Potrebni su nam odbrambeni mehanizmi, ali ne moramo biti odbrambeni | BA.Superenlightme.com

Potrebni su nam odbrambeni mehanizmi, ali ne moramo biti odbrambeni

Potrebni su nam odbrambeni mehanizmi, ali ne moramo biti odbrambeni

Svi koje sam zastupnik ima mehanizme odbrane. Sve što radimo. To je dio ljudskog bića. Oni nam pomažu da se nose. On George Valliant rad na Harvardu, gdje je trenutno nadgleda Studije Grant na bazi, postoje četiri različite vrste mehanizama odbrane.

Neki su zdravi, neki nisu. Koje vi koristite?

Studija Grant je pratio živote 268 Harvard studenata za više od osam decenija. To je izuzetan dugoročno proučavanje ljudskog ponašanja i razvoja. Valliant identifikovali sljedeće četiri odbrambene mehanizme:

Psihotičan

To su mehanizmi odbrane da pomogne osobi tolerirati stvarnosti, dok se pojavljuju lud drugim ljudima. Oni uključuju paranoju, halucinacije i megalomanije.

load...

Nezreo

To su mehanizmi odbrane koji ometaju intimnosti. Oni uključuju stvari kao što su gluma, što pasivno agresivna, hipohondrija i pretjerane fantazije ili drame.

Neurotičan

To su odbrambeni mehanizam koji se najčešće koriste tzv "normalni" ljudi, a oni su način da se anastezija. Oni uključuju pametuju, represije, i raskid iz naše osjećaje.

Zreo

To su mehanizmi odbrane koje uključuju donošenje svestan izbora u tome kako se ponašamo. Oni uključuju altruizam, humor, predviđanje (planiranje), suzbijanje (svjesno odlučio na akciju odloži), i sublimaciju (pronalaženje zdrava medija za izražavanje našeg osjećanja).

Mi koristimo obrambeni mehanizmi kao način da se prilagode na bol, sukob, ili nesigurnost. U najvećem broju slučajeva naši obrambeni mehanizmi su bez svesti, dugogodišnji stalni odgovor na ono što mi doživljavamo kao teškim okolnostima. Ali uz svijest i praksu možemo razviti zrela odbrambeni mehanizmi koji su više svesni.

Da biste pročitali cijelu priču o tome vidi naš članak, "Koji je Vaš stil prilagođavanja na stres?"

Dakle, umjesto da pokušava da prestane da bude defanzivni, šta branimo kod zdravih, zrelih načine? Ako koristimo našu odbranu i, mi ćemo se smatrati mentalno zdrav, savjesno, duhovit, kreativan, i altruistički.

Praktično govoreći šta je ovo liči? To uključuje puštajući moje nezrele odbrambene mehanizme koji su dizajnirani prvenstveno gura ljude. I to uključuje odustajanje od pokušaja da anastezija sebe po intelektualizacije ili represiju.

Dakle, gdje bi to me ostavio? Ja bih završiti s ljudima u mom životu i ja bih se moja osećanja.

Ako to uzrokuje da budem neugodno, onda se mogu osloniti na moje zrele odbrambene mehanizme kako bi se ugodnije. To znači da umjesto guranja ljude, ja mogu stvoriti prostor trebam za sebe uspostavljanjem zdravog emocionalnog granica (to uključuje planiranje).

load...

I ako sam baš moja osećanja mogu koristiti odgovarajuće humor umjesto tupe sebe. Mogu također tražiti odgovarajuću vremena i mjesta za izrazim.

I mogu koristiti ReSpeak-nešto što nije predavao na Harvardu, ali treba imati-koji mi omogućava da izrazim svoje emocije, bez straha da će biti suditi prema drugima.

Evo dobre vijesti ", kako adolescenti, ljudi Grant Studije su dvostruko veće šanse da koriste nezreo odbranu kao zrele one, ali u sredini života bili su četiri puta veće šanse da koriste zrele odbrane-i napredak nastavio u starosti. Kada su bili između 50 i 75, Vaillant pronađena, altruizam i humor mnogo više zastupljene, dok su svi nezreli odbrane porastao više rijetkost. "

Možete pročitati je "dobra vijest", koji ukazuju da kako starimo postajemo zreliji. Ali, ne zaboravite, to su Harvard studenata. Nisu svi sazrijeva samo zato što starimo, ali evo ono što je važno-ne možemo! Uz malo truda i više svjesno žive naše živote, možemo pronaći zdrav način da se osjećaju sigurno i zaštićeno.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Kliničari na kauču: 10 pitanja sa psihologom susan orenstein

Post Poremećaji ličnosti

Kako vežbanje utiče na vaše mentalno zdravlje

Post Roditeljstvo

Pozitivna psihologija u učionici u osnovnoj školi

Post Psihologija seksa

Debunking david j. Ley je mit o seksualnom poremećaju

Post Poremećaji ličnosti

April je nacionalni poezijski mesec: podelite svoje pesme povezane sa anksioznošću

Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Slavnost

Hope solo Attention Deficit Poremećaj traumatskog nasilja u porodici

Post Svakodnevne veze

Zloupotreba supstance: moć prihvatanja

Post Poremećaji ličnosti

Narcisisti na radnom mestu

Post Poremećaji ličnosti

Na 4 načina narcisoidi reaguju na naše granice

Post Dobro zdravlje

Šta bi vaš depresivni partner voleo da znaš

Post Roditeljstvo

Kada se suočavaju duševne bolesti i beskućništvo: šta da radimo?