Iznenađujući razlog zašto neke žene traže poslove | BA.Superenlightme.com

Iznenađujući razlog zašto neke žene traže poslove

Iznenađujući razlog zašto neke žene traže poslove

Ovaj fokus istraživanja navedenih u ovom post je žena koje su tražili poslove na određeni način. Dakle, to je polazna tačka.

Ne mogu da vjerujem ovom istraživanju ima kredibilitet izvan specifičnu populaciju žena čiji obrasci su analizirani.

U svakom slučaju, novi pogled na zašto žene imaju poslove otkriva provokativan scenariju, i otvara neka velika pitanja.

Tradicionalno su, ulogu koju u braku žena se pretpostavlja da se, kada se smatra da angažovanje u vanbračnoj poslove koji se vođen potrebom za ljubavlju, emocionalnom intimnost i naklonost.

load...

Konvencionalna mudrost sugerira da žene odlutaju izvan njihovog braka jer su emotivno nezadovoljstvo.

Osporavajući široko rasprostranjeno shvatanje da žene traže odnose izvan braka za emocionalnu supstancu, nova studija otkriva da žene traže strastveni, fizički vanbračnih odnosa ne zbog ljubavi, ali za seks.

Da, samo seks, molim vas. I držite emocionalne vezanosti. (E sad, ako si muško, ti bi vjerojatno dodati picu i šest-paket na taj zahtjev.)

Da, muškarci su označen kao strogo fizičkog bića, odvajajući seks iz ljubavi i zbog toga traže nove fizičke odnose zadovoljiti seksualne potrebe. Nova studija pokazuje da su žene jednako sposobni da naprave razliku između ljubavi i seksa u odnosima.

Ova studija ima velike akreditive iza sebe...

Studija Istraživanje je koautor Eric Anderson, profesor maskuliniteta, seksualnost i sporta na Univerzitetu u Winchester u Engleskoj; Matthew H. Rafalow, doktorski kandidat za sociologiju na Sveučilištu u Kaliforniji, Irvine i Matthew Ripley, doktorski kandidat za sociologiju na University of Southern California.

Cilj je bio samo da dobije svjež uvid u razlog, udate žene u srednjim godinama imaju vanbračnih poslovima. Anderson, zajedno sa svojim timom, analizirao je rasprava o 100 udate, heteroseksualne žene, u dobi od 35 do 45 godina koji su koristili vanbračnu aferu promociji web stranica (kuku-up stranice) za skrining potencijalnih ljubavnika.

load...

Oni su otkrili da udate žene nisu napuštanje svoje brakove, i zapravo, bili su prilično posvećeni emotivni i ljubavi aspekta njihove supružnika odnosa.

Big Pitanje: Kako mogu nikoga - muškarac ili žena - tvrde da su emocionalno posvećeni bračnog druga, dok istovremeno uključivanje u nečuven čin izdaje (pod pretpostavkom da to nisu bile otvorene brakove)? Po mom mišljenju, razgovori u pitanju su ne govore cijelu priču.

Big follow-up pitanje: Kako možete očekivati ​​drugačije rezultate od onih dobivenih ako se vaš uzorak populacije žena koji su se prijavili na kuku-up stranice?

Dalje. Dakle, da, većina žena ukazuje da je imala visoku poštovanje i emocionalnu odanost svojim muževima. Oni nisu bili zainteresovani u ostvarivanju razvoda - samo seks. Ljubav, emocionalnu podršku i ljubav nisu nestali iz bračnog odnosa, u skladu sa ženama.

Veliko je pitanje: Kako ćemo definiranje visoko mišljenje i emocionalnu odanost ovdje?

Istraživači su otkrili da žene nisu bile zainteresovane za višestrukim partnerima, za razliku od svojih muških kolega koji često traže seksualno zadovoljstvo iz različitih žena. Dok udate žene traže poslove jer su postali dosadno ili nezadovoljni seksualnim aspekt dugoročnoj vezi, oni i dalje traže monogamiju, čak iu izvan odnosa.

Žene, čini se, pažljivo izabrati samo jednu izvan partner, te da nastavi monogamni aferu. Imajući ekskluzivnu vezu s potencijalnim partnerom, ključno je za seksualno zadovoljstvo žene.

Big pitanje: monogamni afera? Ja znam šta oni znače, da. Ipak, to zahtijeva stroge mentalne i emocionalne compartmentalization svog života da povuče ovo. Ako ste u aferu, niste monogamni - ti si bigamijski. Što je u redu, ako je to ono što želite. Samo ga poseduju i nemojmo cjepidlačiti, compartmentalize ili pretvarati.

load...

Jednostavno rečeno, ove žene posebno su odlučili da se njihove potrebe odnos met od dva odvojena izvora. Na taj način zahtijeva cijepanje vaše ukupne potrebe u segmente, razliku između i čuvanja tajne, većinu vremena.

Da li misliš da sam ja oštro suditi ljudi koji imaju poslove? Nisam. Dobro sam sa ljudima koji imaju poslove. Ja nemam pitanja, ali ako želite da, onda je jasno da donese takvu odluku. Moje pitanje je sa ove studije, koja izgleda da ima vrlo ograničene kredibilitet (iako je provokativno).

Nakon daljnje istrage, otkrio sam da je glavni iza ove studije je također zaposlen u spajanje stranica koja pruža podatke za ovo istraživanje.

Ah - sada sve to ima smisla.

Pretpostavljam da možemo zaključiti sljedeće:

1. Neke žene traže izvan poslove za seks bez emocionalne zapleta, baš kao i mnogi muškarci su poznati po tome da radi.

2. Ove posebno žene više vole zadržati svoje poslove na jednu izvan partnera u jednom trenutku, za razliku od nekoliko partnera. To im omogućava da se osjećaju monogamni - iako na cijelom su bigamijski u njihovim odnosima.

3. Ova studija zanemaruje da se uzmu u obzir žene koje ne nastavi poslove kroz odraslima hook-up lokacijama. Broj žena koje se bave poslovima na drugi način mora biti značajna. Najvjerojatnije, većina žena koje imaju poslove ispunjavaju svoje partnere i na druge načine.

4. Svako tumačenje ove studije koji važe za sve, većina ili čak i značajan broj žena se vjerojatno bavi kampanje odnosa s javnošću za priključenje site - a ne naučna istraživanja o ženama općenito.

FYI - Ja ne odavanja ovdje moja lična uverenja o tome zašto žene (ili muškarci) imaju poslove. Mislim da je najbolje otkrio za praktične svrhe od slučaja do slučaja.

Mike Bundrant je autor Vaše Ahilove Jegulja: Otkrijte i prevaziđu skrivene Uzrok negativnih emocija, loših odluka i Self-diverzantskog.

Ako vam se sviđa ovaj članak, onda kao što je moj Facebook stranice kako bi se sa svim moje pisanje.

Izvor:

Http://www.sciencedaily.com/releases - 2017-08 - 140816204406.htm

load...

Povezane vijesti


Post Dobro zdravlje

Žene zaslužuju dostojanstvo i ne diskriminaciju!

Post Svakodnevne veze

Bračno silovanje

Post Slavnost

15 slavnih citata za ljubav, smeh i život

Post Svakodnevne veze

Kako 3 stilova vezivanja u detinjstvu utiču na vaš par odnosa? 1 od 2

Post Svakodnevne veze

Koja smrt nas može naučiti o životu

Post Svakodnevne veze

Prednosti i slabosti hipnoterapije

Post Poremećaji ličnosti

Mentalni grip: granični poremećaj ličnosti s prihvatanjem i pažljivošću

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Post Depresija

Šta kupiti nekoga sa depresijom za praznike? Ništa

Post Poremećaji ličnosti

Normalno i normativno

Post Poremećaji ličnosti

Uzmite komentar o hladnom pilju: smešan ili uvredljiv?

Post Poremećaji odraslih

Veće samopoštovanje s potezom vaše olovke: intervju sa vimala rodžerima