Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova | BA.Superenlightme.com

Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova

Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova

Dok većina partnera da neko briga ako beže sa susjedom, koristeći ljubomora dočarati znak ljubavi od strane partnera, ili osjećaj ljubomoran interesa svog partnera u nešto ili netko drugi od vas-uzima svoj danak.

Često miješati sa zavisti što je emocija se osjećate kada želite nešto neko drugi ima (automobil, žena, posao) ljubomora je hapšenje ili strah od nekoga ili nešto odvode od vas.

 • Ona je mnogo sretniji razgovara sa svojim prijateljima preko telefona nego govori sa mnom.
load...
 • Možete dotjerati za ljude na poslu, ali sigurno ne oblače za mene.
 • Ćete planirati vikend za ribe, ali može činiti da se ne nađe vikend za nas.

Helen Fisher, autor Anatomy of Love, opisuje ljubomora kao kombinacija posesivnosti i sumnje. Ona navodi da studija muškaraca i žena da je ni više ljubomorna nego drugi, ali da reaguju na ljubomora drugačije. Dok su žene će to osjetiti, otvoreno pokazujući ravnodušnost (često sa verbalnim iskopavanja), ali drže na vezu, muškarci će ostaviti vezu spasiti lice ili da postane reaktivni. Muško ljubomora je vodeći uzrok bračnog ubistva cross-kulturno.

Jasno je da, bez obzira na antropološki obzir ljubomore koliko je potrebno za preživljavanje ranih ljudi, ili njegove jednadžbe s ljubavlju u srednjovjekovnoj poeziji, u životu iz dana u dan parova, ljubomora ugrožava vezu i smanjuje sreću. "Nacionalnom istraživanju brak savjetnika pokazuje da ljubomora je problem u jednoj trećini svih parova koji dolaze za bračne terapije."

Prepoznajući Pretnja ljubomore

Jer su neki od onoga što radimo nije uvek svesna i često smo nesvjesni utjecaja naše osjećaje, riječi i ponašanja na naš partner, to je vrijedno checking out ulogu ljubomore u vezama.

Pet trkača:

Nerealna Fears

 • Koliko je realno svoj strah zamenjuju, odbacio ili previdjeti vaš supružnik za drugu? Da li ste uznemireni ili ljubomoran ako partner pozitivno govori o drugoj osobi-bilo da je član porodice, komšija, ili kolega? Vjerujete li da je vaš partner bi mogao tako lako zaboraviti ili ispadaju iz ljubavi s tobom?
 • U svojoj knjizi Parenje u zarobljeništvu, Ester Perel ukazuje na to da prečesto je fokus na predmet naše ljubavi, a ne od naših kapaciteta za ljubav. Da li učvrstili u svoj kapacitet za ljubav svom partneru na način koji zadovoljava i dodaje da je siguran vezi?
 • load...
 • Najčešće kapacitet za ljubav dolazi iz ranih odnosa prilog. Je nesigurnost, nedosljednost ili napuštanje prošlosti zbunjuje sa ovim? Možda se odlučite za ovu osobu, jer vas neće napustiti.

Nisko samopouzdanje

 • Nisko samopoštovanje igra važnu ulogu u destruktivne ljubomore.
 • Neki partneri osjećaju tako nadmašili i svi drugi, oni pretpostavljaju da će njihov partner sigurno žele da ih zamijeniti neko drugi ko bolje izgleda, kuha bolje, omogućava bolju itd Ako je njihov ljubomore zatraži kontinuiranog ispitivanja, optužbe ili kritike-mogu dokazati svoje najgore strah.
 • Ostali partneri sa niskim samopoštovanjem plutačom njihov osjećaj sebe tražeći pažnju i afirmacije svakoga i svi ostali. Nesvjestan ili ne žele primjetiti utjecaj na svog partnera, oni flertuje sa svima koji će im dati pažnju. Često su postavili odbijanje, kritiku ili odmazde flerta strane svog partnera. Rezultat je još jedan hit u svoje nisko samopoštovanje.

Kolateralna šteta Betrayal

 • Ljubomorno je razumljivo u nakon izdaja jednog partnera. Nevjera je napad na sebe, presuda od stvarnosti, povjerenje i vezu. Čak i kada se par ponovno povezuje sa izvinjenjem, vlasništvo vanjskih, ne može biti dugotrajan osjećaj ljubomore svakoga s kojima se bavi partnera.
 • Kad ljubomora postane stalni reakcija, međutim, opravdano Zločin i kazna afere, nema povjerenja ili nova veza može uzeti korijen.

Partner koji je samo mogu osjećati sigurno ako je on / ona ide na svakom poslovnom putovanju sa svojim partnerom-emotivno drži ljubomore i straha centralni odnos.

Destruktivne Posesivnost

 • Kad ljubomora postane opsesivna budnost i uvredljiv posesivnost koji vodi partner osjećaj suditi, okrivio i kritizira zbog ljubavi ili briga samo o partneru, to je i destruktivna i opasna za mentalno i fizičko zdravlje.
 • load...
 • Ako partner nema slobodu izbora da budem sa tobom-nemate partnera.
 • Ne postoji ništa romantično proganja ili odnosa izgrađen na strahu od gubitka svog partnera ili pretili gubitak sebe.
 • Stručna pomoć će imati koristi oba partnera.

Pozitivne afirmacije

 • Neprocjenjiv antidot za ljubomoru, vođen strah od gubitka partnera ili ljubav i pažnju partnera, je prisustvo izvan interesa i potvrđujući veze za oba partnera.
 • Kada je vaš partner nije tvoj jedini izvor afirmacije-kada znate da ste uspješni u drugim prostorima, sa kolegama, prijateljima, obitelji, saigračima, prirodu vašeg odnosa promjena. Potreban vam je manje emotivni izdržavanje od svog partnera i donijeti više od najboljih vas u vezu.

Kada vi i vaš partner znamo iz potvrđujući prirodu vašeg odnosa da, bez obzira koji govori s tobom, radi s vama, ili se smeje sa tobom-ni jedno od vas je zamjenjiva-nema mjesta za ljubomoru.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Da li je umirila majka i ubila plavuše bombardera?

Post Roditeljstvo

Senzorimotorna psihoterapija: intervencije za traumu i vezivanje

Post Roditeljstvo

Trauma i oporavak: posledice nasilja

Post Psihologija seksa

Sologamy: sama, bez seksa i ljubav prema njoj

Post Više o tebi

6 načina da se kultiviše zahvalnost

Post Psihologija seksa

Kokain, seks i izvršna privilegija

Post Svakodnevna kreativnost

Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje

Post Tvoje tijelo

Popunjavamo se s pravim stvarima

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: mirno mesto za tinejdžere

Post Svakodnevne veze

Sedam načina da redefinišete prejedanje tako da ćete zaustaviti

Post Slavnost

Ally hilfiger olovke o tome da su institucionalizovane zbog lizme bolesti

Post Više o tebi

Da li antidepresiv može sprečiti depresiju nakon traumatske povrede mozga?