Kako se nositi kada padaju točkovi | BA.Superenlightme.com

Kako se nositi kada padaju točkovi

Kako se nositi kada padaju točkovi

Zar ne bi bilo divno da život su glatke jedrenje put ka samoaktuelizacije, ispunjen ružičastim, fluffy jednorozi plešu na duge sve usput?

Nažalost, ovo nije rolne način života. Jer smo ljudi, mi pravimo greške i naše živote povremeno postati neuredan. 

Svaki imamo početni nivo funkcionisanja koji određuje naše uobičajene razine stabilnosti u odnosu na stres. Kada smo udarili neravnine na putu, povećana stresori mogu poremetiti homeostazu. Čini se kao točkovi su otpale, a mi sklizne divlje naravno, barem privremeno.

load...

Za mene, to zna dogoditi kad uzmem na previše, nisam vježbanje adekvatnu brigu o sebi, ili kada je to apsolutno najmanje zgodno. Kap koja razbija prelila čašu može biti sukoba u važan odnos, izazov sa moj posao, ili epski roditeljstva ne da me ostavlja osjećaj kao moj muž, klinci i ja pripadam u jednoj epizodi od Jerry Springer.

Kada točkova pop off, osećamo iz ravnoteže, izvan kontrole, uznemireni, razdražljivi, strah i neadekvatna. Naš unutrašnji kritičar bljuje negativne misli kao što su da smo nekako bolje, sve bi bilo bolje. Ovaj negativan glas u našoj glavi može pogoršati srama i narušiti vještine preživljavanja potrebne da se vrati na pravi put.

Nakon gotovo 20 godina savjetovanja klijenata, preporučujem sljedeće kada osjećaj Unglued: 

  1. Pauzirati i da se uzemljen. Uspori. Disati. Meditirajte. Praksa brige o sebi (čak i 10 minuta hoda možete obrisati paučinu.) Ponekad pauzu od pokušaja da se popravi nešto je upravo ono što treba da se dogodi da jasnoću da otkrijete rješenje.
  2. Posečeš kroz prste. Vi ste ljudsko biće. Niko nije savrsen. Ne porede vaše utroba na tuđe spoljašnjih-svi imamo svoje stvari! Prakticiraju normalizaciju i prašta mantra, kao što su: "Ja sam samo ljudsko i radim najbolje što mogu."
  3. Umanjite i dobiti perspektive. Je situaciju u kojoj se bave zaista kraj svijeta? Razumiju sadašnji trenutak je samo mali bljesak u vremenu. Znate, "Ova previše, će proći."
  4. Praksa zahvalnost. Trenirati vaš mozak da pogledam dobar dijelova za povećanje otpornosti i pozitivnost.
  5. load...
  6. Razmotriti "reboot." Moj kolega, Ross Rosenberg, preporučuje mentalni restart ako vaš lični operativni sistem poludi nestao. To uključuje puštajući bilo mentalne energije koja drži ste fiksirani na problem. U trenutku mirno razmišljanje, zamislite da su samo dugme "refresh" na psihološki preglednika i vidjeli situaciju sa obnovljenom perspektive i energije.
  7. Odvojiti od ega. Pusti potrebe da bude savršen, potreba da se bude u pravu, iu osnovi preboli sebe.
  8. Dobiti podršku. Razgovarati s prijateljima, obitelji, vaš terapeut, grupa za podršku, itd Pitajte za ono što vam je potrebno kalibracije. 
  9. Vježbajte brigu o sebi dok se kup je ponovo puna. Možete dobiti samo svoj život vrati na pravi put, ako ste dobro. Dobiti pravilan odmor, ishranu i ostvaruju biti na svoje najbolje.
  10. Cijenim to teškoće su mogućnosti za rast. Eckhart Tolle je rekao: "Život će vam dati sve što iskustvo je potrebno za evoluciju vaše svijesti."

Stvarni život i stvarni odnosi ponekad nisu uredno i lepo. Shvatiti da je ovo u redu, sve stvari događaju s razlogom i sve je upravo onako kako treba da bude. Ponekad stvari raspadaju tako da ih možemo staviti zajedno-bolje.  

"Ako uznemirila košaricu jabuka, stavite ih natrag u, redistribuirati ih i nastaviti sa svojim životom. To je vjerojatno da će se kola kreću lakše. "

~ Ross Rosenberg, Autor ljudskog Magnet sindrom

Gledajte ovaj besplatni webinar: Psihologija uspjeha

 Slika: Funmunch.com

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

5 mitova koji okružuju depresiju i anksioznost koja vas može zadržati

Post Svakodnevna kreativnost

Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje

Post Psihologija seksa

Poremećaj vezivanja, nazovi sebe! rad sa ljubavlju - romansa Pažnja Deficit Disorder, seksualni anoreksik, preživjeli traumatizam i izbegavanje intimnosti

Post Više o tebi

Da li antidepresiv može sprečiti depresiju nakon traumatske povrede mozga?

Post Tvoje tijelo

Lekcije koje ste naučili tokom godina

Post Dobro zdravlje

Savjeti za pomoć anksioznim partnerima

Post Slavnost

Kimberly Williams-paisley pronalazi lekcije u majčinoj demenci

Post Svakodnevne veze

Da li osobine osobine utiču na vaš odnos?

Post Roditeljstvo

Oktobar je mesec porodičnog nasilja

Post Tvoje tijelo

Da li tražite samo-poboljšanje na sopstveni trošak?

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: nije počeo sa vama

Post Slavnost

Padma lakshmi poseduje svoju istoriju, otkriva konfuziju očinstva