Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi | BA.Superenlightme.com

Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi

Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi

Men: Jeste li primarni izvor emocionalne podrške za svoju ženu ili partnera?

Ako ne, budite uvjereni, neko drugi je.

Ono što slijedi su neke brze misli o tome zašto biste trebali biti glavni izvor rješenja s i za nju - i neke savjete o tome kako se to radi.

(Pretpostavljam heteroseksualne, monogamnih odnosa).

Trebalo bi biti glavni izvor rješenja za svoju ženu ili partnera jer:

load...

1. Voliš je. Želiš da ona bude sretna, zar ne?

2. Vi ste potpisali na za to. Uz svu zabavu, seks, stabilnost u životu i druženje dolazi stvarnost da smo svi ljudi i potrebna podrška kroz teška vremena i teške odluke. Svi mi imamo emocionalne dileme i potrebe. Vaš partner ima svoj deo. A ti si, čovječe. Ona te treba. To je dio svog posla i značajan izraz tvoje ljubavi.

3. Kao čovjek, želite biti zadužen za svoju sudbinu. Vi ne želite da pozove van strankama, koje mogu uključivati ​​majke, prijateljice, momak prijateljima, suradnicima, terapeut ili trenera, ili čak i stranca u metrou imaju utjecaj na vaš odnos.

4. Ako niste tu za nju, onda je neko drugi će biti, i odjednom ima moć nad svojom sudbinom. Do trenira nju, pružite joj podršku i pomoć joj je donositi odluke, vaš život će biti pogođeni. Ovo van stranka ne može ni znate. Što je još gore, oni možda znaju, a ne kao ti. Zašto dati svu tu moć daleko? To bi bio čin samo-sabotaže.

5. To je nezaobilazna tema. Svi mi imamo potrebe. Ako se ne zadovoljava njene potrebe, ona i dalje ima te potrebe i ima pravo - kao ljudsko biće - da ih upoznao. Verovatno želi da bude taj koji će ponuditi emocionalnu podršku. Ipak, ako niste tu za nju, ona još uvijek treba - i apsolutno zaslužuje - nekoga da bude.

Kako ti je upoznam emocionalne potrebe?

Evo nekoliko ideja za početak:

1. Prvo, odlučiti da bude jedan. Ovo ne može biti napor pola srca. Morate prihvatiti, iskreno, da je ovo vaša obaveza. Bolje, to je vaše pravo. Drugim riječima, to je privilegija da voli i podržati nekoga ko voli i podržava vas. Dobiti svoj um oko njega i ulagati u ulozi. Morate biti spremni da učini sve što je potrebno.

load...

2. Zatim, da shvati da nije tvoja majka. To nije njen posao da ostanete zajedno emotivno. Dobiti ovaj dio svog života rukuje ako je to problem za vas. Morate biti istinski jak za nju. Potreban si joj poštovanje, a ne ona materinstva.

3. Strpljenje. Potrebno je da je sluša sa strpljenjem. Znam da nije lako slušati nekoga - pogotovo kada oni mogu se žaliti. Ali, pa šta? Slušajte u svakom slučaju. Nemojte prekidati svakih deset sekundi na sebe braniti čim čujete nešto što ne možete nositi. Strpljenje. Čuje je. Želiš da ponudi rješenja i podršku. Nećete dobiti tamo ako ne možete slušati strpljivo.

4. Zamolite: Šta mogu učiniti za vas? Tako jednostavno. I ona će sigurno znati, konkretno. Zašto ne bih vas? Jedini razlog zbog kojeg ne bi tražili vjerojatno ima veze sa nemaju svoj emotivni stvari zajedno. To može imati veze sa svojim narcizam. Ali ništa od toga nije njen problem.

5. Pratite putem i zadržati svoje dogovore. Vaš odnos je dogovor. Taj sporazum je održao zajedno malim ugovorima držiš dana u dan. Početi razbijanje te male sporazuma i prije nego što ste dugo se razbije čitav vaš odnos.

Odlučiti da joj bude emocionalnu podršku. Budite strpljivi i slušati. Pitati što možete učiniti za nju. Pratite putem. To je tako jednostavno. Ako ste spremni to učiniti, vi ćete promijeniti svoju sudbinu i uživajte slatkiš odnos sa onog koga voliš.

Ja tvrdim da ako ste voljni da joj emocionalnu podršku, a onda vam se bilo kakvo pravo da se žale o njoj ili vaš odnos.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova

Post Poremećaji ličnosti

Traženje odobrenja: pokušaj da se sve to uradi

Post Depresija

Depresija, anksioznost, stres i razlivanje ulja: koga briga?

Post Svakodnevne veze

Loše detinjstvo ne garantuje loš život

Post Poremećaji odraslih

Svesnost i psihoterapija: intervju sa jack kornfield

Post Više o tebi

3 vitalne razlike između ponosa i dostojanstva

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: mirno mesto za tinejdžere

Post Poremećaji ličnosti

Funkcionalna remedijacija pomaže kod kognitivnih oštećenja povezanih sa bipolarnim poremećajem

Post Poremećaji ličnosti

Hronična, stalna lažna krivica

Post Dobro zdravlje

Nije samo za decu: vaš partner sa poremećajem hiperaktivnosti sa pažnjom (prvi deo)

Post Više o tebi

Pregled knjige: požuda Davida Fawcetta, muškaraca i meta: vodič gej muškarca o seksu i oporavku

Post Slavnost

Psihoterapija gleda na nominacije oskara 2017. godine