Kako da ostvarite sopstvenu saradnju: ublažite svoju podsvesti | BA.Superenlightme.com

Kako da ostvarite sopstvenu saradnju: ublažite svoju podsvesti

Kako da ostvarite sopstvenu saradnju: ublažite svoju podsvesti

Da li ste ikada željeli razbiti naviku, i smatra da je naizgled nemoguće? Ikada nadao da će pokrenuti novi zdravog ponašanja, još nije pratio kroz - više puta? Ako je tako, znate zaglavio osjećaj.

Uprkos dobrim namjerama, čini deo vas, u određenim područjima, protivi vašu želju da se zaustavi neželjeno ponašanje ili da sprovede novu.

Kad god želite učiniti jednu stvar i napraviti još jedan umjesto toga, najvjerovatnije, ti doživljava nesklad između ciljeva svog "svesno" i "podsvijesti" um. Kako je to moguće? To je moguće zbog različitih dijelova mozga imaju vrlo različite dodijeljena uloga.

load...

Jedan od načina da shvate da je ovo zamisliti uma kao da ima dva glavna dijela, svesni um i podsvesti. Vaša svest je deo koji vam pomaže da planirate, odabrati, odražavaju, san, izvršenje planova, i tako dalje. Za razliku od toga, vaša podsvest je zadužen za pokretanje tijela, a svi procesi ne morate da svjesno razmišljati o, kardiovaskularni, respiratorni, emocije, memorija, itd

To znači da je podsvijest je zadužen za svoj opstanak i formiranje navika. Dakle, kada je u pitanju bilo kakve promjene, to zahtijeva saradnju podsvijesti.

Podsvest je operativni sistem tijela, poput one na vašem računalu. Vaša podsvest se spojenog sa znanjem o tome kako upravljati tijelo. To zna šta treba da fizički opstanak, što je njegova osnovna direktiva, a takođe zna što vam je potrebno da napreduju, da svrha i smisao u životu.

U vođenju tijela, podsvijest obavlja dva sveobuhvatne i međusobno povezanih zadataka: svoj prvi zadatak je da vam se osigura fizički opstati; i svoj drugi je da se osigura ste emocionalno napreduju.

Ova dva dinamični procesi rade zajedno 24-7 za održavanje ravnoteže, ili homeostaze, kako u i između fizičkog i emocionalnog sistema organizma. Vođen uticaja ili pogon svakog od tih snaga sama po sebi stvara napetost. Naizgled, ovi pogoni rade u opoziciji jedna drugoj, na primjer:

  • S jedne strane, snažan pogon za opstanak aktivira "borba ili bijeg" odgovor kad god primi signal da ste percipiraju "opasnost" za svoj fizički opstanak. Pogon za opstanak govori da zaštitite sebe, da trpim zidove, da pobjegne, da se sakrije, drugim riječima, da učini sve što je potrebno da opstane kao osobu.
  • load...
  • S druge strane, postoje i drugi vrlo snažan emotivni diskova u vama, veći hard-žičani instinkte ljubavi, da se vidi i vrednuje za koji ste kao osoba, ali i da smisleno povezati u odnosu na druge i život, u sebi -actualize i doprinose, i tako dalje. Ovaj pogon da napreduju govori da budete otvoreni i ranjivi, da dijele, da se vidi i da se vidi, da teče u davanje i primanje, drugim riječima, da učini sve što je bitno da se formira emocionalnu intimnost, bliskost i povezanost.

S obzirom da je podsvijest, na svoju, ne pravi razliku između fizičke i emocionalne prijetnje, međutim, reaguje na svoj ne osjeća emotivno sigurno u određenim situacijama na isti način kao što bi pred fizičku prijetnju, kao što je tigar u džungli.

Drugim riječima, kada se aktivira svoj odgovor opstanak, to visoko prikljucnicama vaše razmišljanje mozak. Možda želite da de-nered, ali bacanje stvari dalje ne osjećaju sigurno. Možda želite da padne na težini, a ipak odustaje od stare načine utješno sebe ne osjećaju sigurno. Možda želite da prestane da izgovore ili govori laži da se branite, a što sami ili iskren ne osjećaju sigurno.

Možda nije imalo smisla svoj svesni um, međutim, ima smisla za vaše tijelo. Možda ne znate razloge, vaše tijelo radi. Drži određenih emotivno nabijene vjerovanja u svojoj memoriji ćelija. To je emocija, a ne logika, taj oblik ponašanja. Oni pucaju neuro obrasce koji određuju da li akciju, a ono što tvoju akciju.

Ako je logika u obliku vaše ponašanje na kraju krajeva, što promjene bi biti tako jednostavno kao što perete zube, zar ne? (Kvalifikator: Ovo se ne odnosi na one koji redovno može "zaboraviti" da ili četkicom tako često emajl nosi tanke!)

Dakle, u čemu je problem? Vaša podsvest, na osnovu uvjerenja utisnute u memorijskim ćelijama iz prošlih iskustava, je pogrešno tumači ulaznih podataka. Kad god vidi situaciju kao "prijetnju", blokira promjenu. Vaš odbrane, po dizajnu, također promovirati udaljenosti kako bi vam pomogli osjećati sigurno, i spriječiti svesnog i podsvesnog dela uma da rade zajedno kooperativno, jer su dizajnirani da rade.

load...

Sve u svemu, ovo "sigurnost" odlika vaš mozak blokira dođu do vašeg viših ciljeva pogon za agenciju, integritet, povezivanje, doprinosa, svrha života, i tako dalje, a vi spojenog učiniti više nego preživjeti, da i napreduju!

Evo gdje emocionalne majstorstvo igra vitalnu ulogu u pomaganju otvorite svoje srce, izaći hrabro suočiti tih starih opstanak strahove, jedan po jedan, i rewire tvoj mozak.

Doslovno, možete ukrotiti vaše podsvesti koristeći određene emocionalne alate za "nagovoriti" operativni sustav vašeg tela koje možete nositi sa svojim strahovima, da ste u redu s osjećaj bolne emocije i, što je najvažnije, da je, od sada, možete rukovati svoje emocije-i više ne treba da bude spašen!

Pitanje: Da li ste spremni da rade na svojim strahovima i izgraditi hrabrost u tom procesu?

Više na podsvijest i vaša ljubavna veza u sljedećem postu.

Hvala za kao i dijeljenje svoje komentare! Cijenim vašu podršku!

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra

Post Depresija

Buprenorfin: koliko je pacijenata previše?

Post Poremećaji ličnosti

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!

Post Poremećaji u detinjstvu

Četiri najveća psihološka otkrića 2017

Post Svakodnevne veze

Nlp meta model: pitanja koja pretvaraju vaš život na desnu stranu

Post Više o tebi

Pregled nacrta dsm-5

Post Više o tebi

Hiperaktivnostni poremećaj pažnje kod odraslih: 5 savjeta za smanjenje impulzivnosti

Post Slavnost

Čitanje vikenda: joseph burgo, objašnjava naše odbrambene mehanizme

Post Poremećaji ličnosti

Neuspeh je opcija: zašto ja odustajem od #nablopomo

Post Tvoje tijelo

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Post Poremećaji ličnosti

Nevoljene ćerke i osećaj laženja

Post Poremećaji ličnosti

Neradjeni prenos - osam načina da znate da ste zaljubljeni u svog terapeuta