Genije suprotnosti: kako introvertni i ekstrovertirani postižu izvanredne rezultate | BA.Superenlightme.com

Genije suprotnosti: kako introvertni i ekstrovertirani postižu izvanredne rezultate

Genije suprotnosti: kako introvertni i ekstrovertirani postižu izvanredne rezultate

Introversion je postao vruća tema u poslednje vreme. Teško možete dobiti online ovih dana bez spoticanja na često zlovoljan introverti puštajući svijeta znaju da se više ne zaplaseni po Ekstrovertna dominacije. (Cijeli otkrivanje: Ja sam bio među njima, jer sam počeo da pišem o ovoj temi u 2009. Godini)

Ali usred te glasove možete pronaći optimističan glas Ekstrovertna Jennifer B. Kahnweiler, liderstvo konsultant i globalna govornik koji je posvetio svoju karijeru pomaganju introverti ostvare svoj liderski potencijal. Kahnweiler prethodnim knjigama uključuju introvertni Vođa: Oslanjajući se na Vaš Quiet Snaga i tišine Utjecaj: Vodič za Introvert da Making a Difference. Sada je objavio Genius suprotnosti: Kako Introverts i ekstrovertnih postižu izuzetne Rezultati Zajedno, knjiga čiji je cilj stručnjaka pokušavaju da shvate kako najbolje komunicirati i raditi s ljudima s druge strane introvert-Ekstrovertna kontinuum.

load...

Oba introverti i ekstrovertnih mogu imati koristi od mudrosti u Genius suprotnosti, u kojoj Kahneweiler ne nudi rješenja za određene probleme, ali umjesto toga predlaže abecedu za zauzimanje šireg pogled i preformuliranja potencijalnih sukoba.

"Prihvatite Alien", piše ona. "Ne možete menjati vaše suprotno, ali ih možete shvatiti. Jednom kada ste u stanju prihvatiti tu činjenicu, da ste u za mnogo manje stresa. "I prema Kahneweiler, ne morate da se izbegne neslaganje, nego" dovesti na borbu. "Nesporazumi, ona postavlja, može vam pomoći" dolazimo do boljih rezultata, jer vas izazov jedni druge da dođu do boljih rješenja. "

Koristeći intervjue sa desetinama introvert-Ekstrovertna timova, kao i primjere izvući iz poznate suradnje, Kahnweiler pakuje knjige anegdotama. Sa imenima filmskih kritičara Siskel i Ebert i muzičari Hall i Oates, ona pokazuje kako su ljudi radili kroz probleme ličnost koji se odnose na veliki uspjeh.

Jedan tim ona naglašava razvio kod fraze kada komunikacija počinje se razbije. "Nedostaje nam jedni druge", kada se ne čini da će se susresti u koncept. A tu je i "Pustite me na tangenta", za kada je jedan od njih ima ukratko uzeti razgovor u novom pravcu - fraza pokrenut od strane Ekstrovertna ali je ubrzo usvojila introvert kao dobro.

Još jedan introvert-Ekstrovertna tim je podijeljen dužnosti tako da je introvert bavi dugogodišnjim klijentima, s kojima je ugodno, ali ostavlja prodaje i "između-i-pozdraviti" interakcija svom više društven partnera.

Ipak, nije svaki trenutak je ružičasto. Kahnweiler također piše o par arhitekata koji su patili kroz dana neugodnosti zbog sukoba ličnost. Je ekstrovertni arhitekta svratio u kancelariju introvert sa mnogo toga da kažem jedan dan, a introvert nije mogao da upravlja staviti na svom uobičajenom veselo lice. On se namrštio, ona nagazio off, uvrijedio - sve zato što nisu shvatili da on ne bi uvijek biti ljubazan o prekidima.

load...

Sve introverti i svi ekstrovertnih nisu isti, tako Kahnwelier ne pokušava da obezbedi pat rješenja. Umjesto toga, ona nudi načine gledanja na razlike prednosti, a ne prepreka. Ništa ovdje je revolucionarna, u smislu da nakon što pročitate nju sugestije ste verovatno misle: "Pa, naravno!" Ali, s jasnim jezikom i dobro odabranih anegdote, Kahnweiler će Vam pomoći da odredimo gdje su jaki ili razbijanje profesionalne odnose dole, ubrzavajući ste prema uvid. (U smislu introvert-Ekstrovertna razlike, to je - koji su, naravno, samo su dio jednadžbe u svakoj vezi.)

Rad sa Kahnweiler je ABC zahtijeva samopregleda - koje pretpostavke i predrasude Vam donose u suradnji? - kao i strpljenje, tolerancija, otvorenog uma, i smisao za humor. To zahtijeva prepoznavanje kada je izazov koji se odnosi na to kako se rukuje nešto prije nego što se radi. Isplativost je da introvert-Ekstrovertna različitosti, kao i bilo koji drugi, proširuje i poboljšava šta poslovni može pružiti svojim klijentima. Otvara, takođe, mogućnost za istinsku inovaciju - vrste koje različiti pogledi mogu dovesti do.

Sophia Dembling je autor Introverts in Love: The Quiet način da Happily Ever After.

Genius suprotnosti: Kako Introverts i ekstrovertnih postižu izuzetne Rezultati Zajedno Berrett-Koehler Publishers, avgust 2017 Paperback, 168 Stranice $ 17.95

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Muškarci, žene i seksualna objektifikacija

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulsivni poremećaj i tinejdžerni mozak

Post Svakodnevne veze

5 koraka do iskrenog izvinjenja koji radi

Post Svakodnevne veze

20 simptoma mentalnog zdravlja toksičnosti metala od hrane

Post Roditeljstvo

Živeti sa traumom: suočiti se sa ozbiljnim duševnim bolestima

Post Depresija

Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji?

Post Roditeljstvo

Da li će pravi narcisista ustati

Post Svakodnevne veze

Da li se smeješ kada neko pada? Da li je teorija superiornosti ili činjenica života?

Post Slavnost

Bill cosby priznaje da je ženama daju quaaludes

Post Poremećaji odraslih

Kada prestati tretman? Zašto?

Post Svakodnevne veze

Kako prevladati strah od smrti

Post Dobro zdravlje

Emocionalna zloupotreba i vaš partner sa Borderline poremećajem ličnosti