Hormoni i depresija kod žena | BA.Superenlightme.com

Hormoni i depresija kod žena

Hormoni i depresija kod žena

Gost post Robin Mala, dipl (Pharm), BHRT Stručni konsultant

smo dovesti zauzet života... I usudio bih se reći kao čovjek da žene bez sumnje dovesti čak i zaposleniji život.

Sada dana, dame ne rade samo stalni posao, ali oni vrlo često dolaze kući kako bi večeru, peru veš i pazi na djecu i ko zna šta još.

Zašto da počnem ovdje sa opisom načina života na temu od hormona i depresije? Pa, to je zato vrlo često prvi znaci opadanja hormona početi sa nadbubrežne umora.

load...

Malo stresa je dobra stvar, međutim, previše odjednom ili produženi stres štetno. Sa produženim stresa, kortizol se kontinuirano proizvode nadbubrežne žlijezde i to često dovodi do nadbubrežne umora, pa čak i nadbubrežne izgaranja.

Sa nadbubrežna umora, nadbubrežne žlijezde onda "kradu progesterona" kako bi zadržali što primarni hormon kortizol. To dovodi do preranog estrogena dominaciju zbog nedostatka progesterona zaštita cjelokupnog estrogena signala.

Upravo sada treba govoriti o hormona uključenih u depresiju. U sljedećim paragrafima ću objasniti: uloga različitih hormona, rezultate svog pada, i uvesti neki dokaz da, da zaista, s hormonalnim pad i nadbubrežne umor, depresija je moguće.

Glavni su hormoni koji depresije

Postoji nekoliko hormona koji igraju ulogu u depresiji. Odnosi između hormona i depresije kod žena uključuju:

Estrogen: Pojačava serotonina, koji pomaže u borbi protiv depresije i promovira sna. Takođe povećava GABA, smirivanje neurotransmitera i podiže endorfina, koji pomažu da se osećate dobro. Nizak nivo estrogena često nalaze u menopauzi može izazvati osjećaje tuge i beznađa.

Progesteron: Ovaj hormon pomaže da se uravnoteži estrogena, pomaže u san i ima prirodnu umirujući efekat. Takođe normalizuje libido, je prirodni diuretik i prirodni antidepresiv. Abnormalne razine progesterona izazvati nesanice i doprinose loše raspoloženje.

load...

Kortizol: Ova hormona stresa može izazvati depresiju ako je nivo raste previsok ili pada daleko ispod prosjeka. Visok nivo kortizola može stvoriti agitacija, povećana trbuh masnoće, nesanica i želju za šećerom. Nizak nivo može biti povezana s nemogućnosti da nosite sa stresom, ekstremni umor, nizak libido i raspoloženje nestabilnosti.

Dodatni Saradnici depresije

Žene koje pate od poremećaja raspoloženja su unapred uređaj doživjeti hormonalne depresije u menopauzi.

Surgical menopauze, ili histerektomiju, također povećava rizik od razvoja depresije zbog drastičnog, a ne postepeno, pad estrogena.

Dodatne stresori kao djeca, posao visokog stresa, ili pušenja, takođe menopauza depresija češća kod žena. Stres je dovoljno teško za naše organe za rukovanje, dodajte na to hormon neravnoteža i drastične fizičke promjene, i imate recept za katastrofu. (1)

Druga oblast hormonskih pad je odmah nakon porođaja, inače poznat kao postporođajnu depresiju zbog brzog estrogena pada. Sledeći citat pokazuje efikasnost estrogena terapija u ovim slučajevima u odnosu na terapije antidepresivima:

Dok nedostatak estrogena nakon porođaja uzrokuje depresiju u 13% bolesnika, manji podskup se razviti pune vazduh postporođajnu psihoze. Bio identičan estrogena je također na snazi ​​za ovu teže pogođena grupa. Studija učinjeno u Finskoj objavljena u Journal 2001. Kliničke psihijatrije ocijenjen 10 žena koje pate od post-partum psihoze. Svi su imali niske seruma estradiol (znači od 50 pg / ml) ukazuje gonada neuspjeh. Svi su bili tretirani sa bio identičan estradiola, sa serumskim estradiola raste u normalu. Neobično, tretman estradiol obrnuti psihijatrijskih simptoma kod svih pacijenata. (2)

load...

Našao sam da kroz edukaciju pacijenta, prikupljanje dokaza putem krvi i ili pljuvačke, a zatim konsultacija sa temeljnu praćenja, odlični rezultati se mogu dobiti. To se posebno odnosi kad cijelo tijelo, um i duhovni pristup može se kombinirati u isto vrijeme.

Za mnogo više sveobuhvatan e-knjiga na temu PMS, perio menopauze, menopauze, i nadbubrežne umor; uključujući i konsultacije put s stručnjak BHRT, molimo vas da posjetite www.bhrtexpert.ca.

Reference: 1 http://www.bodylogicmd.com/for-women/hormones-and-depression 2 http://www.opednews.com/articles - 2 / BioIdentical-Za-by-Jeffrey-Dach - 10022Hormones1 - 59.html

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

5 stvari koje narcisoid nikad ne radi

Post Slavnost

Glenn close lansiranje donosi promjenu u umu

Post Depresija

Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra

Post Poremećaji ličnosti

Operacija nosa: prvi dan Božića, moj hirurg mi je dao

Post Poremećaji ličnosti

Kumulativni efekat narcističkog zlostavljanja

Post Depresija

Botox: novi antidepresiv?

Post Više o tebi

5 sneaky znaka depresije možete izgledati previše

Post Svakodnevne veze

Prostor između onoga što je i šta je sledeće: liminalni prostor

Post Poremećaji ličnosti

7 načina za povećanje empatije

Post Poremećaji ličnosti

Poremećaj graničnog ličnosti: erotski prenos

Post Poremećaji odraslih

Ovisnost i razvod: gubitak stabilnosti

Post Tvoje tijelo

Neda nedelja: razbijanje misterioznih poremećaja poremećaja u ishrani