Kmart preduzima akciju na ofanzivnim majicama | BA.Superenlightme.com

Kmart preduzima akciju na ofanzivnim majicama

Kmart preduzima akciju na ofanzivnim majicama

Prošlo je 5 dana od kada sam pisao "Kmart stigmatizira djecu s duševne bolesti -. Prodaja Ofanzivno majice" To je bilo više mojih vlastitih Rant, jer sam bio šokiran na oglas u K-Mart letak. U objavljenoj promocija, T-komadi Juniori 'su se prodati za $ 9.89 sa onim što sam osjetio bio stigmatizirajući poruku. Uzeo sam sliku i poslali ga u blogu iznad povezani.

Na prvom košulju kaže: "Ja nisam lud! MOJ Imaginary Friends može dokazati IT!" A drugi T-shirt je rekao: "poludeo, BACK za 5 minuta."

Dok je moj Facebook prijatelja je malo vokal (vidi citate ispod)... Moj twitter peeps uzeo još jedan korak dalje. Nakon prijema e-mail o mojoj poruci, osnivač, predsjednik i voditelj Coffee Klatch * doveo problem pravo na izvor!

load...

Uskoro, sve više i više twitter peeps tweetovao sliku i ubrzo @Kmart odgovorio: "Ispričavamo se da ste se tako osjećaju Marianne, ali hvala vam na povratnim informacijama. Ja ću prijaviti svoje komentare da odjeća. -J"

To je kada sam otišao na posao zovem Kmart. Počevši od Customer Service onda malo Customer Care. Razgovarao sam s nekim po imenu Kevin i ja se izjasnili da moj slučaj i on je stvorio broj predmeta. Tada sam poslao na Sears Holdings Corporation (Sears posjeduje Kmart). Još jednom, ja sam prošli zajedno sa svojim Media Služba socijalne putem e-maila.

Nema više od 5 minuta kasnije sam dobio e-mail:

Dragi Chato Stewart,

Imajte na umu vaš problem je obratio i slučaj 5890096 je zatvoren. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na odgovaranje na ovaj e-mail ili putem telefona.

Hvala vam, Sears Holdings Maloprodaja Customer Care

ŠTA?! Kako je mogla biti zatvorena ?! Vratio sam se na telefon. Ovaj put sam Ellen u Sears Holdings Maloprodaja Customer Care, koji, nakon 15 minuta ili više, priznala je da nije imala pojma šta da rade ili su na meni da pošalje dalje.

Nisam mogla da ne razmišljam samo sam se prošlo oko pa bih odustati.

Ellen učinio Daj mi jedan gem ipak. Rekla je da je jedini način da se stupi u kontakt sa službom društvenih medija je putem Twittera i / ili Facebook.

load...
Pa, moji pokušaji preko Facebook-a bili su uzaludni. U stvari, moj zahtjev je izbrisan sa svojih zida. Onda sam poslao 3 e-mail odgovora na Sears Holdings Maloprodaja Customer Care odjela, i otišao na posao na twitteru. Ja tweetovao 3 puta, pa čak i uključeni broj predmeta. Htio sam da saznam šta će oni učiniti sa ofanzivom majice.

Bilo je skoro 24 sata prije nego što sam se malo zatvaranje i putem e-maila i na twitteru.

Dragi Chato B Stewart,

Hvala vam na nedavne prepiske. Mi smo uvijek zainteresirani za sluh od naših kupaca, a požaliti da je ova vrsta situacije koja vas tražiti da nam se obratite. Izvinjavamo se za frustrirajuće iskustvo ste naišli na našoj trgovini u vezi sa tim majicama.

Trudimo se da proizvode koji naši kupci žele, a kao rezultat toga, naši kupci su trenutno na raspolaganju više od 12 miliona proizvoda. Mi uklanjanje neke stavke, a mi se razmatra druge robe kako bi se utvrdilo koji sadržaj u skladu s pravilima utvrđenim naše smjernice tržištu.

Iskreno cijenimo vaše povratne informacije i želim da znate da ste čuli.

S poštovanjem, Susan G.

I na Twitteru:

 Da, putem društvenih medija, bili u stanju da napravi Juggernaut Kmart / Sears ići na posao na destigmatizing mentalno zdravlje mi... Provjerio sam sajt, slika je u letak, ali nisam mogao naći na njihovoj web stranici. Kreda jedan je za male!

Facebook Odgovori:

KD Says: Nije me briga za majice ili... Možda nemam smisla za humor ili whatever... Mrzim kad se mentalne bolesti (bilo koje vrste) tretira kao šala. To nije šala i treba uzeti ozbiljnije!

SA Says: Slažem se s tobom u potpunosti Chato: - (! I zarađuje od njega) osobe s problemima mentalnog zdravlja su stigmatizirani dovoljno kao što je, bez podsticanja djeca bi održale stigme. Posebno ismeva iskustva koja su vrlo uznemirujuće za one koji moraju da žive s njima. Ono što je meni zastrašujuće - ako su one pogrdne parole su bile usmjerene na etničkih grupa ne bi bilo metežu - ali nekako kada je cilj da osobe s invaliditetom, to je u redu. Dakle, hvala za pokazivanje ovo, i kao što si sam rekao, nema tolerancije za ovo!

load...

Chato B Stewart kaže: Pitao sam Kmart preko fB da odgovori na moje blog... Sam htio da budem fer... Oni brišu moje pitanje... Pa pretpostavljam da nikakav odgovor je odgovor.

MW Says: Takva bezobzirnost (brisanje svoj post umjesto da odgovori) je jedan od razloga Kmart se ide niz cijevi.

JT zahvalnosti Chato. Upravu si. Jesu pogrešno.

Elizabeth kaže: Želim da je jedan od thos košulje (dodao sam joj komentar da budem fer... Lol)

Pratite @chatobstewart

* Kredit: Digitalne fotografije koje Chato Stewart držeći 2-19 Kmart letak. ** The Coffee Klatch je interaktivni forum na Blog Talk Radio i Twitter dovođenje gostiju, uključujući nagrađivani autori, psihijatri, psiholozi, terapeuti, zastupnici, aktivisti osoba i predstavnika najuglednijih djeca na svijetu fondacija.

---------------

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Kako roditelji mogu pomoći deci sa depresijom: Dio II

Post Tvoje tijelo

Da li je ideja o zdravlju u svakoj veličini samo dozvolu da bude debela?

Post Poremećaji odraslih

Ako pada drvo

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost je kao izdanje: pitanja i odgovori sa umjetnikom i mentorom amy maricula

Post Svakodnevne veze

Nlp meta model: pitanja koja pretvaraju vaš život na desnu stranu

Post Poremećaji odraslih

Kako dobro živjeti sa hroničnim bolom i bolesti: intervju s toni bernhardom

Post Više o tebi

5 jednostavnih reči koje mogu uništiti vašu vezu

Post Poremećaji u detinjstvu

Ne čitajte ovo osim ako niste majka

Post Svakodnevne veze

Ljubav, požuda ili poremećaj nedostataka pažnje?

Post Svakodnevne veze

Emocionalno fokusirana terapija: osnažujuće parove emotivne veze

Post Psihologija seksa

Može li terapeuti zvanično dijagnosticirati seksualni poremećaj nedostatka pažnje?

Post Poremećaji ličnosti

Da li se ljepote održavaju narcizizam?