Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4 | BA.Superenlightme.com

Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4

Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4

Ako ste u vezi koja je negativno utiču svojim emocionalnu, ili fizičko zdravlje, boli drugima volite, ili ugrožavanja vaše unutrašnje vrijednosti, vi ste vjerojatno u toksični odnos - i zarazna neuronskih obrazaca su pod kontrolom.

Ako već niste, uzmite vremena da razmisle o dinamici, i uzeti u obzir ono što se može, a ne - to bi vam omogućiti da se oslobode njihove kontrole, kao i da preuzme odgovornost za svoj emotivni odgovor, tako da se vaš um i tijelo može vratiti ravnotežu, i neka ozdravljenja početi.

U Dio 1 ove serije, identificirali smo pet otrovnih obrasce partnera zaglaviti u koji aktiviraju jedan drugom obrasce zaštitno-odgovor. U Part 2, pogledali smo u neuroznanost ispod emocionalne komandu kola koja destabilizira unutrašnji osjećaj svakog partnera emocionalne sigurnosti u odnosu na druge. Zatim smo se dotakli ključnih faktora koji utiču na relacijski ravnotežu u Dio 3, i smatra se prvim korakom partneri mogu uzeti - kultiviranje svijest jedni drugima okidača - da se oslobodi otrovnih obrazaca i vratiti ravnotežu u vašem životu.

load...

U ovom poslednjem post u nizu, nastavljamo sa 4 preostale korake od 5 da, kada se obzirno primjenjuje, može pomoći partnerima zaustaviti, promijeniti i udaljiti od toksičnih scripted obrasce da destabilizuje njihov osjećaj emocionalne sigurnosti, posebno u pokretanju situacijama koje aktiviraju svaki preduslov za zaštitu neuronskih obrazaca partnera.

Korake za okončanje Toxic vezi Patterns

Dakle, ono što se vi i vaš partner učiniti da vratimo svoj unutarnji osjećaj emocionalne sigurnosti i vole jedan u odnosu na drugi, posebno u izazovnim trenucima? Evo 5 koraka za početak u sastavljanju akcionog plana koji može poslužiti kao odskočna daska za razmatranje zdravije opcije - i što svesno izbora da ostanu bez toksičnih obrazaca koji se odnose.

1. Njegujte svijest jedni drugima okidača.

Partneri imaju tendenciju da se fokusiraju na detalje njihovog problema jedan s drugim. Kao rezultat toga, oni se izgube raspravljati u više navrata preko pojedinosti o tome ko jeste ili nije uradio ono što, kome, kada i gdje, koliko često, i tako dalje. Ništa, međutim, utiče na kvalitet odnosa više (i stoga je rasprava između partnera) od nivoa emocionalne sigurnosti svakog partnera dovodi do trenutka u kojem su u interakciji. (Za nastavak čitanja Korak 1, vidi dio 3)

2. Prihvati da ljekovite sebe je preduvjet.

Uravnotežiti jednadžbe vašeg odnosa, prvo morate prihvatiti sljedeće: Ozdravljenje vama je preduslov za ljekovite vaš odnos. To nikada nije bio vaš posao da preuzme ponašanja druge osobe, ili emocionalni život, kao da su neka vrsta popravaka-it projekta. Kada radite (čak i sa djecom, usput), i fixer i fiksni trpe posljedice ulaska u 'borbe za vlast.'

load...

U najboljem slučaju, to ometa emocionalni rast. U najgorem slučaju, to gradi ozlojeđenost. To šalje poruku da ne vrednuju drugi kao osoba, njihovu sposobnost da sami razmišljanja, njihova sposobnost da ovladaju i rukovati uznemirujuće emocije, i tako dalje. U međuvremenu, podsjetnika, ljut ispadi, tihi tretman, stida, krivice, zastrašuje putdowns, itd, ne rade na duge staze - osim pogoršati stvari.

Ne možete popraviti vaš partner, ili kontrolirati ono što osećaju ili rade, ništa više nego što mogu popraviti ili kontrolirati vas. Možete, međutim, utjecati na velike promjene koje kao umirujuće prisutnosti iznutra.

Nije iznenađujuće, ljudske odnose prati zakone prirode. Kao što su matematika, veze su nauka. Za razliku od statistike, oblasti matematike je niz otkrića i ne izuma. Naučnici su otkrili zakone i formule koje su postojale, i da su ih koristili precizno, na primjer, da sleti na svemirsku kapsulu u bilo predodređen lokaciji u svemiru (vrijeme dozvoli, naravno). Prirodni odgovor na tretira kao "nesposoban" da to vaše vlastito mišljenje, na primjer, slijedi Newtonov treći zakon kretanja, u kojem se navodi za svaku akciju u prirodi postoji jednaka i suprotna reakcija.

Što više pokušavate na silu promjene, još ovo aktivira jedan drugom emocionalne odbranu. Kao rezultat toga, ni od vas su otvoreni za utjecaj drugih.

Niko ne voli biti nečiji fix-it projektu (iako to može biti laskava na prvi, to ostari prije ili kasnije). Zašto? To je protiv naše spojenog čežnje. Kao ljudska bića, imamo urođena porive da traži da bude prihvaćen za jedinstvenu vrijednost i doprinosa unosimo u život. To su osnovne emocionalne pogona. (Pogledajte pažljivo, pa ćete vidjeti ove uređaje u djecu kao dobro.)

U zdrav odnos, partneri su u najboljoj poziciji da daju druge korisne povratne informacije. U toksični obrasce, većina povratne padne za odloženi zbog načina na koji se isporučuje - ili primili. Ni srce je otvoren; a kada je srce zatvoren, tako da je um. Autonomni nervni sistem tijela osigurava da se svi uticaj je blokiran, kao zaštitni odbrane.

load...

Sigurnošću se može reći, intenzivno fokusiranje vi ili vaš partner imate o utvrđivanju jedna drugu drugi (umjesto ljekovite samo) je jedan od glavnih problema. Bilo koji pojmova koje možete, treba ili ne treba kontrolirati ili popraviti drugi su iluzije, ponavljaju po romantizovani idealima.

Vaši napori da se popravi ponašanje ili osjećaje onog drugog o tebi, ili promijeniti određenoj situaciji, itd, su uzrok mnogo nezadovoljstva, otpora i patnje. To je također bio način da se izbjegne život zadatak čeka vas: healing sebe i svoj odnos s vama.

Najnovija otkrića u neuroznanosti otkrivaju ljudski mozak je uvijek u podsvijesti komunikaciji sa drugim mozgovima, svoje najmilije, posebno. Vaš mozak može biti smirujuće ili dezorijentišući uticaja. U svakom slučaju, to je dizajniran za rad unutar-out. Da zaraste vaš odnos, ili da je utjecaj ozdravljenja na vaš partner, je iznutra od vas zarastanja.

Drugim riječima, ne možete emocionalnu posao za vašeg partnera (ili djeca); Međutim, možete smiri svoj um i srce, u izazovnim situacijama, i omogućiti čuda da se desi (potencijalno).

To jednostavno nije moguće promijeniti ili da zaraste ostali protiv njihove volje, kao što nije moguće 'kontrole' ono što drugi misli i osjeća. Međutim, možete izliječiti sebe, odgovoriti na zdrav način, naučiti da vole i potpuno prihvatiti sebe, poštujete svoje potrebe i aspiracije i život - i na taj način ćete povećati šanse za ljekovite vaš odnos - i mogućnost inspiriše druge da uključe u ozdravljenje radu.

Imate mogućnost da donese umirujuće prisutnosti na situaciju u kojoj bi se stvorili neophodni uslovi za ličnu ozdravljenje održati. Da li je to lako? Ne Da li je od suštinske važnosti, i korisno? Da, to može napraviti razliku između života samo da prežive, a živi u napredovanju kao autentična bića.

Da se oslobodi otrovnih obrazaca koji se odnose i vratiti ravnotežu, prihvatiti sljedeće dnu linije koje upravljaju izradu zdravih odnosa:

 • Ne možete popraviti ponašanje vašeg partnera ili emocionalna stanja.
 • Ne možete posao koji je njihova učiniti da nauče da se protežu u cilju ljubavi hrabro svim srcem svojim.
 • Fokus o utvrđivanju ili zarastanja jedna drugu (umjesto sebe) je, i bio je glavni problem.
 • Vaš pokušaja da se popravi a drugi s ljuti ispadima, molbe, zastrašivanja, krivice i stida, itd, su i bili, uzrok mnogo patnje.
 • Ozdravljenje vaš odnos sa sobom je preduslov za ljekovite svoj par odnos.

Dajte sebi potpunu dozvolu da pusti bilo kakve odgovornosti da moraju popraviti drugih emocionalnih stanja. Najbolji, najmoćniji, a preduvjet mogućnost ljekovita svoj par odnosa, a da se rješava od toksičnih obrazaca, je da se prebaci većinu svog fokus na lečenje sebe iznutra - to je posao iznutra.

3. Budite iskreni i tražiti podršku od sigurne osobe kojima možete vjerovati.

Iskrenost je ključni korak u razbijanju moć tajnosti da toksičnih interakcije često se hrane. Morate biti spremni da vide i priznati istinu da se nešto bolno se događa ili se dogodilo da ste (ili da ste radili nešto bolno vaš partner). To može dovesti do ljut osećanja prema osobi koja postupio pogrešno i uzeo bolno akcije. To može dovesti do ljutnje prema vama dozvolili druge da ove pogrešne radnje (ili za uključivanje na načine koji boli vaš partner).

Ako ste u vezi s nekim ko je emotivno, fizički ili seksualno uvredljiv, snažan ili tretira te više kao objekat od osobe sa osjećanja i misli svoje, ili ako ta osoba ne može odnositi na one koje najviše stalo, bez boli ih emotivno, traže podršku sigurne drugih, i ako je potrebno, pogledajte u profesionalnu pomoć.

A sigurno osoba ima sljedeće karakteristike, u smislu da:

 • Nemojte suditi, potcjenjivanja, omalovažavati vas, itd
 • Tražiti da te razumem, poštujem tvoj izbor, i gledaju promjene kao proces.
 • Slušajte bez davanje savjeta - osim ako vas pitati za to, pa čak i tada poštujemo svom izboru da se prijave ili ne "primijeniti" neke ili sve njihove savjete.
 • Vjerujem u tebe, vaša sposobnost da misle i efikasno izbore.
 • Želim vaše najviše dobro, rast, kamate, i to je evidentno u svojim akcijama, kako su vas tretiraju.
 • Čuvanja tajne.
 • Nikada nemojte koristiti ono što otkriti protiv vas.

Zgrada je iskrenost o učenju da se bavi bilo ljutnje kod zdravih načina, kao prvo, da se odvoji zdrav bijes od toksičnih ljutnje.

Kako? Odvajanjem 'lice' koji su postupali pogrešno od "akcije" osobe. Zdrava ljutnja vidi bolno akcije kao pogrešno, a traje akcija da promeni, zaustavi ili udaljite od njih. Toksične ljutnja, nasuprot tome, valja u ljutnju, i pretvara ga u toksične emocije mržnje, bijesa ili osvete prema osobi koja postupio pogrešno. Toksični emocionalna stanja također nisu od pomoći, a može učiniti drugi odlučnije da ne changing.Have su radili do sada?

Izražavajući Zdrava-Anger Vježba: Za odvajanje zdravih bijes od toksičnih ljutnje, zapišite ono što posebno ljuti li koristite format ispod. Napomena korištenje akciju glagola, u primjerima ispod, da opiše šta konkretne akcije koje su ljuti na. Prepustite se 'ući u' svoja osećanja kao što pišete ono što ste ljuti, i držati svi predmeti dok ne primetim da ponavljaju sebe. (To može biti stranice i stranice, to je u redu!) Pazite da ne bi bilo oštrih riječi koje sudija kriv, srušiti, itd, na primjer, "Ja sam ljut da je on / ona je kreten" neće raditi. To bi intenzivirati toksične emocije, umjesto, a svrha ove vježbe je da bolje razumiju ono što je razljutilo, da steknu jasnoća, i da se izgradi povjerenje u rješavanju bijes kod zdravih načina artikulisanjem to za sebe (prva).

Ja sam ljut da si ______. 

PRIMJERI:

"Ja sam ljut da me je zvao imena kad su se uznemirili."

"Ljut sam da si otišao iz razgovora, umjesto slušanja me razumiju."

"Ljut sam da si me ignorisao kad vam prijatelji su bili u blizini."

Bilješka! Ova vježba je dizajniran za vas da upoznate i bolje razumiju svoj ljut osjećaje, a ne kao komunikacijski da prenese svom partneru (osim ako ste izabere on / ona je "sigurno" osoba). Pronađite sigurno osoba koja dijele ova osećanja. Isto tako, ako se osjećate preplavljeni u bilo koje vrijeme tokom vježbe, molim te, prestani odmah, i okrenuti se nešto što smiruje, odnosno, odlazak u šetnju ili slušanje muzike. Traže stručnu pomoć, ako je potrebno, da istraži osjećaje da preplavi u ovom trenutku.

Život je izazov, a rast je bolno kao što je to. Patnja, međutim, nije potrebno. Da se zaustavi i zamijeniti toksični odnos obrasce sa vlastitog života obogaćuje, napravite odlučan odluku da se zaustavi krije iza vela tajnosti više. Prestanak slušanja ili izgovore za bolno akcije.

Patnja će se zaustaviti samo kada se više ne žele oprostiti bolno ponašanje, da učestvuju u toksične interakciji, da prestane raditi ono što je štetno i unutar vaše kontrole da se zaustavi, i zamijeniti stare obrasce s vlastitog života obogaćuje. U nekim situacijama, može biti potrebno za stvaranje fizičke i, ili emocionalnu distancu od drugog. Ako toksičnost je van kontrole, ili vaš partner ne želi raditi s vama da prekinete toksične ciklusa, potražite stručnu pomoć.

4. 'Get udoban sa neugodno' osjećaje. 

Mnoge događaje koji izazivaju stres u vezi, kao što se bavi ključnim pitanjima ili jednog drugog zahtjeva, su zdravi i od suštinskog značaja. Nažalost, mnogi partneri su kupili u romantizovanu pojmove idealne ljubavi, i unesite svoj odnos sa nerealnim očekivanjima. Filmova, TV i zabave dodati samo na mitove i zablude, što stvar bude gora.

Mnogi partneri očekuju da će doći na mjesto gdje, kada i za sve, nema više bolne emocije straha ili ljutnje, oni prestaju uznemiruje jedni druge, oni savršeno povjerenje jedni na druge, a oni ispunjavaju jedan drugog potrebe u pravom trenutku. To se ne događa na Zemlji, Venera ili Mars, ili bilo koje poznate planete.

U istinu, život i veze su izazov, to je kako su nas rastu. To je tako i dizajn.

Za jačanje emocionalne intimnosti zahtijeva svakog partnera da se protežu i raste, i na taj način da se sve više ugodno s emocijama i fiziološke senzacije su neugodan osećaj. Emocije ranjivosti su inherentne u formiranju intimnosti, i suštinski da raste sposobnost da voli hrabro, u trenucima kada partneri se suoče sa svojim najvećim strahovima, odnosno neadekvatnost, odbacivanje, napuštanje, i tako dalje.

Jezgra strahovi su povezani povezanosti ljudskog poziva - emocionalne pogona, kao što je pogon na materiju, koja se procjenjuje na koji smo, smislenom povezati u odnosu na voljenu osobu, i tako dalje. Ove nagona direktno modulirati osjećaj partnera sigurnosti, emotivno pogon za izgradnju poverenja ljubavi vezu sa drugim, što znači da podsvesno kontrolišu aktiviranje autonomnog nervnog sistema.

Partneri moraju da nauče kako da 'se udobno' s ugroženim osjećaje povezane s ljubavi i biti voljen nesavršeno, davanje i primanje nesavršeno, a preostalih empathically povezani sa svojim suosjećanje za sebe i druge u trenucima kada su se aktiviraju. Suočavanje sa strahom utisnut u memoriji je način da ih izliječiti. Iz tog razloga, potreban vam vještine koje će vam pomoći da regulirati emocije ukorijenjena u strahu.

Kada partneri ostaju otvorena da odgovori iz samilosti, a ne strah, to se proteže i jača njihovo samopouzdanje i kritički sposobnost da se osjećaju osjećaja ugroženosti, bez izazvana njih, to jest, bez prevrtanja skalu u ravnotežu između ljubavi i straha prema strah. Svaki je potrebna hrabrost i samopouzdanje da ostanete povezani sa svojim osećanja sigurnosti i ljubavi, i da se ne pokreće bilo osjećaja nesigurnosti i straha.

Čak u optimalnim uvjetima, shvativši sretan i zdrav odnos je sličan hodanje po žici. Gentle lepršavo na jednu stranu, a onda s druge strane, je dio putovanja. Ako pokušaju da se ne njiše, oni će izgubiti ravnotežu i pasti konopac. Ono što drži konopcu walker uravnotežen je njihova stalne napore i djelovanja, jedan korak po korak, i svesna namera da ostane uravnotežen.

Autonomni nervni sistem radi naš um i tijelo koristeći isti zakoni. Najviši namjera, za potrebe naše emocionalno i fizičko zdravlje i opstanak, je uvijek da povrati ravnotežu između energije uma i tijela, poznat kao homeostaza, i da bi lagano dovođenje stvari u ravnotežu kada anksioznost ljulja previše u jednom pravcu.

Kao suštinski aspekt dobivanja ugodno neugodno osjećaje raste vaša svijest i razumijevanje sebe, tijelo i um. To je korisno za identifikaciju toksične razmišljanja, ograničavajući uvjerenja, ovisnost obrasce koji se odnose i zamijeniti ih sa opcijama život obogaćuje. Imate opcije. Kada se osjećate u strahu ili anksioznost, stop, disati i postati svjesni onoga što emocija se vi osjećate; povezivanje na kojoj u organizmu ih iskusiti; onda procijeniti kakvu akciju (pomoći, brižan, restorativni) možete uzeti za vraćanje optimalne miran. Može biti da se kaže, ili da se nešto afirmativan, na primjer, ili da se zaustavi ili se udaljite od nečega što je štetno.

Doživljavaju snažne emocije s vremena na vrijeme je samo dio života. Nemojte dozvoliti da vaše osjećaje u sebi unutra - i izbjeći radi ekstremne suprotno. Miniranja drugi sa svoja osećanja, na primjer, može biti 'izražavanje' ih, ali to je samo kao štetna od flaširanje ih! Ostali prijedlozi su da izgleda za čitanje materijala na razvoj emocionalne svijesti, njegovati pozitivan stav u životu, i držati posežu za ono što donosi zdravlje i ravnotežu u vaš život. To je u vašim rukama više ne dozvoli napadi besa, anksioznosti ili depresije za kontrolu pravac svog života, i ako je potrebno, potražiti stručnu pomoć za realizaciju ovog cilja.

5. Opišite pogrešne akcije sa dejstvom ili rješenje reči.

Postupajući na načine koji skidaju nadu i potcjenjivanja, ponizi, zastraši, ili srušiti drugu osobu, itd, je štetan i nehumani. Takođe erodira odnosa. Oni koji se oslanjaju na ove taktike također trebaju ozdravljenja, međutim. Oni su ih koriste da se brzo popraviti osjećati roba, a njihovi postupci su u zabludi.

Ovi obrasci ponašanja zadržati partnera zaglaviti u korijen problema niskog samopoštovanja, osjećaj nemoći, i tako dalje. Oni su štetne kako za korisnika i USEE. Moć da volite ili da djeluju na promišljen, vrste prema drugoj je beskrajno moćniji od snage da mrzi, da potcjenjivanja, da zastraše, itd Ovi taktika može ponuditi brzo popraviti jeftina uzbuđenja, međutim, na duge staze, oni vratiti kao bumerang. Osobe koje ih koriste često žive u strahu od dobijanja deblji kraj štapa, i da su ikad na oprezu kako bi bili sigurni da niko dobije najbolje od njih, itd pristup životu štete emocionalnu intimnost, i čini život pakao na zemlji.

U idealnom slučaju, vaš partner će se otvoriti i voljni da rade s vama da se zaustavi, promjene i udaljiti iz problematičnih ponašanja. Trebat će to, u najmanju ruku, u prekvalifikaciju neuronskih obrazaca mozga. Želite stvoriti 180 stupnjeva smjene u onome što trenutno drži svoju maštu, tako da uključuje uvjerenja, vrijednosti, slike, osjećaje, želi, akcije, i tako dalje, na novu zdravu viziju za sebe i partnera, kao pojedinci i par.

Ako vaš partner ne želi, i dalje možete učiniti svoj dio. Kao što promijeniti, možda ćete primijetiti kusur partnera. On ili ona će vas možda iznenaditi, i pridružite vaše napore.

Kao dio ovog ponovnog snimanja vaših interakcija, morat ćete koristiti riječi u svestan način, svjesni snage moraju aktivirati emocionalna stanja - bilo korisno ili štetno one.

STOP-change-MOVE-AWAY ACTION-PLAN

Upute: Stavite zajedno pisani akcioni plan koji detaljno opisuje ono ponašanja da se zaustavi, promjena ili udaljiti od, i šta ponašanja da ih zamijeni i aktivno uključe. Na svestan način, početi da se opiše problematične akcije koristeći akcije glagoli i rješenje orijentisane reči. Oni treba da sadrži sljedeće četiri područja:

 1. Označiti problem kao rješenje. Primjer: Opaljenje - Koristite ruke da brinu ili otvorite, a ne za udaranje.
 2. Opišite konkretno šta treba da prestane.
 3. Stvoriti slike nove vizije i vjerovanja, vrijednosti.
 4. Opišite konkretne nove akcije zamijeniti stare.

PRIMJER:

 1. Problem oznaku "prozivanja" ili "Fault-nalaz" kao rješenje: Koristite činjenica da se obogati ili da zahtjeva, a ne za pronalaženje kvara.
 2. Zaustavi sve riječi koje potcjenjivanja, srušiti, pronađite kvara, sudija sebe ili druge kao osobe, i tako dalje.
 3. U našoj porodici, riječi su za izgradnju međusobnog razumijevanja, jasno komunicira ono što nam se sviđa i ne sviđa, raste ljubaznost u svijetu, inspirišu druge, što zahtjeva, druženju sa (ali ne na) jedni druge, upali svijetla budućnost, i tako dalje.
 4. (Mi koristimo riječi koje) je izabrao da koristi riječi koje svjesno povećati uzajamno razumijevanje, saradnja, ljubaznost, jasnoća, brižan, samilost, nade i inspiracije, i slično.

Zapamtite, niko ne može dobiti najbolje od vas ili učiniti ako se osjećate manje nego vrijedan ljudskog bića osim ako vjerujem u svoj um i srce. Odbije da to učini. To znači da je ruke na akciju da se zaustavi, da promeni ili za kretanje put od toksičnih akcija svog partnera. Nikad ne uzimajte uvredljiv radnje ili riječi osobno - i odabrati da ih vide kao problem osobe koja postupa nepravedno. Ako je preveliki izazov raditi na svoju distancira se od pogrešnih radnji, međutim, stručna pomoć može biti potrebno da se zaustavi naučeni oblici ponašanja.

U toku je izbor obogatiti život za sebe i druge?

Ako zarazna obrasce koji se odnose preuzimaju vaše veze, uzmi srce, možete prekvalifikaciju svoj mozak, tako da jedan ili (nadamo se) oboje možete odabrati ono što je u najvišem interesu vaše lično zdravlje i dobrobit. Za vezu da zaraste, u optimalnim način, međutim, to će zahtijevati oba partnera da budu otvoreni i spremni da preuzmu punu odgovornost. Svako od vas je igrao doprinosi ulogu u toksičnost, i na taj način sada, kao svestan partnera, morate igrati aktivnu ulogu da se zaustavi, da promeni - i da se udalji od toksičnih obrazaca interakcije.

Da biste to učinili, u stvari, je da se rewire neuronskih obrazaca mozga koji su emotivno-optuženi, i na taj način aktivira automatski (pod kontrolom) svoj autonomni nervni sistem. To znači da, djelujući u svesni način obogatiti život i za sebe i druge, možete izbalansirati jednadžbe mozak i tijelo, a istovremeno donosi ravnotežu svoj život i odnose, konkretno, kad se ponašaš:

 • Da se zaustavi fokusirajući se na ono što drugi treba da se menja, a umjesto da gaji svijest o tome šta vi i vaš partner aktivira. To je važno razumjeti kako svaki uticaj osjećaj emocionalne sigurnosti drugih, tako da može da odgovori u brizi načine za smanjenje reaktivnosti, i optimizirati kapacitet mozga, i vašeg partnera, da odučiš stare i rewire novi ozdravljenje iskustva jedna od druge.
 • Prihvatiti da ljekovita sebe, i kako se odnose na vaš unutarnji svijet misli i osjećaje, je preduvjet. To je vrijeme da prestanu da koriste svoju energiju da popravi i kontrolirati ono što je bio samo privid lažne moći, i umjesto da se fokusiraju na koristeći moć svog izbora da postane umirujući prisustvo u vašem životu i odnosima.
 • Da gaji iskrenost sa sebe, i tražiti podršku sigurne osobe. Na kraju, u zdrav odnos, partneri sve više postaju "sigurno" osobe da se obrate za pomoć. To je zdrav očekivanja i standard postavljen u vaš odnos. Svaki mora, međutim, rade da se razvije 'karakteristike' gore, a ne očekivati ​​da daju ili dati slobodan prolaz.
 • Očekivati ​​neke jake emocije s vremena na vrijeme, i nauči da 'se ugodno s njima. Život i veze su izazov, a koji se bave boli je dio raste zajedno, i učenje učiniti bolje. Vidi vaš odnos kao work in progress, držati ikada posežu za zvijezde, i učinite sebi uslugu - pusti razmišljanja neko od vas "morati" doći do neke 'idealna' odredište. Pogledajte svoju rade zajedno kao proces, rad iz ljubavi.
 • Da opiše pogrešne radnje i energiju rješenja pomoću riječi koje opisuju kako je akcija da se zaustavi i promjene, kao i pozitivnu viziju onoga što akcije poduzeti umjesto da su usklađeni s onim što teže stvoriti. Riječi imaju moć da kontrolišu svoje emocije i na taj način ponašanja; koristite ih mudro za energiju optimalnog stanja samilosti, entuzijazam, zabava - da izvuku najbolje iz vas i vašeg partnera.

Naravno, da se odučiti i rewire tvoj mozak će zahtijevati odlučan napor. To nije lako da se ponašaju u dosljedan način da se oslobodi od obrazaca zavisnost reakcija koje su u zatvoru inače nevjerovatan zarastanje kapacitet vaše prekrasne mozak.

Ono što određuje da li vi ili vaš partner će se promijeniti, međutim?

Odlučujući faktori su: da li stvarno želite da promenite, koliko želite ovo, da li mislite da vi i vaš partner može, i što ste spremni učiniti da se to dogodi. Vi ste svaki odgovoran za promjene u ono što mislimo i vjerujem, doslovno, da stvori nove percepcije sebe, jedni od drugih, vaš odnos.

Ostati pozitivan staviti moć ono što zaista želite, vjerujem, i zamisliti u akciju. Vjeruje u tebe. Vjeruju jedni u druge. Vlastiti 100% odgovornost. I, akciju, a više akcije, učiniti sve što je u vašoj moći da se oslobodi kontrole zarazna obrazaca koji se odnose, i prekvalifikuje neuralna obrasce vašeg mozga na načine koje si obogatiti kao pojedinci i par. Nema opravdanja. Možeš.

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Post Više o tebi

6 načina da se kultiviše zahvalnost

Post Tvoje tijelo

Lekcije koje ste naučili tokom godina

Post Više o tebi

5 načina za zaustavljanje briga-šta ciklusa

Post Svakodnevne veze

Promenite svoja uverenja, promenite svoju hemiju mozga: dokaze

Post Poremećaji ličnosti

Neradjeni prenos - osam načina da znate da ste zaljubljeni u svog terapeuta

Post Više o tebi

10 koraka da postanu svjesniji

Post Tvoje tijelo

Moćna knjiga imenika za decu

Post Poremećaji ličnosti

Perfekcionizam, anksioznost i bipolarni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna

Post Poremećaji ličnosti

Pitanja i odgovori na bipolarni poremećaj: sin sa bipolarnim poremećajem koji ne dobija tretman

Post Roditeljstvo

Ono što svako treba da zna o postpartumnoj psihozi