Deca se ponašaju drugačije bez braće i sestara | BA.Superenlightme.com

Deca se ponašaju drugačije bez braće i sestara

Deca se ponašaju drugačije bez braće i sestara

Da, naslov izgleda kao izjava od kapetana očigledno. Ali stvarno, to je istina da je lako zaboraviti. Mnogi od nas imaju vrtlog djece vrti oko nas svaki dan. Zajedno, oni često čine savršenu oluju kukanja, žali, zavera ko je šta kome, i galamu. Calgon, gdje je moj Calgon komercijalne ?? Molim te odvedi me odmah!

Ali, kada su ovi dragi izdanak naše postati privremeni jedino dijete, transformacija odvija. Umesto Cmizdrava najmlađi klinac koji tu i tamo još uvijek piški u gaće, imate "model gost" u bake i deke kući za vikend. Umesto zapovjednički dominantnog najstarije dijete, možete dobiti radoznao oduševljen istraživač u biblioteci i muzeju. Umesto Moody i nešto više-dramatične srednje dete, ti tihi vedar duh koji samo želi da bude u aura.

load...

Šta je ovo vudu o, u svakom slučaju? Ko implantati vanzemaljsku tehnologiju u mozgu i pretvara u divljinu bratsko vrisak-fest ??? Gdje su ti poslušan, sretan, zadruga djeca kada bi mi je poslušan, sretan saradnju?

To se zove porodičnu dinamiku, običan i jednostavan. Svako ponaša neko drugačije kada su sa jednom drugom osobom u odnosu na druga dva ili više ljudi. To postaje još teže kada imate dva ili više generacija uključeni. Braća i sestre imaju svoje male podhijerarhiji za upravljanje. Djedovi i bake imaju različite nivoe vlasti međusobno i preko generacija djece.

Dakle, kada roditelj ili djed i baka dobije dijete samo za sebe, zar ne mislite da je mali samo liže monopol pažnju? Da li vidite kako se to moglo izvući najbolje u njima mnogo vremena? Konkurencija je u redu i prirodno, ali je samo nešto drugačije o tome u centar pažnje samo za sebe.

load...

Vi kao roditelj ili djed i baka promijeniti nešto, previše. Gone je verbage o razbijanju ove borbe ili slanje nekog na uglu. Imate bolje šanse za rješavanje sukoba, jer to je samo između vas dvoje. Vi se ne bavimo dva ili više interakcije osim iz svoje da možda nisu ni svjedoci. To je samo vas dvoje, KICKIN 'zajedno neko vrijeme.

Ja ne zagovara neku posebnu veličinu porodice kao bolje ili lošije ovdje. To je lični izbor. Samo djeca su odlični za neke porodice, dvoje ili više djece su odlične za druge porodice. Ali to je samo istina da se stvari promijeniti kada je više ljudi ući u sliku, a posebno više djece zajedno.

Pronalaženje vremena jedan-na-jedan za svako dijete ili unuče je važno za vaše perspektive kao roditelj. Najmlađa nije uvek Cmizdrava jedan, sredinom uvek neraspoložen jedan, a najstarija je zapovjednički jedan. Oni mogu biti nešto drugo za neko vrijeme, a možeš i ti.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Šta je ljubav?

Post Svakodnevne veze

Da li poboljšanje vaše veze stvarno znači promenu svog partnera?

Post Svakodnevne veze

Kako reći deci o razvodu? Postojeći proces roditeljstva

Post Svakodnevne veze

Koliko brzo počinjete dječiju disciplinu?

Post Svakodnevne veze

Šta znači biti visoko osetljiva osoba?

Post Svakodnevne veze

Zastrašivanje u korak-porodicama - neke misli i zapažanja

Post Svakodnevne veze

Nađite advokate koji se bore protiv nasilja

Post Svakodnevne veze

Dve strane svake borbe s brakom

Post Svakodnevne veze

Jednostavan korak za poboljšanje zdrave ishrane: prepoznajete blokade na putu

Post Svakodnevne veze

Guranje na emocionalne modrice - 10 načina na koji to radimo

Post Svakodnevne veze

Zašto uvek očekujem najgore?

Post Svakodnevne veze

5 pitanja s trassi grdlada i bipolarnog medveda (drugi deo)