Da li ovaj čovek ima filofobiju ili strah da se zaljubi? | BA.Superenlightme.com

Da li ovaj čovek ima filofobiju ili strah da se zaljubi?

Da li ovaj čovek ima filofobiju ili strah da se zaljubi?

philophobia se definira kao strah od pada u ljubavi ili straha od emocionalne vezanosti. Ono što slijedi je prava priča od čovjeka koji sumnja on pati od philophobia. Njegov strah i bol opipljiva.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj čovjek je opis sumnja philophobia se temelji na prijavljenih događaja, ali se ne pripisuje jednom, prepoznatljiva pojedinca. Ne dijagnoza philophobia ili bilo koji drugi poremećaj je namijenjen, niti bi jedan ovo čitati kao klinički procjena ili savjet liječnika.

load...

Ja sam čitao članke sve preko interneta u potrazi za stvarnost ček na problem koji sam u posljednje vrijeme doživljava. Mislim da bi bilo philophobia - strah od zaljubljivanja.

U suštini, moj život u posljednje vrijeme je bio bolji nego prati stalne izvana. Ja sam živi moja strast (glazba) i imati priliku da redovno obavljaju. To je eksplozija, stvarno. Toliko u životu ide dobro i ja treba da se oseća više zahvalan, ali ja provodim vrijeme opsjednut svojim problemima.

Dakle, u smislu philophobia, imam predivno podršku devojku koja je tu za mene na bilo koji način trebam i čini me žele da grade se do biti bolja osoba svaki dan. Tako se čini da bih trebao osjećati dobro, a ne imati jedan sumnje ili brinuti o mom životu, pogotovo ne philophobia.

Ali to nije slučaj. U stvari, ponekad paranoična da će jednog dana svi će se okrenuti protiv mene i ja ću biti prisiljen da se pomiri s nekim život mijenja aspekt sebe da nisam ni svjesna još. Da li je to simptom philophobia?

Philophobia i moj odnos sa svojom djevojkom.

Ekstremni zabrinutost proizlazi iz vjerujući da nikada nisam istinski volio i cijenjen moja djevojka i nikad neće moći da. Ovo uprkos muziku sam napisao za nju, avanture smo krenuli na zajedno, i kako udoban Ja samo što je za oko nje. Philophobia me navodi na pomisao da je ne voliš dovoljno, a ona zaslužuje nekoga ko može bolje.

Pa, to bi bila jedna stvar, ako je philophobia osećanja su zajedno sa znajući da treba da ode, ali pomisao da ne bude s njom mene boli više nego što je ikad učinio ni sa kim drugim. Moji prijatelji mogu vidjeti našu vezu za sve divne stvari je, ali često mislim da ovo me potone još dublje u philophobia!

load...

Ja sam samo uplašio da ste u vezi, period? I bolje je odnos dobija, jači je philophobia?

Svjestan sam da je cijeli problem philophobia je u sebi, ali ja ne znam šta treba da se desi da bi za mene da zaista cijenim situaciju da sam napravio za sebe. Ovo me brine mnogo, jer ne želim propustiti taj dio mog života s njom i znam da bih strašno žalim ostavljajući osobu koja je bila najbolja stvar za mene sam ikada imao.

Ona mi je dao želju da dam sve od sebe da niko drugi nikad ima i dugujem joj isti napor. Ne želim da se pretpostaviti da to nije bilo suđeno, ili da su zvezde nisu bili u poravnanje za to da rade, jer stvarno mislim da kada napravite izbor da bude s nekim, taj odnos može biti jači od bilo kojeg odnos zasnovan od zaljubljenosti.

Imao sam veliki ego, i ništa nisam mogao živjeti do njega. Jednom sam bio u vezi na bazi od požude i osjetio se kao da sam na vrhu svijeta. Zar ne? Nisam mogao pričati satima o tome kako otvoreno i prihvatanje sam bio svega i svačega, ali kada je u pitanju akcija, bio sam upravo osoba koju sam propovedao protiv.

Što je bolji odnos, gore na philophobia!

Čini se da sam više mogao izbjeći jer tu osobu, i fokusiranje svoju energiju na stvari dobro, a ne pretvaram da su dobre namjere, više sam osjetio kao da imam philophobia. To je unazad i želim da je realizacija samo po sebi sve mi je bilo potrebno da se trgnuti iz toga.

Tako sam zbunjena i ne želim bilo koga u procesu učenja kako riješiti philophobia tako da mogu biti normalno da boli - u redu sa tom osobom da sam ja. Čak sam zabrinut da ako ikada dozvoliti sebi osjećati dobro da postoji neka užasna karmički kazna čeka za mene ne osjeća loše zbog moje prošlosti akcije prema ženama.

Ipak, svjestan sam da je briga se ništa neće promijeniti na svim, ikad! Osećam kao da imam stvarno unazad, pogrešan percepcija života, i zaista želite biti u mogućnosti da cijenimo svoju situaciju koliko sledeću osobu. Želim da dozvoli sebi da se pogođeni drugi i istinski osjetiti ljubav koja se daje za mene, i da pokušavaju dati drugima.

load...

Ako mislite da imate philophobia:

Zatražiti mišljenje licenciranog klinički savjetnik za pravilno dijagnozu. Ako su potvrđene vaše probleme, počinju da se iskreno raditi na tom pitanju, možda otkriva njen uzrok. Što više naučiti o philophobia, bolje opremljen da ćete biti da upravlja ili riješiti ga.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Dužina boravka za stambeni opsesivno-kompulsivni poremećaj

Post Svakodnevna kreativnost

Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind

Post Poremećaji u detinjstvu

Emocionalno zanemarivanje deteta: neprijatelj afirmacije

Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Više o tebi

5 knjiga garantuje otključavanje vašeg kreativnog genija

Post Više o tebi

Kutija puna tame: odrastao u senci graničnog poremećaja ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

Srećan 2018. Zbogom narcizizam. Proslavljamo 500k stranice!

Post Roditeljstvo

Razmatrajući razvod? Razmotrite ovo

Post Više o tebi

5 jednostavnih reči koje mogu uništiti vašu vezu

Post Poremećaji ličnosti

Problemi braka: kakva je pretnja?

Post Poremećaji ličnosti

Da li je umirila majka i ubila plavuše bombardera?

Post Više o tebi

Cirkadijski poremećaj ritma spavanja: imate li abnormalni šablon spavanja?