Magazin Time - zašto mame moraju biti u ratu? | BA.Superenlightme.com

Magazin Time - zašto mame moraju biti u ratu?

Magazin Time - zašto mame moraju biti u ratu?

Do sada Pretpostavljam da ste vidjeli ili čuli o kontroverznom naslovnici Time Magazine, o dojenju mama, Jamie Lynne Grumet, i njen sin, Aram. Znam da često ne pisati jak mišljenja na ovom blogu, ali izgleda da je to neiskreno da ovo meko teren post.

Prvo, ovaj članak bi trebalo da bude o tome kako "svi moramo biti ohrabrujući jedni druge", o roditeljstvu (prema Jamie Lynned Grumet u ovom intervjuu ovdje). Međutim, ti se upoznali sa ovim toplim podršku poruku sa jasno senzacionalistički fotografija predstavlja prilično mali sektor mamama koje rade produženog dojenja.

load...

Dozvolite mi da budem sasvim jasno da ja ne kritikujem produženog dojenja. I dojene i drago mi je da vidim raste prihvatanje ovo kao izbor koji mame napraviti. Ako je mama voli svoje dete i radi najbolje što može da vodi svoj život u dobrom pravcu, izbor svake mame je njen lični izbor. Kraj priče. Ovo nije korporativne ljestve Penjemo ovdje.

Problem dolazi sa načinom na koji ova fotografija se koristi za dojenje izgledati čudno - namjerno. Ova posebna poza sa majke i djeteta ne bojite dojenja kao njegovanje ili intimne, već kao nešto čudno što je bačen u lice. I kako o svim mamama koje su pokušali da doji ali nije mogao iz bilo kojeg razloga? Šta oni treba da mislim?

A tu je i ono što ja smatram da je najgori dio - naslov. "Da li ste vi mama nije dovoljno?" je potpuno podjele i upalnih; apsolutno nepotrebno u ovoj raspravi, osim ako ste časopis pokušava prodati više primjeraka i pretplata. Time Magazine je ovo pozicioniran kao konkurencija među mame od samog početka.

load...

Dugo nakon mog oporavka depresije, valovi duboke sumnje u sebe rolo kroz mene s vremena na vrijeme. Kao žena koja je već prošli kroz emotivni meso-brusilica postporođajne depresije i PMDD, zadnja stvar moram da vidim je naslov je značilo da me pitaju da li sam ja "dovoljno" kao mama. Po mom mišljenju, ovo naslov izbor je jeftin tabloid potez.

Nisam savršen, a ja zeznem kao roditelj ponekad. Ali ja sam prokleto siguran da sam mama dovoljno za moje devojke, čak i da su bili kroz depresiju dva puta i PMDD dva puta. Ako želite dovoljno kao mama ili tata radi ono što radi za svoju porodicu.

Ovaj kontroverzni pristup bi trebalo da me žele čitati ovaj članak i stvarno kopaju u bitku između Mommies i njihovih Parenting metode. Urednici i pisci koji su komentarisali kako su dizajnirali ovaj komad uradili dobar posao opravdava svoje provokativne izbore na način da drugi urednici časopisa može potpuno razumjeti i biti impresionirani s. Kao čitalac koji je i živi ljudsko biće i majka, samo me protresti glavu u razočaranje.

Slagati ili ne slagati, molimo vas da podijelite ispod svoje komentare i reakcije.

Erika

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Zakon privlačnosti (loa) - da li funkcioniše?

Post Svakodnevne veze

Strategije za lečenje psihološkog uticaja medicinske bolesti

Post Svakodnevne veze

Cyber maltretiranje - roditelji pokušavaju da se vrate

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: promenite mišljenje i vaš život će pratiti

Post Svakodnevne veze

Zašto romantični odnosi ne uspevaju: razlog # 2

Post Svakodnevne veze

Da li vaš partner želi istu vezu koju vi radite?

Post Svakodnevne veze

Tvoj odnos utiče na vašu djecu

Post Svakodnevne veze

Znajte svoje predmenstrualne simptome dobro

Post Svakodnevne veze

Može li ljubimci poboljšati svoju vezu?

Post Svakodnevne veze

Ovo će takođe proći - kako da prežive naše emocionalne krize

Post Svakodnevne veze

Inspiracioni citati koji će vam pomoći da se znate i živite autentično

Post Svakodnevne veze

Koje su vaše snage i slabosti