Pregled knjige: preispitivanje narcizma | BA.Superenlightme.com

Pregled knjige: preispitivanje narcizma

Pregled knjige: preispitivanje narcizma

Prilikom izrade kampanje za podizanje svijesti za identifikaciju i tretman psihičkog zlostavljanja za neprofitne organizacije sa kojima radim, bavili sam duboko u istraživanje osobine ličnosti i poremećaja koji doprinose dinamiku psihičko zlostavljanje. Čitao sam svu literaturu mogu dobiti moje ruke. Nešto od toga je imao za cilj stručnjaka za mentalno zdravlje. Neki su heartwrenching lične račune onih koji su bili u narcis pakla i natrag. Iako ne postoji manjak knjiga o narcisoidnosti, vrlo malo od njih su pogodne za same narcise. Još manje od njih nude nadu.

Rethinking Narcizam: The Bad - i iznenađujući dobro - O Feeling Posebna se može preporučiti za one koji se bave narcise i oni misle da su narcise i pitam se da li postoji nada. Ona obrađuje temu saosećajno i empathetically bez žrtvovanja realizam.

Craig Malkin, Harvarda psiholog, počinje knjiga koji nas zajedno na putovanje natrag u antičkoj Grčkoj. On prepričava legenda o Narcisu, prototip narcis, i Eho, suštinski samo-abnegator. Dr. Malkin je semantički pristup čini razliku. U rebranding narcizam kao "osjećaj poseban," depathologizes on to i otvara vrata za razgovor o tome kako narcizam može oboje biti zdrava i neophodna u umjerenost. On je skovao termin "Echoists", nazvan po skroman Eho legendi, da opiše one koji misle premalo o sebi.

load...

Pri tome, legenda Echo i Narcis je postala priča upozorenja. Kojim se predviđa narcizam na spektar koji možemo povucite gore ili dolje, a ne karakterna fiksni ličnost nudi nadu za sve. To je, vjerujem, najviše pomoći stav za mentalno zdravlje profesionalce koji traže da se pacijentima zastupnika o suočavanju sa bolnim self-uključenost, i svoje i svojih najmilijih.

Dr. Malkin tvrdnja je da nezdrava samostalno uključivanje ispoljava u dva različita patologija: previše toga (muku narcise), a premalo toga (. I bane na Echoists) Između Echoists i narcise leži zdravi narcizam. Autor često ističe da lagano kreće duž spektra, bez klizanja sve putu da postane Echoist samo-negiranja, je važan. Njegova poruka nudi nadu i pravac za ljude na oba kraja spektra treba da želite promijeniti.

Je iznijansiran narcizma test uključeni u knjizi rješava prastari problem pathologizing pretjerano samoživa dok ne ukazuje na previše skroman da je njihovo ponašanje otvara vrata za svoje viktimizacije. Ovaj stav je osnaživanje izlaz iz nasilne veze. Često čujem žena u našem grupe podrške kažu da se ponašaju na način da su zato što su "vrsta." Čujem te žene kažu da je njihova odgovornost da "izdrži" i "uzeti jednu za tim." Demonizirati narcise tješi svoje žrtve, ali ih ne pomogne iz nevolje.

Onaj dio koji slijedi zadire u koren i izrada narcise i Echoists i njihove Operant vjerovanja - "ne budi obične" i "ne sanjaju veliko", odnosno. To također predstavlja diskusiju dubinu dinamika odnosa među ljudima sa različitim stepenom narcisoidnosti.

load...

Dio III ima dosta informacija o, i analiza, upozoravajućih znakova nezdravog narcizma. Dva poglavlja su posvećena opisuju intervencije usmjerene na koje se bave narcise, i razloge iza njih. Oba poglavlja su u istom tonu: šta treba učiniti da se osnaži, koliko da pokuša, a zatim kako prepoznati kada je vrijeme da prekinemo. Savjet dr Malkin je od pomoći, osjetljiva, i profesionalno. Autor s pravom naglasio važnost osjećaj emocionalne i psihološke sigurnosti prije pokušaja da se uključe narcis u promjenu razgovor.

Moja jedina briga je da upozorenja i upozorenja on daje su postavljeni neadekvatno. Ovaj važne informacije nalazi se usred redovnog paragraf teksta i lako se može esto zanemaruje. Mnogi ljudi materijal skeniranje u potrazi za "odgovore" kroz čitanje titlova i prva rečenica paragrafa, i tako da možda neće primijetiti preduvjeta za pokušaje popravka.

Nadam se da će naglasak na osjećaj psihološke sigurnosti će biti vidno istaknuta u budućim izdanjima, bilo kroz stavljajući ih u kutiju, citiram naslov, ili čak samo kroz alternativnu oblikovanje formi. Možda sam previše zabrinut i pokroviteljski čitalaca, ali kada je riječ o žrtvama izdrži zlostavljanja misle da mogu promijeniti ponašanje svoje nasilnika, ja bih radije pogriješilo na strani oprezom.

Dio IV je prepun praktičnih savjeta i nada-inspirativne poruke. Njegova tema je "promoviše zdrav narcizam." Preporučena roditeljstva prakse su i sveobuhvatni i čvrsto ukorijenjena u teoriji. Jedan od istinskih dragulja knjige koje će dokazati koristan za svakog kliničara mentalno zdravlje je poglavlje o zdravom korištenju društvenih medija. Autor nudi pregled najnovijih studija o interakciji između društvenih medija i narcizma i savjete o tome kako da koriste društvene medije za promociju emocionalno blagostanje.

load...

Među sve knjige koje su objavljene na temu u proteklih 10 godina, Rethinking Narcizam: The Bad - i iznenađujući dobro - O Feeling Posebna ističe kao definitivno morate pročitati.

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Negovanje svog tela, uma i duha: pitanja i odgovori sa Ajlijem od hranjenja duše

Post Tvoje tijelo

Neda nedelja: razbijanje misterioznih poremećaja poremećaja u ishrani

Post Svakodnevne veze

Terapijski razgovor: perfekcionizam, zavisnost i sposobnost

Post Svakodnevne veze

Neuronauka istinske ljubavi - i šta kažu ljubavni citati!

Post Slavnost

Mesec za mentalno zdravlje: 3 načina zagovaranja mentalnog zdravlja

Post Slavnost

Otac kaže da je knjiga za led dovela do sopstvene smrti

Post Poremećaji odraslih

Thich nhat hanh je u bolnici, ali nas nikad neće ostaviti

Post Svakodnevne veze

Ljubaznost: lakmus test za ljubaznog partnera i ljubaznog odnosa

Post Više o tebi

10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja

Post Svakodnevne veze

Erotizovana dominacija - emocionalno čišćenje, predatorsko ponašanje kao kulturne norme?

Post Poremećaji ličnosti

Razumevanje psihoze, halucinacije i zablude

Post Roditeljstvo

Ono što svako treba da zna o postpartumnoj psihozi