Glatki točak: žale se na pravi način da dobiju rezultate | BA.Superenlightme.com

Glatki točak: žale se na pravi način da dobiju rezultate

Glatki točak: žale se na pravi način da dobiju rezultate

Jeste li ikada primijetili koliko dobro se osjećate kad bude nešto riješeno nakon žali o tome? Nasuprot tome, ako se ne postigne rješenje da li često osjećati gore nego što ste ranije?

Bilo da je u našem ličnom ili profesionalnom životu, ili problem s proizvodom ili uslugom, žaleći se može biti korisno sredstvo za postizanje cilja. Bez obzira da li smo do rezolucije tražimo je vrlo mnogo ovisi o tome koliko vješti smo na žali, prema autoru prvi put Guy Winch, Ph.D. Sa očiglednim odnosu na naslov knjige, škripuće točka, kaže on, "Postali smo nacija Squeakers koji se suočavaju svakodnevno frustracije, netrpeljivost, i iritacija bez pojma kako da ih efikasno."

load...

Čini se da su "funkcionalni aspekt" se žali - da dobiju pozitivne rezultate iz negativne situacije - je odavno pao za odloženi kao što češće nego ne samo prepustiti samo sticanju "emocionalne Perk" u produkciji kao nusprodukt za ventilaciju. Dok oslobađajući nagomilane emocije u različitim situacijama je od vitalnog značaja za naše ukupne dobrobiti, žaleći se efektivno je predstavljen u Squeaky kotača: Žaleći se na pravi način do rezultata, poboljšati vaše odnose, i poboljšati samopoštovanje kao ključ postizanje rezolucije na naše žalbe. Oslanjajući se na slučajeve iz svoje psihoterapije praksu u kojoj on koristi žalbe pacijenata kao terapeutsko sredstvo, Winch i reference istraživanjima Martin Seligman i John A. Goodman kao dokaze u objašnjavajući kako i zašto se žale. Seligman je široko prihvaćen kao otac pozitivne psihologije i Goodman je u poslovanju pomaže kompanijama poboljšati iskustvo svojih klijenata.

Iako je dio knjige bavi se žale na našim ličnim odnosima bili i motivirajući i informativan, ono što je posebno fascinantno je onih koji se bave korporativnim razmišljanja, pozivnih centara, i službu za korisnike. Čitaoci se daje pogled u tim područjima i da shvatite kako predstavnika korisničke usluge na drugom kraju telefonske linije - ili "društveni vreću 21. Stoljeća", kako se odnosi na njih - su ograničeni na ono što mogu i ne može učiniti da vam pomogne riješiti žalbu. Oni rijetko imaju moć opažamo ili želite da oni imaju. Imajući to perspektiva je vrijedan u strukturiranju plana akcije sljedeći put kada pored krenuo u rješavanje žalbe preko telefona.

Većina Squeaky Wheel je posvećen pomaganju pojedincima riješe svoje nezadovoljstvo s prijateljima i obitelji, a njihove uloge kao potrošači. Ipak, korporativni svijet ne ostane bez dobar savjet, kao i - u obliku osam koraka preuzet iz knjige A Žalba je dar - kako bi se osiguralo pritužbi svojih klijenata efikasno rukuje. Vitlo smatra da kompanije trebalo biti održana ovim standardima i zapravo ih koristi kao spisak kada se govori preko telefona sa predstavnicima korisničke usluge.

load...

Kao psihoterapeut koji je "brlja u stand-up komedije," autor škripuće Wheel je često koristi humor u njegovom pisanju. U jednom primjer, delovi efikasne žalbe pismo su detaljno u ono što on naziva "prigovor sendvič" i može se koristiti bez obzira na primaoca ili vrstu industrije na koje pismeni prigovor je usmjerena. Koristeći jednu od svog pisma ilustruju analogije vrhu parče hleba sastoji se od "uha otvarač" koji je dizajniran da izraze žalbu na način koji ne čini primalac automatski idu u defanzivi. Je "meso" sendvič je mjesto gdje se poslužuje Vaš zahtjev za rješavanje se više kao zahtjev za uslugu, a ne zahtjevne akcije. Na kraju, na dnu parče hleba, pod nazivom "probavni", služi da bi se žalba još prihvatljivo za primaoca, čime se povećava njihova motivacija da pomogne. Dok nudi Winch kao način da iskažu pismenu žalbu, čini se da će biti od koristi u emitovanja verbalnog žalbu kao dobro.

Prije čitanja ove knjige, ne bih pomislio da žalbu kao sredstvo za društveni aktivizam; Međutim, ovaj aspekt previše je opisana u Squeaky Wheel. U samo jedan od nekoliko slučajeva u trenutku dijeli s čitateljima, otac vojnika koji je poginuo u iračkom eksploziji bombe naučio ostatke svog sina će biti poslani kući iz vojne baze u tovarnom aviona, sastao se ne vojni gardu ali civilna Nosaii. Uvreda, kovčeg - bez američku zastavu za koju je njegov sin umro - bio je da se učitati viljuškar na kolicima prtljag i prebačen u aviokompanije teretnih prostora da čekaju dolazak porodice. Kanalisanjem njegov bijes na nepoštivanje se prikazuje njegov sin, on je nastavio da identifikuje koji je imao moć da promjene i direktno se žalili na njih. Ovo pokrenut lanac događaja i odluka da su modifikovane procedure kako se rukuje ostaci naših vojnika, tako da se tretiraju čast i poštovanje.

Jedna stvar koju sam osobno bih da su vidjeli obrađena u ovoj knjizi je činjenica uvek postoji mogućnost da se, bez obzira na to što radite ili kako efikasno se bunili, plodove svog rada nikada neće postati rezolucije. U kom trenutku si do tog "aha!" trenutak i sebi dozvolu da prestanu tući glavom o poslovično zid? U tim nadam se nekoliko slučajeva, u kom trenutku treba da shvatite da nastavlja neće proizvesti željeni rezultat i trebalo bi da ode iz njega uvjerilo da ste sve što si mogao? Čak i optimizam i upornost ponekad neće biti dovoljno. Znati kada odustane od potrage rezolucije žalbe bi bilo vrijedne informacije da prenese kao dobro.

Škripuće Wheel je prepuna primjera i efikasne i neefikasne žali, i učenje da se diferenciraju dvije može dramatično promijeniti način na koji pristupamo pitanje ili zabrinutost, tako da je osiguran uspjeh. Edukacijom sebe na način da postanu partneri, a ne suparnici u rješavanju žalbi smo dobiti i dopunsku klase u uljudnosti, a ova dva lekcije su najbolje razloge za čitanje škripuće točka.

Škripuće kotača: Žaleći se na pravi način do rezultata, poboljšati vaše odnose, i poboljšati samopoštovanje

Walker Publishing Company

304 pages

Tvrdi povez

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Kako okrenuti argument: tri ključa za uspeh

Post Svakodnevne veze

Mentalni mentalni heroji iz 2017. godine

Post Svakodnevne veze

Icarly pokazuje epizodu sa mentalnim institucijama - ojačana stigma?

Post Svakodnevne veze

Intervju sa dr. Eric biser ponovnog povezivanja

Post Svakodnevne veze

10 hakova za sprečavanje izgorelosti

Post Svakodnevne veze

8 znakova ste previše naglašeni

Post Svakodnevne veze

Znajte sebe, volite sebe, budite sami: 3 ključa za oporavak od zavisnosti

Post Svakodnevne veze

Nlp tip: kako upoznati taj posao

Post Svakodnevne veze

Izbacite svoju kutiju

Post Svakodnevne veze

Imaš majčinu krivicu za dan?

Post Svakodnevne veze

Mentalno zdravlje super heroji

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: priče koje mi pričamo