7 načina da se zaustavi noćna anksioznost - depresija | BA.Superenlightme.com

7 načina da se zaustavi noćna anksioznost - depresija

7 načina da se zaustavi noćna anksioznost - depresija

Nedelja popodne i odjednom ne osjetite bol anksioznosti. Opuštanje i uživanje vikenda izgleda da dođe do zastoja. Preokupacija o radu danas napadne mozak. Misli sve što je potrebno da uradite osjećaje goriva ovladati i straha. Vaše raspoloženje uzima nos ronjenje i počnete osjećaj razdražljivi i nemirni. Pogledate oko sebe svoj dom i osjetiti nervira nered od proslave vikenda je, gomile veša i prazan frižider. Počnete češljanje kroz stresan posao e-pošte i prepiru se sa svojim partnerom o tome ko će šta da radi na pripremi domaćinstvu za nadolazeći tjedan. Čak imate teško zaspi (ili boravak spava) kao preživara razmišljanja o radne nedelje neumorno trepere kroz glavu, sprečavajući podmlađivanje što je potrebno za nedelju. Imate slučaj Sunday Blues.  

U mojoj praksi, izuzetno je uobičajeno da ljudi prijavljuju doživljava porast anksioznosti i simptoma depresije nedjeljom. Nakon gotovo 20 godina savjetovanja stručnjaka, preporučujem sljedeće:  

  1. Prepoznaju Sunday Blues. Imam neke samosvijest i napraviti mentalnu napomenu da ste razdražljiv i da je to zajedničko iskustvo za mnoge ljude nedjeljom. Možda ovo nije vrijeme da se uključe u glupo argumente koje imaju manje veze sa sadržajem (si uzrujana da tvoj dečko želi pizzu umjesto tajlandski?) I više veze sa svojim straha o poslu. Ne brini male stvari. "Budite patka" Pusti te stvari sići leđa smanjiti negativnosti i spasiti nešto energije.
  2. load...
  3. Koristite nedjelja popodne da se pripremi za radne nedelje. Čisto i organizirati svoj dom (vi i vaš partner treba da ima rutinu koji obrađuje šta, tako da ne treba da se raspravlja o tome.) Trgovina za tjedan i isplanirati zdravih obroka, možda čak i kuhati jedan ili dva koji može se lako podgrejani nakon dugog dana na poslu (zdraviji izbor od grabbing fast food jer nemaš ništa kod kuće.) da li veš i pobrinite se da imate odjeću za radne nedelje. Napunite svoj automobil s plinom i pobrinite se da imate novac za nedelju dana. Ove stvari će vam dati osjećaj kontrole i spremnost za sedmicu da dođe.
  4. Vježba da se spali off anksioznosti i povećanje endorfina. Ne preskačite treninga nedjeljom. Vježbanje je prirode antidepresiv i da će ohrabriti dobar san je.
  5. Napraviti zdrav izbor. Dok je nekoliko čaša vina možda zvuči kao dobar način da se da omekša, alkohol je depresivno i će vas ostaviti osjećaj čak niža ujutro (ponedjeljak je najpopularniji dan javila da je bolesna...) Umjesto toga, napraviti zdrav obrok i uživajte s nekim biljni čaj ili neki mineralnu vodu sa limunom.
  6. Imaju nedjelju navečer ritual. Koristio sam da se joge u nedjelju noći i volio da ga očisti moj um i postaviti pozitivnom tonu za radne sedmice. U leta, moja porodica i ja na večeru izlete na plaži nedjeljom. Tokom školske godine, pravimo ga porodica filma ili igre noć. Sve ove stvari su ugodan i uzeti moj um off nazire stvari na poslu koji ne mogu kontrolirati. Izaberite nešto što radi za vas i učiniti ga svojim rutinu, tako da ne morate čak ni da mislim o tome.
  7. load...
  8. Promovirati opuštanje prije spavanja. Meditirajte, uzeti kupku, pročitati dobru knjigu, rastegnuti ili praksa joge, slušati smirivanju glazbe, dajte sebi lica ili manikir. Nemate svoj laptop ili radne knjižice u vašoj spavaćoj sobi-zadržati mjesto koje spavate utočište za odmor.
  9. Oduprite se porivu da preskoči sve gore navedeno da se malo rad umjesto. Dok ste mogli osjetiti da je dobijanje neke stvari učinili će smanjiti anksioznost, ovo je recept za rad-a-holizam i izgaranja. Realnost je "dovoljno nikad nije dovoljno", a dublje ući u to, više preplavljeni ćete postati. Isto tako, ako ste započeti danas sa praznim tenk, postavljate sebe za neuspjeh. Umjesto toga, uzeti ne više od 30 minuta da pogleda svoj kalendar i vaša "To Do" listu organizirati kada idete za rukovanje što tokom sedmice. Onda puste da će sve obaviti i sve će biti u redu.

Vikend je vrijeme da ponovo pokrenuli svoj um i tijelo da postavi sebe za uspjeh tokom sedmice, pa ga koristiti mudro!

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Hirurgija mršavljenja i bipolarni poremećaj

Post Svakodnevna kreativnost

Kada vaš kreativni proces nije produktivan

Post Poremećaji ličnosti

Dva komada mira od nervozne patnje

Post Svakodnevne veze

Genije suprotnosti: kako introvertni i ekstrovertirani postižu izvanredne rezultate

Post Roditeljstvo

Kognitivno-bihejvioralna terapija za odrasle asperger sindrom

Post Depresija

Kako roditelji mogu pomoći deci sa depresijom: Dio II

Post Više o tebi

5 korisnih načina za suočavanje sa depresijom nakon razvoda

Post Depresija

Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji?

Post Više o tebi

Bipolarni poremećaj i nasilje: da li postoji veza?

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: ovo je mesto gde pripadate

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i depresija

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj pogrešno dijagnostikovan?