Kako sada učiniti vaše roditeljstvo efikasnije # 4 | BA.Superenlightme.com

Kako sada učiniti vaše roditeljstvo efikasnije # 4

Kako sada učiniti vaše roditeljstvo efikasnije # 4

Zdravo svima. Nadam se da ste uživali Dan zaljubljenih ranije u toku sedmice. Imam priznam. Ovo roditeljstva tip nije brz način možete probati sljedeći put ste sa svojom decom. Ali kada uzmete nekoliko koraka pripreme, morat ćete alat za korištenje u svakom trenutku.

Kreiraj Parenting plan

Ovo može zvučati neodoljiv na prvi pogled, ali to je samo nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, morate napraviti samo nekoliko osnovnih pravila koja želite da vaša djeca slijediti. Da bi to lako, da jedno pravilo o tri područja: sigurnost u kući, poštovanje, a nakon roditeljskog pravcima.

load...

Zapišite pravila kao ovaj primjer:

Kids (imena upotreba) će djelovati i govoriti u poštovanje načina da drugima u našoj kući. Poštovanja ponašanja uključuju korištenje "molim" i "hvala", tražeći dozvolu prije izlaska iz kuće, koristeći mirnim glasom s odraslima "(lista onoliko ponašanja koliko je potrebno)

Imaju vaša djeca vam pomoći da pisati ova tri osnovna pravila. Učinite to kad svako ima vremena da se zajedno. Donijeti neku poslasticu - da se zabavite! Kada su svi mogu sudjelovati, da ćete dobiti mnogo bolje buy-in od dece. Ako neko odbije da se pridruže u, reci im da nam oni neće doći, ali pravila će biti napisan isto.

load...

Odlučiti o posledicama za svako dijete

Možete imati prilično dobru ideju o kakvoj aktivnosti ili igračke svaki od svoju djecu najviše uživaju. Naravno, ovo su tvoji polugu za dobijanje ih da prate porodicu pravila. Složiti na jedan ili dva upozorenja prije nego što im je potrebno da se uradi ono pravilo kaže. Više šansi samo proteže sve to i dodaje da vaše frustracije.

Imam svako dijete pomoći da dođu do svoje omiljene tako da ih možete pričvrstiti na pravila. Dakle, ako vaš najstariji sin počinje disrespectfully ponaša, vi ćete znati da uzme bicikl daleko za taj dan. Držite posljedica relativno kratak (samo dan ili dva odjednom). Ne kopaj sebi rupu ih uzemljenje nedeljama u trenutku - nikad nećeš trajati! I moć vašeg posljedice će biti izgubljen.

Vaš Roditeljstvo plana čini Stvari Quick For You

Vidite li kako je ovaj plan čini vaš roditeljstva efikasniji u ovom trenutku? Vaše dijete prekrši pravilo i imate instant odgovor. Nema potrebe da se stvori posljedica u letu. Imate sve što vam je potrebno na listu pravilo. Možete izvršiti svoj plan i pustite da se osjećaju stres tako da može promijeniti.

Žao mi je - nije baš "brzo rešenje" koje ste možda očekivali, ali definitivno metoda brzim odzivom kada se kreira svoj plan. Čitaoci, šta ti misliš?

Foto: Cavale

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Razumijevanje besa nakon traume i katastrofe

Post Svakodnevne veze

Spoljni svet određuje vaše misli

Post Svakodnevne veze

3 nezavisne osobine koje prave bes i osudu

Post Svakodnevne veze

Eliminišite pasivno agresivno ponašanje

Post Svakodnevne veze

Hvala, ali ne sretna

Post Svakodnevne veze

Mit o savršenom braku

Post Svakodnevne veze

Posttraumatski stresni poremećaj

Post Svakodnevne veze

Flertanje stvara ljubomoru - pogled Hane

Post Svakodnevne veze

Kako bolje granice mogu sprečiti izgorelost

Post Svakodnevne veze

Ključ da izbegne probleme prijateljstva: mentalizacija

Post Svakodnevne veze

Izbjegavanje ekstrema discipline

Post Svakodnevne veze

Održavanje dobrih granica i ispunjavanje vaših potreba