Opsesivno-kompulzivni poremećaj kod dece i tinejdžera | BA.Superenlightme.com

Opsesivno-kompulzivni poremećaj kod dece i tinejdžera

Opsesivno-kompulzivni poremećaj kod dece i tinejdžera

Opsesivno-kompulzivni poremećaj je ozbiljno stanje mentalnog zdravlja koji se često ide dijagnosticira kod djece već godinama. Mnoga djeca pate u tišini, jer ne mogu uvijek kontrolirati svoje misli i ponašanja. Ako OKP razvija kada je dijete u osnovnoj školi, oni će učiniti mnogo da prikriju svoje rituale tako da niko ne otkrije svoju tajnu.

Možda mislite da opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP), kao nešto što se dešava uglavnom sa odraslima, ali skoro 1 u 200 djecu i tinejdžere imaju OCD. Po uzoru dao OC Foundation, K - 5 osnovnih škola sa 300 djece može imati najmanje jedan ili dva klinca s Opsesivno-kompulzivni poremećaj. Ovi klinci mogu ili ne mogu biti dijagnosticirana u tim godinama, u zavisnosti od simptoma i kako su se obratili.

load...

Poremećaja mentalnog zdravlja može biti nezgodno ponekad za dijagnozu kod djece. Simptomi ne uvijek pojavljuju isti kao što je to sa odraslima. Također, važno je uzeti u obzir da su u stalnom porastu i sazrijevanja. Zato je ključno kako bi bili sigurni simptomi pojavljuju kao obrazac. Samo ima jedan znak OKP može objasniti fazi razvoja.

Ako ste zabrinuti o svom djetetu ili drugog djeteta što znate, sekcija OKP na KidsHealth.org ima dugačak, ali odličan članak koji opisuje stanje. Ova stranica ističe moguće simptome opsesivno-kompulzivnog poremećaja u djece i tinejdžera. Budite sigurni da pročitate cijeli tekst 5-stranice da biste dobili bolje razumijevanje ovog stanja.

Ove je još jedna temeljna resursa za roditelje djece sa OKP. Glavnoj stranici pokazuje dugu listu korisnih članaka sa istakao linkove koji vode do više sredstava. Teme variraju od dijagnoze do liječenja u upravljanju pitanjima škole. Na dnu stranice ima veze sa nekoliko knjiga.

Roditelji djece s OKP potrebna pomoć i podrška, previše. Ova web stranica navodi nekoliko online grupa, kao i nekoliko in-osoba organizacije za podršku. NAMI je bolest podrška organizacija mentalne koja ima grupe u mnogim zajednicama širom SAD Svako ko je član porodice nekog sa mentalne bolesti mogu se pridružiti i biti dio jedinstvenog podrške u zajednici. Da biste pronašli lokalni NAMI affiliate grupa, potražite za vaše države na ovoj web stranici NAMI.

load...

Uprkos ozbiljnosti OKP, mnogi ljudi uče kako upravljati, pa čak i prevaziđu svoje simptome na vrijeme. Život vašeg djeteta ne mora biti definisana OKP. Web stranicama naveden ovdje nude mnogo rješenja i obilje nade. Ako želite više informacija o OKP, molimo ne ustručavajte se da provjeriti tih resursa. Stupite u kontakt sa nekim da postavljaju pitanja ako je potrebno.

Ako imate bilo kakve osobne priče oporavka ili drugih poruka podrške, molimo vas da dodate svoj komentar ispod. Pitanja su veliki, previše. Nisam stručnjak za OKP na bilo koji način, ali ja ću učiniti sve što mogu da pronađem dobre čvrste informacije, ako vam je potrebna pomoć.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Generacija sendviča: preživljavajući emotivni izazovi

Post Svakodnevne veze

Da li se smeješ kada neko pada? Da li je teorija superiornosti ili činjenica života?

Post Depresija

Šta kupiti nekoga sa depresijom za praznike? Ništa

Post Svakodnevne veze

Vaše zdravlje, mozak i moć zahvalnosti - ključ za sreću, 1 od 1

Post Poremećaji odraslih

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Post Slavnost

Josh duggar se vraća kući nakon 6 mjeseci u rehabilitaciji

Post Poremećaji odraslih

Kako kreativno ozdravi bol: intervju sa deb eiseman

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: preispitivanje narcizma

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: transformacija poremećaja hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Psihologija seksa

Da li je seksualno poremećaj nedostatka pažnje u dsm v?

Post Depresija

Zašto delim moje iskustvo sa depresijom, bipolarnim poremećajem i alkoholizmom

Post Dobro zdravlje

Kada je vaš partner na suboksonu