Pet najboljih knjiga za samopomoć | BA.Superenlightme.com

Pet najboljih knjiga za samopomoć

Pet najboljih knjiga za samopomoć

Moramo dati kredit za velike knjige samopomoći koje podstiču realni rast bez svih hype koji je toliko uobičajena u industriji.

Moji kriteriji za dobar self-help knjige su:

1. No hype - samo iskren informacije bez lažnih obećanja i fantazije.

2. Inteligentni uvid u stvarni život - ". Korake za uspjeh", a ne lažne ili plitke

3. Autor je originalan - nije postavljanje sebe ili samu sebe kao Božiji dar čovječanstvu.

load...

4. Rastete biti samo čita! To dovodi do stvarne promjene ponašanja. To zahtijeva da se informacije biti duboka i otkriva.

Imajući to u vidu, ovdje je moj popis pet najboljih samopomoć knjiga. To bi trebalo razmotriti obavezna literatura za svakoga ko je zainteresovan za lični razvoj.

1. Manje poznat put M. Scott Peck, MD

Ako psihijatri općenito bili su posvećeni pravi mentalno zdravlje kao M. Scott Peck je bio industrija mentalno zdravlje će biti na drugom mjestu. Dr. Peck klasik, manje poznat put treba uzeti u obzir standard za svakoga daljinski zainteresovani za lični razvoj.

Dr. Peck vuče nema udaraca, ali je samilostan i promišljen kao on objašnjava da je život težak. On nudi svoje ideje o korištenju dva osnovna alata, ljubavi i discipline. On zaključuje sa i iskren upit u misterije milosti.

2. Zašto patimo Peter Michaelson

Zašto patimo je manje poznata, ali ipak treba uzeti u obzir standard u ličnom razvoju čitanje. Zašto smo Suffer otkriva prožima prirodu samo-sabotaže, što je možda i najvažniji i univerzalne mentalno zdravlje problem. Self-sabotaža je ono što sprečava svako od primjene alata u Dr. Peck je manje poznat put.

Osim ako ćete naučiti kako da izađem na svoj način, nikada nećete dostići svoj potencijal. Peter Michaelson je možda najvažnije stručnjak na svijetu na samo-sabotaže, unutrašnji pasivnost i kako su ovi zli blizanci uništiti naše živote.

3. Kain Jeanne Safer, dr

Ako vam se sviđa pametan knjige o krajnje zanemarena tema, onda ne gledati dalje od Dr. Jeanne Sigurnije kolekcija. Kain je njena knjiga o bratsko borba - jedan od najvažnijih psiholoških problema u našim životima. Ipak, tako malo su pisali o tome!

load...

Ako i pomisliti da su neki od stresa u životu je zbog neriješenih pitanja sa sestre, onda ne ustručavajte se da se Kain. Ono što je lijepo u vezi ove knjige je da je dr Sigurnije kombinira nju ogromno znanje psihologije i rigoroznih istraživanja sa ličnog iskustva kao sestre. To je tour de force!

4. NLP: The Essential Guide to Neuro-lingvističko programiranje Tom Hoobyar, Tom Dotz i Susan Sanders

Svaki samopomoć biblioteka treba da sadrži strateške informacije - informacije o "kako da" strani jednadžbe rasta. Ovo je mjesto gdje NLP - Neurolingvističko programiranje - blista kao ni jedan drugi model osobnog rasta. Uz NLP ti kako da detalje koje nikada ne smatra jer NLP razumije kako nesvesni um obrađuje informacije.

Godinama, polje NLP je nedostajalo dobro formiran i sveobuhvatan vodič. Taj trend je službeno više sa NLP: The Essential Guide.

5. Granice po doktorima. Henry Cloud i John Townsend

Granica je jedan od mojih omiljenih knjiga, jer je to bilo tako teško za mene da biste dobili preko. Granica je sve o vezama i kako ih čuvati i poštovanja. Načela u granicama tako temeljito da ćete možda morati da ga spusti nekoliko puta, uzeti pauzu za nekoliko dana i da rade stvari pre nego što ponovo pokupiti primijeniti.

Drugim riječima, razumijevanje riječi u ovoj knjizi zahtijeva od vas da raste i napraviti promjene u svom životu. U granicama, otkrit ćete kako si stvara stres u vašem životu uzimajući na nepotrebne patnje i boli. To otvara vrata za promjene nikada ne uzeti u obzir.

Ako vam se sviđa ovaj članak, molimo vas da se moje Facebook stranice kako bi se sa svim najnovijim.

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Kliničar je štetan prema seksualnim prestupnicima

Post Poremećaji odraslih

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Post Slavnost

Otac kaže da je knjiga za led dovela do sopstvene smrti

Post Poremećaji ličnosti

Dva komada mira od nervozne patnje

Post Roditeljstvo

Zašto nemam opsesivno-kompulzivni poremećaj?

Post Roditeljstvo

6 ličnosti sa ukorijenjenim obrascima razmišljanja

Post Tvoje tijelo

4 načina da zaista volite sebe

Post Svakodnevne veze

Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju

Post Poremećaji ličnosti

Vizuelna litica: parabola o uticaju i moći majke

Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija sa ili bez pornografije - skrivena strana seksa Pažnja Deficit Disorderment

Post Više o tebi

Još jedan tretman za granični poremećaj ličnosti

Post Poremećaji odraslih

5 mitova koji okružuju depresiju i anksioznost koja vas može zadržati


load...