Oženjene žene i stvari: stvarnost i razlozi | BA.Superenlightme.com

Oženjene žene i stvari: stvarnost i razlozi

Oženjene žene i stvari: stvarnost i razlozi

Kada govorimo o poslovima kulturne sklonost je da razmišlja o oženjen čovjek s mlađim neudata žena. Realnost je da je život je daleko složeniji od kulturnih stereotipa. Udate žene imaju poslove.

Nedavne statistike nevjera ukazuju na to da u više od 1 - 3 od brakova, jedan ili oba partnera priznaju da varanja. Podaci ukazuju na to da 22% muškaraca izvještaja da je bio neveran svoje supruge s 14% žena priznaje aferu u njihov brak.

Mladi i Aleksandar u svojoj 2017 knjige, hemija između nas:. Love, Sex and the Science of Attraction prihvatiti grubu procjenu od 30 do 40 posto nevjera u braku za muškarce i žene

load...

Razlozi

Radeći dugi niz godina s muškarcima i ženama i pokušava da se održi na brakova, oporavljaju od izdaje ili uhvaćeni u bol i strast aferu, predlažem da većina udate žene kao i većina oženjenih muškaraca, ne odobravaju, tražiti ili planiram aferu - ali to se dogodi.

 Da li žene su aferu kao način da se okonča svoj brak? Većina će reći, ne.

 Da li žene imaju aferu za seks? Ne u većini slučajeva.

Žene žele osjećaje pokrenuto aferu u vlastitom braku? Većina će reći, da.

Primarni razlog da se udate žene često završe u poslovima je emotivan. U mnogim slučajevima afera odražava ono što izgleda kao priliku da imaju i da održe davno zaboravljene ili nepoznate osjećaj sebe da oseća poštuje, voli i po želji partnera.

Poteškoća je u tome, dok izgleda da je afera na emocionalno dati - to također uzima.

 Kako se to dogodilo?

Blizak pogled na put ka aferu predlaže niz socijalnih, psiholoških, bračnog i seksualno faktora koji nose na ovaj izbor.

 The Social kulture

Naša je kultura koja se zalaže za društvene i seksualne monogamiji. Prema Stephanie Coontz, autor Brak, A History: Kako Ljubav Conquered Brak, brak je sada gleda kao na vezu koja je trebalo da uradi sve.

Cilj je super - tako je pritisak da živi do njega.

 Self-kritika-Iako su i muškarci i žene često smatraju da su plesali kao najbrže što mogu, žene imaju tendenciju da budu samokritični. Žičani njegovati, oni često očekuju da će biti u stanju da se brine o svima i svemu.

load...

Seks kao Chore-Uhvaćeni u ciklusima zapošljavanja, djece i porodičnih obaveza koje ostavljaju malo vremena par, muškarci mogu lakše pogledati prema seksualnu vezu kao oaza bez vremena za tekuće romantiku. Žene, koji trebaju romansu da se osjećaju želju, često vide seksualne odnose kao još jedan posao na njihovoj listi ili još jedan neuspjeh s njihove strane.

Niko ne razgovara-Dok žene su dobri u žale poslove i bazeni automobila, oni teže da svoje seksualne potrebe jasno partnera koji mogu osjećati odbijen.

To je najčešće "ono što nije rekao u braku" koji čini partner podložniji stray- nego što ima da se kaže.

 Neispunjenih potreba-Većina ljudi moraju svojim partnerima pružiti ono što Self Psiholozi zovu potrebe samo-objekt.

 • Partneri moraju da odražavaju jedni druge na način koji potvrđuje osjećaj vrijednosti i posebno mjesto. To bi moglo biti "pogled preko sobe" koji ih čini znaju da su drugačiji od bilo koga drugog.
 • Partneri moraju "idealizirati" jedni druge, da budu ponosni na vezu i asocijacije na drugu.
 • Partneri moraju "Twin" jedni s drugima, da se osjećaju uzajamnost o nekim stvarima; da se smisao za humor jedni drugima; da budemo prijatelji kao i ljubavnici.

Ranjivost udata žena na aferu često povećan je za svoje nedostatak samopoštovanja ili pitanja supružnika koji narušavaju Attunement, idealizovanju ili međusobnu povezanost.

 Osobni historije Ponekad žena ima tako malo istoriju dobro roditeljstvo da bez obzira koliko je uspješan ona je iu drugim dimenzijama života, u intimnim odnosima ona je nepoverljivi, nezasiti i ne može biti zadovoljan. Ona može izgledati izvan braka za ono što ona neće naći nigdje.

Partner Istorija-Ponekad žena ima snažan osjećaj sebe i dobro je u stanju da recipročno odgovoriti, ali ona je s partnerom koji se vlastite historije ugrožava njegovu sposobnost da prisustvuju ili odgovoriti na nju. Često ona počinje da se vjeruje da je nešto što ona radi ili ne radi da ju čuva od ulaska ono što je potrebno.

load...

 Seksualne potrebe i želje

Iz razloga koji mogu biti svesno ili nesvesno, mnoge udate žene i njihovi supružnici sabotira priliku da zadovolji seksualne potrebe i želje u svojim brakovima.

 • Kada je došlo do istoriju malo ili nimalo ličnog interesa, pažnju i naklonost od strane partnera, mnoge udate žene zaustaviti osjećaj ili rizika od seksualne želje. Ako oni osećaju seksualnu interes to može biti za nekoga ko ih različito tretira.
 • Neke žene isključite svoj dom život iz svojih izvan života, tako da se oblače, čin, samopouzdanje ekran i pozvati seksualni interes na način da se nikad doveo kući. Ne shvatajući, gube priliku da iskuse odgovor svog partnera na ovaj nepoznati i poželjno sebe.

 Od Validacija u Temptation

 • Afirmacija, uzajamnosti i podrške koju mnogi muškarci i žene dijele na radnom mjestu, u zajednici i na atletskim nastojanja mogu biti važan izvor ličnog validacije. Kada postane erotizovani izvor interes od nekoga čiji je roman pažnju stimulira "kemija između dvoje ljudi", postaje iskušenje.
 • Za neke udate žene, iskušenje nije samo talas seksualnog interesa u drugog čovjeka - to je buđenje iskustvo sebe kao seksualno poželjan i vrijedan.

Izbori

 • Ohrabren seksualni interes i pažnju iz drugog partnera, neke žene čine pokušaj da se mijenja i poboljšava njihov brak.
 • Neki su toliko zapanjen onim što su propustili, ali tako zalaže za njihov brak, da oni testiraju ili pravovremeno slične odgovore od nepodozrivom bračnog druga, u nadi da će dobiti razlog da ostanu vjerni.

 The Affair

Za one udate žene koji donose odluku da izađe njihov brak, to je vrlo emotivan izbor i zadovoljstvo i bol naglašen poricanja.

 • Većina žele osjećaje, pažnju, erotskih afirmacija - i oni žele da im brak. Feeling krivi, oni često pokušavaju da ubedi sebe da je to moguće dok se ne dokaže nemoguće.
 • Neki su spremni da se odreknu brak kako bi se kači na sebe nikada nisu poznate. Ako oni daju ukupni kreditni za ovu novu sebe na novi partnerstvo oni još uvijek ne posjeduje ga.
 • Neki dožive afera ima samo mogućnost da će morati da povrate neke pozitivne osjećaje kao ljupkih i vrednuje. Za njih, to je vrijedno trošak porodice poremećaja i razvod.
 • Neki smatraju da njihov bračni drug, a boli i izdanim, želi ih i je u mogućnosti da se pridruže u ispitivanju što je pošlo naopako i dijele obnovu i rekonstrukciju novog drugog braka-zajedno.

 Osim opraštaju ili osudi, afera je ruptura u braku i ključnu komunikaciju.

 Kada smo spremni da ga koriste da bi značenje, da poseduje i da se upoznaju sa sebe, ona postaje teško, ali važna stvar u naš rast i održivost naše budućnosti odnosa.

Slušajte u Podcasts na Psych UP Live sa temama kao što su:

Spremanje Brak Nakon afere

Kada je razvod najbolja odluka?

Preživljavanje i uspješan nakon srednje život Razvod

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Strah od dalekovoda: da li postoji reč za to?

Post Više o tebi

7 savjeta za obavljanje poslova za odrasle sa poremećajem hiperaktivnosti deficita

Post Psihologija seksa

12 koraka kao terapeutski zadaci za seksualni oporavak pažnje Deficitarni oporavak: koraci 1, 2 i 3

Post Svakodnevne veze

Želite li pronaći istinsku ljubav? Prestani verovati u ove 4 mitove veze

Post Više o tebi

Cirkadijski poremećaj ritma spavanja: imate li abnormalni šablon spavanja?

Post Više o tebi

Opšta teorija ljubavi, drugi deo: nauka o privlačnosti

Post Više o tebi

Suočavanje sa oblačnim oblakom mogućnosti rane smrti

Post Svakodnevne veze

Kako da ostvarite sopstvenu saradnju: ublažite svoju podsvesti

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: prevazilaženje nezadovoljstva

Post Poremećaji ličnosti

Da li je umirila majka i ubila plavuše bombardera?

Post Roditeljstvo

Neurotribe: nasleđe autizma i budućnost neurodiscipline

Post Više o tebi

Tehnologija 4 načina može uništiti vašu vezu