Pripremi se za božićnu pauzu | BA.Superenlightme.com

Pripremi se za božićnu pauzu

Pripremi se za božićnu pauzu

To je vrijeme za Božić odmor. Mnogi od vas su uzimajući spremni za porodična slavlja, a možda čak i neke putovanje. Čak i ako ste spremni da se upuste u zabavno Božića, morate neke stvari da se naviknem.

Podešavanje i ludi raspored može biti stresno nakon nekog vremena. Pripremio sam nekoliko savjeta koji će vam pomoći ostati opušten i spreman za sve što dolazi s božićne pauze.

load...

Zaposlenih roditelja - Razumjeti Šta je potrebno da vaše dijete Make Smooth Transitions Ako ćete raditi dok vaša djeca ne idu u školu, pobrinite se da imate plan u mjesto ranije. U zavisnosti od vašeg djeteta, možda želite da ih informiše sa dosta najave unaprijed. Ili, možda da je bolje da im kažem mnogo bliže vremenu raspored promjene. Samo budite sigurni da razumijete ono što vaše dijete treba da ih zadrži opušteni o tome.

Roditelji koji rade ili ostati kod kuće - Vaš Raspored dobiva okrenut naopačke

Vaša djeca mogu misliti da je super poskakivanje i igrati Wii cijeli dan, ali buke i haosa možda bacaju u očaj. Umjesto uzimajući naglasio je o tome, pridružite u zabavno neko vrijeme. Čak i ako znate što morate učiniti stvari i buka postaje vam, aktivna vremena predstava će se vaš um off vaše probleme i pomoći vašem mišići opuštaju. Pokušajte da Sleep Navike Reasonably slične na školski raspored

load...

Naravno, klinci često vole da spavaju malo i ostati do kasno kada su iz škole. Iako je u redu da se prepustite to donekle, čuvajte ove postaje daleko staze. Ako ste doživjeli težak put koji ide od ljeta u školu, onda znate šta je ovo kao!

Možda nećete imati toliko utjecaja na teen u vašem domu. Samo radi svoj najbolje kako bi se osiguralo da nisu tako kasno da se zaista propuštaju sna. Bez obzira na dob vašeg djeteta, nedostatak dobrog sna može učiniti ih razbole. Podsjetiti ih da su bolesni je bijedan način da se provede Božić odmor.

Napraviti i aktivna i Mirna aktivnostima koje su dostupne

Deca obično rade dobro kada imaju priliku da se spali off neke pare u toku dana. Pustite ih da igraju na otvorenom, uzeti ih u lokalnoj teretani gdje se mogu igrati košarku ili jurili jedni druge oko, ili možda čak i obližnjem muzeju djece.

TV ili računalo aktivnosti su u redu za neke miran put, ali samo par sati dnevno. Nude i druge opcije kao što su društvene igre, slagalice, čitanje, zanatske projekte, izgradnju igračke, ili samo napraviti igračke od stvari iz oko kuće.

Takođe, planiramo da uradimo neke posebne stvari za vrijeme pauze. Idi na film, uzeti u emisiji, ili da vidimo neke od ekrana odmor. Osim ako su vezani vremenu ili bolesti, pokušavaju da izađu i uživaju u različitim stvarima sa svojom obitelji.

Čitaoci, da li imate druge prijedloge za izradu božićne pauze manje stresno i više zabave za sve?

Foto: 2nihon

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Psihopatski centralni dnevnik za dan mentalnog zdravlja - kakav uspeh!

Post Svakodnevne veze

Da li ste ostavili nezavisnost? 12 faktora rizika

Post Svakodnevne veze

Kako kritikovati kao profesionalac

Post Svakodnevne veze

Dva faktora rizika od samoubistva: novi nalazi

Post Svakodnevne veze

Šta je prvo došlo - gojaznost ili depresija? Deo 1

Post Svakodnevne veze

27 uobičajene, uvijene misli koje blokiraju sreću

Post Svakodnevne veze

5 znakova da se lišete sreće

Post Svakodnevne veze

Depresija - odgovornost i više opcija za tvrdoglavu depresiju

Post Svakodnevne veze

Opsesija cilja: zašto ste neispunjeni čak i kada postignete svoje ciljeve

Post Svakodnevne veze

Da li je drugačija dovela do nepravilnosti i nasilja?

Post Svakodnevne veze

Iz dnevne sobe do spavaće sobe

Post Svakodnevne veze

Ima li privatnosti ili tajnosti u vašoj vezi?