Online mindfulness terapija za anksioznost i depresiju | BA.Superenlightme.com

Online mindfulness terapija za anksioznost i depresiju

Online mindfulness terapija za anksioznost i depresiju

Sabranost terapija, također poznat kao sabranost Meditacija terapija, izvorno razvijen od strane Peter Strong, doktorirao iz 1980-ih, opisuje vrlo obećavajući novi pristup pomoći ljudima prevaziđu dugogodišnje probleme s anksioznosti i depresije.

Ostale metodologije sabranost na bazi, kao što su Mindfulness-based Kognitivna terapija (MBCT) razvio profesor Mark Williams i vrlo popularan Mindfulness-based Stress Reduction (MBSR) kurseve razvijen od strane Jon Kabat-Zinn doveli sabranosti u centru pažnje, i to s pravom, jer moć sabranosti za promociju i olakšati emocionalni i psihološko ozdravljenje je duboka.

load...

Što je sabranost tačno?

Jon Kabat-Zinn definira sabranost kao "obraća pažnju na određeni način; namerno, u sadašnjem trenutku, ne judgmentally."

Sabranost uključuje razvijanje veće svesni svijesti našeg iskustva, jer u se odvijaju u umu i to znači direktno doživljava, bez uplitanja bilo kakvog oblika srednje misli kao što su presude, imenovanje ili etiketiranje kao dobro ili loše. To je ono što čini sabranost sasvim drugačije od standardnih svijesti, koji zaista opisuje naša reakcija na iskusiti, a ne direktno iskustvo stvari.

Ova spremnost da pogledam direktno bez presuda postane neprocjenjiv prilikom rada sa umom. U stvari, jedan od glavnih faktora koji održava emocionalne patnje, da li to ima oblik anksioznosti, depresije, OKP, krivice, PTSP-a i emotivne traume, naš stalni tendencija da reaguju na naše bolne emocije sa averzija, samokritike, označavanje i samo-presude.

Mi smo očito nije na umu kada je u pitanju naše emocije i bez prisustva svjesnog svijesti, emocije su u stanju promijeniti i izliječiti. Svest je zapravo bitno za ozdravljenje. Kao što smo rekli u Mindfulness Therapy, "ne svijesti, bez promjene."

Sabranost terapija je proces dovođenja više direktnih svesti na našu emocionalnu patnju kako bi se olakšalo to je ljekovita. To poništava naše navike izbjegavanja i suzbijanja bolnih emocija. Većina nas vodi daleko od naše anksioznosti ili depresije i naravno, uvijek stigne.

Također smo pasti u obrasce suzbijanja, pokušavajući da ne misli negativne misli, pokušavajući zadržati zauzeti, ili utapanja naš tugu kroz ovisnosti i bolesti ovisnosti. Ali, činjenica je da ne možete pobjeći neriješena emocionalnu bol i zahtijeva našu pažnju tako da se može promijeniti i izliječiti.

load...

U stvari, mi razumijemo u Mindfulness psihologiju, da se emocionalna bol je jednostavno način uma pokušaja da našu pažnju i da bi svesno svesti na izvor patnje, tako da se može izliječiti. Naša navika je učiniti upravo suprotno.

Međutim, postoji više sabranosti nego samo postaju svjesni naših misli i emocija. To također znači da se brine o njima, da vide da su emocije, anksioznost, depresija je i sama u bol u nama i mi smo odlučili da odgovori sa suosjećanjem i prijateljstvo. Ja definirati sabranost kao suosjećajan svijesti (Mindfulness = Svijest + Compassion). Ako nje nema ni onda to nije sabranosti.

Rad sa ljudima tokom godina je napravio to sasvim jasno da ne postoji ništa što promovira ljekovita više od toga kvaliteta saosećajnog svijesti. Kada vas prime anksioznost s sabranost leči; kad okružuju depresije s ovog prostora prijateljskih svesti, leči; kad "sjesti" sa svojim bijes ili strah sa ovim veći prostor od dobrota to rješava sama.

Što se događa tijekom Mindfulness Therapy?

Tokom Mindfulness terapija zapravo naučiti kako meditirati na naše emocije. Mindfulness Meditacija znači da se fokusiramo jedinstvene kvalitete sabranosti na anksioznost, depresija, strah ili ljutnju.

Učimo da prijateljstva s našim emocijama.

Umjesto da ih ignoriraju smo im dobrodošlicu u; umjesto da ih potiskuje ih tretirati ljubaznost i poštovanje. Znate li moć ljubavi i prihvatanja u odnosu na ljude; Sada moramo da se prijave da u roku, gdje je zaista potrebno.

Naučimo da volimo sebe, što znači da naučimo da volimo anksioznost, depresija, negativne misli, ljutnje i straha. Love leči, nikada mržnju ili neznanja, i sabranost meditacija je kako smo njegovati tu ljubav u sebi, za samo odabirom biti potpuno prisutni s našim emocijama.

load...

Tokom sabranost meditacije možemo stvoriti pravu unutrašnji uslovi koji promoviraju transformaciju i ozdravljenja, tako da ako ste pate, ohrabrujem vas da naučite kako da meditira na svoje emocije. To je bez sumnje jedan od najvažnijih veština ćete ikada naučiti da promoviraju dobrobit oba u umu iu svojim odnosima, što je, naravno direktno utiče na stanje uma.

Hvala za:

Peter Strong, dr The Boulder Centar za online sabranosti Terapija Autor Put Mindfulness Meditacija

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Na 5 načina muškarci i žene drugačije komuniciraju

Post Slavnost

Hope solo Attention Deficit Poremećaj traumatskog nasilja u porodici

Post Poremećaji odraslih

Kognitivna terapija bazirana na svesnosti: intervju sa zindel segalom

Post Slavnost

Padma lakshmi otkriva seksualno zlostavljanje u detinjstvu

Post Roditeljstvo

Granična ličnost: 7 moćnih načina porodice mogu se suočiti sa simptomima

Post Dobro zdravlje

Kada vaš partner i vaše dijete imaju hiperaktivnost

Post Poremećaji ličnosti

Samolaganje: opsesivno razmišljanje

Post Više o tebi

4 načina da se izvučete hladne noge (ili bilo koja vrsta anksioznosti)

Post Svakodnevne veze

5 mitova i 5 istina o zavisnosti

Post Svakodnevna kreativnost

Pregledanje prazne stranice i života sa mogućnošću i strastom

Post Depresija

Top 5 povrataka na pitanje zašto ne pijem alkohol

Post Roditeljstvo

Kako izgleda biti stacioniran sa disocijativnim poremećajem identiteta: drugi deo