

Stvaranje kontekstu ozdravljenja, potencijalno, je najbolja šansa za narcisoidna da se eventualno (odabrati da) promjene, izliječiti, u potpunosti učestvovati na uraditi svoj dio posla kako bi par odnos zdrav, itd Naravno, oni ne mogu. Poenta je, međutim, da je potrebno dva potpuno odgovoran, autentično zrele odrasle osobe da se formira zdrav partnerstvo, a svaki može biti samo primarno odgovorna prije svega za svoje ozdravljenje.

7. Base sigurnost na povjerenju sebe i vlastitih resursa 

Istini za volju, ti si jedina osoba koju apsolutno treba da verujem. To je potreba, kao što su kisik, a ne želite. Kao ljudsko biće, uvijek ćete želite i vole biti u mogućnosti da vjeruju onima koji su vam najbliži, stvar je u tome da, ako to vide kao potreba, to iracionalan strah će aktivirati sistem opstanak vašeg tela - nepotrebno.

Strahovi se mogu smatrati kao pada u jednu od dvije kategorije, ili zdrav ili iracionalan. To je zdrav, na primjer, da se plaši skakanje krova, ili da varaju, život ili jesti brzu hranu koji uzrokuju upalu! Zdrav strah je veliki pratilac, mudar vodič koji nas podsjeća da nam žičani sa unutrašnjim emocija-diskova, koji pokreću da radimo više nego samo fizički opstanak, ali i da napreduju, da smisao, da daju svoj doprinos vrijednosti! Zdrava strahovi služe nama. Oni nas povezuju sa naše najdublje čežnje bitno u odnosu na našim sebe i život oko nas, i traži od nas da raste naše mudrosti mudrost, da uče i otkrivaju ono što radi i ne da se stvori sretan i zdrav život.

Nasuprot tome, iracionalni strahovi se sastoje od pogrešnog tumačenja naše osnovne intimnosti strahove, kao što su odbacivanje, neadekvatnost ili napuštanja, aktivira naš rani opstanak ljubavi mape. Svi smo uslovljeni generacije roditeljstva prakse da imaju vanjski lokus kontrole, na taj način, da se brinete o tome šta drugi misle o našim greškama i nedostacima. To sprečava optimalno učenje, međutim, kao što su greške kritične načina rastemo naše mudrosti i razumijevanja, povjerenja i vjere u sebe. Jedina faza u životu, kada smo potpuno ovisi o drugom ljubav i brigu da se osigura naš fizički opstanak je povoju. Kao odrasli, međutim, ovi strahovi su tu da nas rasti, da pređemo da djeluje hrabro i hrabro, za jačanje naše vjerovanje u našim sebe i da se protežu naše sposobnosti da postanu sve što je suđeno da budemo unutra, i tako dalje. Iracionalne strahove na osnovu ograničavajući uvjerenja da povezuju naš osjećaj sebe i našu potrebu da se bitno na vanjske standarde koje zahtijevaju vršimo i odgovaraju u skladu sa proizvoljnim standardima koji kategorizirati ljudska bića u dihotomije jake / slabe, dominantan / pokorni, superior / inferioran, u da bi dokazao da smo zaslužni za vlastite ili tuđe ljubavi i poštovanja. Visok nivo kortizola, hormona stresa, da su ovi ograničavajući uvjerenja osloboditi visok nivo kortizola, hormona stresa, nepotrebno aktiviranje odgovor opstanak našeg tijela!

Po riječima psihologa Carl Jung:

"Gde ljubavi pravila, ne postoji volja za moć; i gdje moć dominira, tu je ljubav nedostaje. Onaj je sjena druge. "~ Karl Jung

Spoznaja da je potrebno samo veruj sebi, a ne nekom drugom, nije lako za shvatiti i primijeniti. Kako bi se odbija vezu sa narcis, moramo povezati i rasti a suštinski partnerstvo između naših posmatranja sebe i unutrašnje ja. I taj odnos, u suštini, mora biti zasnovan na samilosti, što nam omogućava da propadne i prave greške, i da uče od njih, na primjer. Autentičnom mudar sebi uči sumnjati stare strah-based, ranjen sebi programe i priče iz prošlosti ili početkom traumama iz djetinjstva i ranjavanjima, a također ih vidi kao vitalni izvora znanja i razumijevanja i transformaciju i ozdravljenja sebe i života. Put mudrosti i razumijevanja proširuje našu sposobnost da imaju samilosti za naše sebi - i drugi. Nema ničeg pravi o tome da se "molim" još jedan da se osjećaju korisno; To je laž, iluzija moći i sreće.

U zaključku, autentičnost je najbolji promjena aktiviranje agent ili protivotrov narcizma. Najbolji protiv insekata je svoju sebe, kao osoba, kreće na putovanje ikada postati više autentično povezani, um i tijelo, srce i dušu.

Kao zaštita, autentičnost ima veze sa ko si - ili čeznu da postanu, to jest, u kojoj mjeri ste postavili istinsku namjeru da živi autentično u odnosu na sebe, što vam daje slobodu da autentično se odnose na život oko vas i na taj način - narcis.

Slično kao vampir mit, kada je jako svjetlo sjaji od osobe koja je autentično povezan sa svoje unutrašnje resurse, oni su emocionalno u nizu, u ljubavi još firmi načina, iz bilo kojeg neediness ili zavisnost od narcis za odobravanje, brigu i sigurnost. Kao rezultat toga, narcis osuši ili nestaje - ili narcistički i codependency obrasce učiniti. Kada je ko-zavisnostan odluči za autentično u vezi umjesto toga, ona otvara hranjiva okruženje, kontekst koji poziva narcis da traže istinske promjene, na osnovu toga što ova istinske promjene postala dno linije ko-zavisnostan a.

Drugim riječima, ko-zavisnostan se samo traži od narcis da uradi ono što planira učiniti u svakom slučaju, sa ili bez njega, to je: da se pusti uvjerenja i akcije koje pokreću narcisoidni (ili ko-zavisnostan) ponašanja, za one koji omogućavaju ih naučiti da partner i sarađuju u formiranju zdravih, sigurnih odnosa.

Namjerom da raste, i da rade ono što je potrebno da bi ljubav i sreću moramo naše odnose, bitan je prvi korak ikad dostupnim ko-zavisnostan i narcis. Promjena počinje tek i kad je ko-zavisnostan otkine što opskrbljuje energijom narcizma.

Dakle, jedina mogućnost za narcis promijeniti zaraste je biti okružen "pravi" ljudi, u najmanju ruku, jednom autentičnom ljudsko biće koje je odlučio da živi priključen na osjećaj sebe i dostojanstvo, mudrost i unutrašnje resurse, i koji je spreman da pusti sve i svašta - uključiti narcis - to stoji na putu ostvarivanja svoje pune potencijale kao samostalno aktuelizuje bića.

Paradoksalno, ovaj izbor je onaj koji u konačnici isceljuje samo u ko-zavisnostan, i otvara mogućnosti za autentičan koji se odnose na sebi i životu. U zavisnosti od odgovora narcis da promeni ili ostavi, ovaj izbor je također potencijalni vrata za zdrav, jarke par odnosa, što je moguće samo ono što oba partnera ulažu iu svoje i najviše i najbolje u drugom mogućnosti za rast, ozdravljenje i transformacija, jedan dan i trenutak u vremenu.

Emocije su akcije glasnici, i bolne emocije su u posebnu kategoriju vitalne informacije, komunikacije iz naše tijelo-um, ikada na raspolaganju pristup u vezi ono što mi najviše treba, žudi, teže, a ono što resursa imamo unutra da dohvati, ojačati.

Kulturne uređaj da smatra bolne emocije kao što je odgovoran za mnogo emocionalne patnje, možda mnogi ovisnosti i dijagnostiku mentalnih "poremećaja" previše slabosti ili nedostatka. Ili, kako bi psiholog Carl Jung rekao, "neuroza prirodni nusproizvod izbjegavanja bola." Da biste izbjegli patnje, kao prvo, moramo razlikovati zdravi bol i... Nepotrebne patnje. Život je izbor između bol i patnju; rast ili regresija. Ništa u svemiru miruje. Nemoguće je živjeti autentično bez "dobiti udoban sa neugodno"; ono što mi najviše izbjeći je često unutarnji navelo, poziv da izađe iz opasne zone komfora!

Ljudska bića su neverovatno čudo što bića, žičanu na načine koji doslovno dovesti u biti ono što najviše žele duboko u sebi. Nije sve što žele; ono što najviše žele. Promjena je moguće narcis i ko-zavisnostan, u zavisnosti od njihove spremnosti da pusti nezdrave želje da ih drže u starim zone komfora, i prihvatiti novi život obogaćuje želi. Iako na različite načine, svaki žudi da bude drugog kraja sve i biti sve to - i to čežnju je zdravo samo u povoju. Za odraslu osobu, blokira njihov emocionalni razvoj i samoostvarenje.

Šta ti stvarno, stvarno, stvarno želim? Da zaraste i transformacija, koja se proteže svoj kapacitet za suosjećanje, kreativnost i doprinos, i inspirišu druge da učine isto? Ili, da biste dobili kredit ili neki "nagradu" za što je jedan druge osobe i samo komanduje sile i master - ili kraj-sve i biti sve to izvor života i zadovoljstvo?

Osoba inspiriran prema autentičnosti, bez obzira na izazove, kako nesavršen rezultata ili povremenih recidiva, mora čuvati dopiru do njegovati svoju unutarnju sposobnost da smiri sebe iznutra, i da shvati da je sve što je bitno, jedan korak i dan po dan. Zaista, učenje kako dosljedno zaštititi svoj unutarnji sreću i osjećaj ispunjenosti, posebno kao odgovor na napad straha na bazi od ranjenika, je neprocjenjiv poklon ti dam na sebe - i svijet - to drži na davanje.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Strah od dalekovoda: da li postoji reč za to?

Post Poremećaji ličnosti

Portreti pet narcisista

Post Tvoje tijelo

Popunjavamo se s pravim stvarima

Post Depresija

60 sati bez mojih antidepresiva?

Post Poremećaji ličnosti

Kako perfekcionizam može uništiti vaš oporavak

Post Svakodnevne veze

5 koraka do iskrenog izvinjenja koji radi

Post Svakodnevne veze

Ovisnost počinje u mozgu

Post Poremećaji ličnosti

Hopewell: terapijska zajednica

Post Depresija

Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji?

Post Poremećaji ličnosti

Uspeh, neuspeh i matematika srednje škole: Deo I

Post Roditeljstvo

Šta raditi o deci koja traže pažnju?

Post Dobro zdravlje

Ispovesti negovatelja