Loše detinjstvo ne garantuje loš život | BA.Superenlightme.com

Loše detinjstvo ne garantuje loš život

Loše detinjstvo ne garantuje loš život

Život jednostavno nije fer, stvarno nije. Postoji mnogo klinaca tamo ima teškog okolnosti. Razvoda roditelja, zlostavljanje, glad, porodične drame, koji žive u ratnim zonama, ima strašne bolesti, itd A tu su i djeca žive sa posvećen roditeljima, bez zdravstvenih problema, i na sigurnom susjedstvu. Ali, da li to garancija koliko dobro roditelja oni mogu biti u budućnosti? Nije nužno.

Kada pomislim na ljude koji su patili i napravio dobar život za sebe, mislim da je Viktor Frankl. On je bio jevrejski doktor specijalizirana za pupljenja oblasti psihologije prije Drugog svjetskog rata. On je bio zarobljen od strane nacista i tri godine provedene u raznim logorima. Njegovi roditelji i supruga ubijeni, ostavljajući samo on i njegova sestra kao preživjelih u obitelji.

load...

Frankl je imao sve razloge da mrzim život, poslali su nacisti ubili njegovu porodicu, preziru njegov gubitak vremena kao zatvorenik, i generalno jadnim iz svojih iskustava. Umjesto toga, našao načina da se nosi sa patnjama koje je dao smisao. On je insistirao na tome da su nacisti mogao ništa strašno njegovom tijelu, ali nije ništa mogao kontrolirati svoj um.

To će se dogoditi samo ako Frankl to dozvoljeno. On je prilagođen tako što svestan izbora u svom umu da ga je neprestano žive i raduju. On je također pomogao drugih zatvorenika, pozivajući ih da učine isto. Držali su imaginarni praznik gozbe zajedno, rekao je priča, i on je dao predavanja o životu u koncentracionom logoru na imaginarnu publiku.

On je stvorio novi pokret u psihologiji i napisao knjigu pod nazivom "Man potraga za smislom". Njemačkog naslov prevesti natrag na engleski glasi "rekavši da na život uprkos svemu." Zapravo se tu titulu bolje. Izgleda da je to nešto što je skoro svako mogao povezati s. Kažu da na život bez obzira na svoju majku kao mentalno bolestan i ignorisanje većinu svog djetinjstva. Kažu da na život bez obzira na što leukemije kao klinac. Kažu da na život bez obzira na tvoje roditelje razvoda.

To nije lek za sve pristup, više kao pristup od trenutka do trenutka. Možete odabrati fokus svoj um uzme, i niko drugi kontrole koje, osim ako ih pustiti. Ako ste prepuni neprikladno krivice, tukli sebe kad ljudi kritikuju (kao tvoj otac), ili zadržati vaše povjerenje za sve žene zato što ne mogu da vjerujem tvoja mama, onda ste u hvatanje sebe.

load...

Ne kažem Frankl nije ponekad žalim za sebe ili se smeta ponekad. On nije bio savršen pa pretpostavljam da nije imao savršen rekord refokusiranje njegov um. Ali on je uporan, a to je poenta. To ga donekle očuvan, pomogao ga pretvoriti nešto strašno u odskočnu dasku za nove i ispunjen poglavlja svog života. I to je nešto što možete učiniti, previše. Ako ste imali teško djetinjstvo ili su imali traume u životu, to ne znači da ste osuđeni da budu loš roditelj ili nikad imati stabilnost.

Možete, ako ne i prevazići, barem kretati kroz vremenima poteškoća s nekim osjećaj kontrole. Vi stvarno ne mogu odabrati emocionalne reakcije, jer su oni nešto iracionalno i impulsivna. Ali, možete upravljati svojim fokus misli, vaše odluke, i svoje postupke. Kažu da u svoj život uprkos svemu.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Šta je zavisnost?

Post Poremećaji ličnosti

Dva komada mira od nervozne patnje

Post Depresija

Botox: novi antidepresiv?

Post Poremećaji odraslih

Naučite da oprostite drugima bez obzira na sve

Post Tvoje tijelo

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Post Svakodnevne veze

Zašto litijum više ne ide na lek za bipolarni poremećaj?

Post Poremećaji odraslih

Biofeedback za anksioznost i olakšanje stresa

Post Više o tebi

Pristupanje autentičnom sebi

Post Više o tebi

5 pažljivih tretmana za ruminaciju

Post Depresija

Zašto delim moje iskustvo sa depresijom, bipolarnim poremećajem i alkoholizmom

Post Poremećaji ličnosti

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!

Post Poremećaji ličnosti

Mrtva priroda sa anksioznošću: unutrašnji monolog u negativnom razmišljanju