Polifenoli (pronađeni u određenoj hrani) i njihov uticaj na mentalno zdravlje | BA.Superenlightme.com

Polifenoli (pronađeni u određenoj hrani) i njihov uticaj na mentalno zdravlje

Polifenoli (pronađeni u određenoj hrani) i njihov uticaj na mentalno zdravlje

Ono što jedemo ima sve veze sa svim aspektima naše zdravlje, ali je malo shvatiti da ono što jedemo direktno utiče na naše mentalno zdravlje kao dobro.

Tvoja majka je uvijek govorila da jedeš povrće, i da bi si odrastao da bude velika i jaka, ali jeste li znali da možete biti doprinose na svoju depresiju tako što ne troši dovoljno povrće?

Naravno, postoji mnogo faktora koji utiču da li ili ne mi smo u depresiji, kao što je već studije pokazuju da polifenoli (koji se nalazi u većini povrća) imaju veliki uticaj na naše zdravlje mozga, i naša sposobnost u borbi protiv depresije.

load...

Prema članku pod naslovom "Tri načina da Beat Depression prirodno" u izdanju Natural Health 365 ", 2017. Studija objavljena u časopisu Nutritional Neuroscience pokazalo je pokazala da polifenoli poboljšati kognitivno funkcioniranje, kao i psihijatrijskih poremećaja poput depresije. A British Journal of studije Health Psychology otkrili da ishrana bogata voćem i povrćem poboljšan i raspoloženje i funkcioniranje mozga. "

Ostale koristi od konzumiranja više polifenola sadrži "Donja kolesterola, snižava krvni tlak, poboljšava (endotelne) funkciju arterija, spriječiti trombocita grudica, poboljšanje arterijske fleksibilnost, a poboljšana životni vijek", prema "10 najboljih polifenol-Rich Superfoods + Zašto treba da budete jesti ih "Mind Body Green.

Ugradnjom više polifenoli u svoju ishranu je lako, budući da se mogu naći u većini voća, orašasti plodovi, povrće i mahunarke. Najbolji način da se osigura da radite tako je jesti širok spektar svježe, organskih proizvoda, i jesti sirovo kad god je to moguće kako bi se osiguralo da ne umanjuju hranljivih materija.

The Natural Health 365 članak nastavlja da kaže: "Hrana bogata omega 3s, kao što su masne ribe, orasi, laneno ulje i mahunarke su efikasni protiv depresije. Izbjegavanje glutena, umjetnih sastojaka i prerađene hrane će povećati vaše raspoloženje i podstiče jasnoću misli. "

Rješavanju naših zdravstvenih problema, (fizičke, mentalne, ili na drugi način), na izvoru i prema njima, naravno, izgleda da je samo budala-dokaz način da se istinski se oslobodimo pitanje i dalje s našim životima. Jednostavno maskiranje problema sa lekovima samo muddies-up misli u našim glavama, i čini ga još teže shvatiti gdje je korijen problema je zapravo proizlaze iz.

load...

Reference

10 najboljih polifenol-Rich Superfoods + Zašto biste trebali jesti ih - mindbodygreen.com. (ND). Preuzeto iz http://www.mindbodygreen.com - 0-17145 - 10-najbolje-polifenol-bogat-superhrane-zašto-vi-treba-da-jelo-them.html

A natrual tretman za depresiju | NaturalHealth365. (ND). Preuzeto iz http://www.naturalhealth365.com/treatment-for-depression-niacin - 1839.html

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Perfekcionizam, anksioznost i bipolarni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Droga bolesti skopolamin efikasan u lečenju bipolarne depresije?

Post Više o tebi

Osvajanje anksioznosti performansi: pravi primer za sve fobije

Post Poremećaji u detinjstvu

Da li imate emocionalni integritet?

Post Slavnost

Zamisli zmaj muzičar otkriva bitku sa depresijom

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj i traumatska povreda mozga

Post Poremećaji u detinjstvu

Tri znakova ste u emotivno zanemarljivoj vezi

Post Više o tebi

5 korisnih načina za suočavanje sa depresijom nakon razvoda

Post Roditeljstvo

Dječiji snovi: razumevanje najupečatljivijih snova i noćnih mora u detinjstvu

Post Poremećaji ličnosti

Samolaganje: opsesivno razmišljanje

Post Svakodnevna kreativnost

Citati da inspirišu vaš kreativni proces i stvarno svoj život

Post Više o tebi

Antipsihotična zloupotreba u domovima za starateljstvo?