Kako prevladati strah od smrti | BA.Superenlightme.com

Kako prevladati strah od smrti

Kako prevladati strah od smrti

Sam jutros primećen bolna Winnie the Pooh crtanog filma. To je bio razgovor između Tigger i Christopher Robbin. U prvom kadru sjede opušteno, družiti zajedno, naslonjen na drvo.

Onda Christopher kaže: "Ne razumijem ovom poslu o smrti. Ako ćemo samo da umre, koja je svrha života? "Sljedeći okvir slike ih uspravno, širom otvorenih očiju, uplašio i zabrinut. To je ljudsko stanje zovemo egzistencijalna angst-strah da je život besmislen ili nema smisla.

Taj strah rješava ili ublažava kad uzmem vremena da definiraju ono što je najvažnije za mene i onda ja živim svoj život prema tom cilju. Da biste definirali ono što je najvažnije ima nekih pitanja moram pitati.

load...

Kakva su vaša pitanja?

Na primjer: Koja je moja svrha? Kako da svoj doprinos? Ono što je dovoljno? Svako od nas mora pronaći pitanja-i odgovori-koji su pravo za nas.

U našim svakodnevnim životima, tu je često malo ili nimalo prostora za odgovaranje na ova pitanja ili barem smo rijetko uzeti ili napraviti prostora. Previše smo zauzeti pokušavajući da ne osjetiti naš egzistencijalni angst-i često mi ne osećam dok se ne razlažu u iscrpljenosti ili bolesti. Skloni smo da vozi prema našim smrti bez da odražava na naše živote ili definisano šta je smisleno i kako svjesno nastaviti.

Ali kada smo zaustaviti, uzeti pauzu od naših života, a ne samo da leži na plaži i piju Mai Tais, ali na korak dalje i razmislimo o tome šta želimo naše živote da bi do ublažava straha da nesvjesno pokreće naše zauzet života Mi počinjemo da riješimo naše duše.

Neki od nas smatraju da je sloboda da odgovori na ova pitanja za sebe je zastrašujuće. Ne postoji vodič ili scorecard stvarno. Pritom ovo sa grupom, na povlačenje, sa srodnih duša, koji su tu za istu namjenu, može biti izuzetno utješno i duboko nagrađivanja.

Pozivamo vas da odvojite malo vremena i prostora za pamćenje, vratiti, potvrđuju, ponovo i možda rekonstruirati svoju posvećenost žive svestan život i početi da više u potpunosti nastanjuju dušu.

Samo još jedan trenutak

Čuo sam Ram Dass reći: "Ako ste identificirali sa svojim duše dok ste živi, ​​smrt je samo još jedan trenutak."

AAAHHHHhhhhh da. I tako, identifikaciju i povezivanje sa moju dušu, za mene, znači na umu da budu prisutni na svakom trenutku i stvaranje pozitivne razlike u životima ljudi.

load...

Da sam svjesno živim svoj život, sam prisutan za većinu trenutaka, da svesno izbora, i neka vrsta pozitivne razlike, ja ću trošiti malo svog vremena u žaljenje ili angst. A ja ću biti zadovoljni i doživljavaju moju smrt, kao Ram Dass sugerira, kao samo još jedan trenutak.

Ako želite pomoći istražuje šta pitanja koja biste mogli pitati, slobodno me poslati e-mail. I molim te razmotriti pristupanje naše mjesečno besplatno webinare.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

4 načina za upravljanje opozicionim prkosnim poremecajima kod dece

Post Roditeljstvo

Preostali simptomi posttraumatskog stresnog poremećaja

Post Svakodnevne veze

Slučaj kidnapovanja ohio: moralna povreda svedočenja u zločinu

Post Više o tebi

4 znakova upozorenja da se zabavljate sa narcisom

Post Psihologija seksa

Šta ima porno?

Post Više o tebi

5 korisnih načina za suočavanje sa depresijom nakon razvoda

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i iskustva ranog tretmana

Post Roditeljstvo

Zašto prestati biti dobra osoba

Post Psihologija seksa

Istina o gej konverzijskoj terapiji

Post Svakodnevne veze

Munchausen sindrom: smrtonosna duševna bolest koja čini 360000 godišnjih hospitalizacija

Post Poremećaji ličnosti

Efektivna komunikacija: upoznavanje vašeg partnera

Post Psihologija seksa

Muškarci, žene i seksualna objektifikacija