Posle bostonske maratonske tragedije - briga se kada se desi traumatski događaj | BA.Superenlightme.com

Posle bostonske maratonske tragedije - briga se kada se desi traumatski događaj

Posle bostonske maratonske tragedije - briga se kada se desi traumatski događaj

Do sada, vi ste vjerojatno čuli ili pročitali mnoge priče o užasnim bombaški napad koji se dogodio na Bostonskom maratonu. Ako se emotivno odvode iz ovog događaja, niste sami. Tragedija i šokantne vijesti događaji mogu biti stresna za mnoge ljude, čak i ako se posmatraju iz daljine.

load...

Lauren Hale, autor My Postpartalna glasa i lider PPDChat na Twitteru, čini mnogo pomoći drugima sa traumatskim stresom. Ona dijeli važno prevladavanje savjete i podršku s njom čitaocima. Ova pomoć postaje posebno važno kada dođe do šokantne vijesti događaj. Hale kaže da žene sa postporođajne mentalno zdravlje pitanja su ranjive populacije. Jer su njihove emocije su već oporezuju njihove lične situacije, ovakvi događaji mogu biti ogromna.

Hale je također iskusila utjecaj uragana Sandy. U ovom blogu, opisala je svoje reakcije na oluju nekoliko tjedana nakon što se to dogodilo. Ovaj poražavajući oluja ju je obuzeo trenutni dom u Pennsylvaniji i udarao New Jersey obale gdje je odrastao. Ona osobno razumije koliko teško može biti da živimo svaki dan sa kontinuiranom emocionalne napetosti.

Tragedije i druge šokantne događaji mogu imati snažan učinak na svakoga koji se bave mentalnim bolestima ili drugim teškim životnim situacijama. U današnjem dobu vijesti ciklus od 24 sata, to je tako lako da se bombarduje emocionalno tereti slika i grafičkih opisa.

load...

Prema Hale, to je najbolje da se ograniči izloženost i voditi računa o emocionalnim potrebama. Misli, brige, i slike događaja može postati neodoljiv ako ste već bore za upravljanje svoje emocije.

Ako imate snažnu reakciju i nađete uhvaćeni u sve informacije, uzeti jedan korak natrag od svega u vezi sa događajem odmah. Get off-line, spusti novine, i vodi radio okrenu od vijesti. Kako kaže Hale, "igrati sa svojim klincima, da van, peći, kuhati, čisto, nešto."

Ona je također preporučuje posjeti web Distaster pogibelji. SOS telefon je besplatan i povjerljive za svakoga kojima je potrebna pomoć sa stresne reakcije na traumu. Također možete naći linkove na dnu naslovne strane na njihovu Facebook stranicu i Twitter računa. Ostatak web stranice ima mnogo druge resurse poput prevladavanja savjete i znakovi upozorenja.

Više savjeta od Lauren Hale:

1. Ako ste na mreži, ne kliknete na vijest linkove. Neki sirovi video ili slike mogu biti uznemirujuće.

2. Posegnite i razgovarati s osobom od povjerenja. Čak i ako nemate ličnu vezu na određeni događaj, oni mogu biti emocionalno neodoljiv nikome.

3. Nemojte zaboraviti da diše! Duboko udahni može biti opuštajuće i možete ih učiniti bilo kada.

4. Ako bude online izlaže da previše okidača, a zatim ostati off-line na neko vreme. Pronađite druge načine da komuniciraju sa najmilijima za trenutak.

5. Smanjite ili izbjeći razgovor o tim događajima s djecom. Jednostavan razgovor može biti od pomoći ako vaša porodica osobno poznaje nekoga uključeni u situaciji.

Mnogi zahvaljujući Lauren Hale za pomoć mene sa ovaj članak. Ako imate bilo kakvih više korisne savjete za suočavanje sa traumatskim događajima, molimo vas da ih dodajte u komentarima.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

6 znaci da u ponedjeljak jutarnji bluz može biti emocionalni alarm

Post Svakodnevne veze

Kako pronaći i zadržati pravog partnera

Post Svakodnevne veze

Kakva je vaša definicija pomoći za domaći zadatak?

Post Svakodnevne veze

Zajednički vitamin može pomoći depresiji prema istraživanju

Post Svakodnevne veze

Šta se može desiti ako spavate u krevetu

Post Svakodnevne veze

Najvažniji ključ za mešanje porodica: vreme

Post Svakodnevne veze

Ljubiti svog partnera - u bolu i zdravlju

Post Svakodnevne veze

Rituali veza ojačavaju porodične veze

Post Svakodnevne veze

Deca se ponašaju drugačije bez braće i sestara

Post Svakodnevne veze

Obnovite svoje nade: sedam moćnih alata za upaljenje varnice i transformaciju vaše veze

Post Svakodnevne veze

Kada depresivni suprug odbije pomoć

Post Svakodnevne veze

Isecite nered za povratak u školsku tranziciju