Dušo, molim te nemojte me ispraviti u javnosti! | BA.Superenlightme.com

Dušo, molim te nemojte me ispraviti u javnosti!

Dušo, molim te nemojte me ispraviti u javnosti!

Ako pitate ljude o pametno javno ispravljanje partnera, mnogi će savjetovati protiv njega. Neki čak sugeriraju da bi moglo biti opasno. Većina će priznati da ispravljanje i ispraviti od strane njihovih partnera u javnim društvenim situacijama.

"Nismo provesti vikend na aerodromu... To je više kao osam sati".

"Vi nikada nije igrao lopte s mojim bratom... Nisi ni kao on."

"Ne, šala nije tri ministra na terenu za golf. To je ministar, rabina i svećenika. "

Definicija korekcije je čin nudi poboljšanje zamijeniti grešku, postaviti nešto ispravno.

Zašto smo Ispravite Naši partneri u javnosti? 

U mom radu s parovima, smatram da korekcije partneri čine jedni od drugih mogu biti svesno ili nesvesno, kontrolinga, konkurentne, razigrana, uzajamne ili pozvani. Oni najčešće odražavaju neki miks odnosa para, njihove individualne ličnosti, kao i društvenog konteksta u kojoj se nalaze.

load...

Mnogi od smjernica je ponudio da se poboljša nekoliko komunikacije su namijenjeni za privatne razmjene između partnera.

Pitanje ispravljanja naših partnera u društvenim situacijama poziva nas da razmotrimo dinamiku krenula u javnoj razmjeni između partnera.

Da li ste ikada Ispravljena Vaš partner u javnosti?

Da li je moguće da je korekcija imala više veze s vašim potrebama nego što su potrebe vašeg partnera?

Da li se ove situacije zvuči poznato?

Ispravljanje Joke

Dok je namjera može kako bi bili sigurni da vaš partner ne osramotiti sebe ili bombardovanjem namjeru šala Tvoj partner može biti da ispriča vic bez nadzora. Generalno prijatelji slušaju žele da se smejem bez obzira na to kako se, rekao je vic. Korekcija je prekid vašeg partnera, kao i zamah i raspoloženje.

load...

Reakcije

  • Neki partneri spasiti scenu brzo uključuje korekciju "Oh, u redu - ministar, rabina i svećenika su golfu..."
  • Neki partneri uhvatiti vlastite greške i pozvati korekcija "Hon, bili su tri pingvina ili tri ministra? Ništa od navedenog? "Jedan je pozvao korekcija često je win-win situacija za partnera i razmjenu da publika uživa koliko i šala.
  • Neki partneri osjećaju zaustavio svoje tragove od korekcije. Oni postaju ljuti, neugodno i često preda fazi. "Zaboravi." "Ne mogu reći viceve." "Zašto ne ispričam vic?" Savršena vica vi po cijenu osjećaje vašeg partnera stvarno nije vezu cilj.
  • Posjedovanje korekcija ide dug put prema vraćanje obveznica u društvenom okruženju. "Ne, žao mi je prekinuo -. Molim vas nastavimo"

Suočavanje sa Reality

Čime se baviš kad vaš partner čini izjavu o sebi / sama za koje znate da nije istina?

Ona je složivši se da ona voli teretanu, ali ona gotovo nikad ne ide. On se slaže sa drugima da posjeti porodicu je važno, ali da "nikada nije želi posjetiti svoju porodicu."

Javno korekcija stvarnosti čini malo uticao na promjenu ili izaziva podršku. Izloženost uglavnom goriva sramote i defanzivnost. Dok svojim prijateljima možda dopasti reality show - retko vole da vide svoje prijatelje osramotiti jedni druge ili osjećaju pritisak uzimanja strane.

Ako smatrate da mora nešto reći, smatraju tražim izvan tvog potrebu da se suoči sa iskrivljavanje stvarnosti i umjesto toga prizna izrazio osjećaj. Možda distorzije vašeg partnera stvarnosti je želja da bude drugačiji ili početkom kontemplacije promjena.

"Kladim se da stvarno želite ste imali više vremena za teretanu."

"Porodice nisu uvijek lako, ali gostujući može biti važno."

Ako dobijete sumnjivi izgled ili roll oko kao reakcija - ignorisati. A kompliment je uvijek više motivirajuće od korekcije.

Needing Preciznost u Detalji

Osim ako život, ego ili ugleda su u pitanju u socijalnoj situaciji, treba preciznost detalja imaju prednost nad entuzijazam vašeg partnera i uživanje vaših prijatelja priče vašeg partnera?

Da li zaista potrebno da prekinuti vaš partner da istaknem da je to bilo 10 sati na aerodromu, a ne cijeli dan?

  • Neki partneri osjećati primorani da ispravi detalje druge priče, jer preciznost važno za njih. To je u redu - ako je njihova priča.
  • Neki partneri prekinuti kako bi zaštitili svoje partnera utonete ispravku ili sumnje od drugih. Uzmite u obzir da ako partner govori priča - on / ona će biti u stanju da se nosi sa reakcije publike. Ne treba da vodi put.
  • Neki partneri ispravne podatke kao način da se uđe u pripovjedanja svog partnera. Mutual pripovijedanja je divna stvar za parove. Spajanje se kako biste dodali više scena ili detalje kada vaš partner završio će biti bolje primljen od korekcije njegove / njene podatke.

Partner Bashing

Većina parova su bili u situacijama kada podgrupe na osnovu spola, zanimanja, nacionalnosti ili omiljeni sportski tim itd početi sa šalama i smiješno priča, i završiti sa javne kritike i neprijateljstva. Uhvaćeni u emocionalnom zaraze situacije, partneri su priznali da ulazak u kritici svojih partnera. Sluha nakon toga da je njihov partner osjećaju nezaštićeno ih sa sobom donosi spoznaja da ništa "je sve u zabavno", ako se dozvoljava kritiku svog partnera.

Koristite Dance Team Tehnika

Parovi dijele privatnog i javnog života zajedno. Kako oni komuniciraju u tim prostorima i odražava i uticaja odnos dijele. Ako kada uzmete u obzir vaš javni razmjene, shvatite da ste to ispravili jedni druge u javno smatraju ovu tehniku.

Zamislite sebe konkurentne ples tim. Kao što ste plesati u javnosti držite jedni druge i podržavaju jedni druge. Vi ste svjesni jedni druge poteze iako se smeješ u publiku.

Ako jedan ili oba od vas napravi grešku, ne prestane da se to ispravi. Umjesto toga, oboje zadržati ples, prilagođavajući se pogrešan korak u tako suptilan način na koji je bešavne vezu ono što publika vidi. Korak sa bine osjećaj svoj obveznica kao tim, znajući da će ispitamo greške, praktikuju privatno i dalje poboljšati kao što držati na ples zajedno.

Slušajte u kao Dr. Geoffrey Grief raspravlja "Parovi i njihove Par Prijateljstva" na Psych Up Live

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Živeti sa nesretnim umom

Post Svakodnevne veze

Codependency Attention Deficit Disorder: faze bolesti i oporavak

Post Svakodnevne veze

Podizanje dece sa ličnom odgovornošću

Post Svakodnevne veze

Nemojte praviti ove greške pri izboru kolege

Post Svakodnevne veze

Tri alata koji će vam pomoći da budete ponosni što ste ove godine

Post Svakodnevne veze

Šta je ljubav?

Post Svakodnevne veze

Pet pouzdanih načina za negovanje više pažnje

Post Svakodnevne veze

12 samopoštavajućih, podržavajuća stvar koja će vam danas reći

Post Svakodnevne veze

Porodični bol i dobar život - oni mogu postojati zajedno

Post Svakodnevne veze

Kako lako voditi ljubav?

Post Svakodnevne veze

Ono što svaki odrasli dijete alkoholičara mora znati o perfekcionizmu

Post Svakodnevne veze

Transformacija traume: od riječi do riječi