Promenite svoja uverenja, promenite svoju hemiju mozga: dokaze | BA.Superenlightme.com

Promenite svoja uverenja, promenite svoju hemiju mozga: dokaze

Promenite svoja uverenja, promenite svoju hemiju mozga: dokaze

Odricanje: Iako je naslov u ovom postu zvuči kao lični hype rast, to nije. Naučna istraživanja naveo je legitimno. Stvarnom životu aplikacija raspravljalo na kraju članka može biti od velike pomoći, ali sadrži mana, kao što će se okupiti iz mojih eksperimenata sami prijavili.

Ako bi moglo gurnuti dugme u vašem mozgu i rewire vaše loše kola, zar ne?

Ne postoji takva dugme. Međutim, mijenjanje uvjerenja dolazi blizu. U stvari, sam uvjerenja su pokazali da regulišu hemije mozga. Grupe ljudi drži različitih vjerovanja pokazuju vrlo različite aktivnosti mozga u odgovoru na isti hemijski.

load...

Vjerovanje menjaju Research

Nedavna studija sprovedena na Virginia Tech Carilion Instituta za istraživanje je pokazalo da lično uverenja regulirano efekte nikotina u mozgu.

Iako je nikotin je teško baviti se zbog svoje ovisnosti, studije pokazuju da vjerovanja su isto toliko stimulativno dejstvo.

Identične cigarete su dobili da studiraju učesnika. Neki učesnici, međutim, rečeno je da je to bez nikotina cigaretu. Svaka grupa je zatim napravio da igra utakmicu nagrada-based, koji je uključivao pregled grafikona cijena dionice i izradu mock investicije.

Odgovori mozak su pratiti pomoću magnetne rezonance, a rezultati su prikupljeni. Rezultati su pokazali da, iako obje grupe konzumira cigarete s nikotinom, svaka grupa registrovan vrlo različite aktivnosti mozga.

Osim toga, oni koji su vjerovali da je pušio nikotin cigarete su različitih izbora u cjelini i imaju veće aktivnost mozga od onih koji su vjerovali da su pušili bez nikotina cigarete.

Osvrćući se na nalazima, Read Montague, direktor Psihijatrijske jedinice Computational na Virginia Tech Carilion istraživačkog instituta je izjavio da je vjerovanje sam da izmenjenim hemije mozga. On je također uvjereni da je ova pojava nadilazi placebo efekt (ironično).

Ličnih uverenja može izmijeniti efekte nikotina u onima koji su već pod utjecajem droge. Od vjerovanja imaju takve potenciju i djelotvornost u reguliranju fiziološke aktivnosti, treba ih smatrati sastavni dio svake medicinski ili psihološki tretman.

load...

Osobni Eksperimenti

Kad god sam ući u garažu i primijetiti da je moj 17-godišnji sin je napustio sva svjetla i svaki komad opreme na, moj mozak poludi. "Prokleti klinac. Tako neodgovorno. "Onda sam se u narednih nekoliko minuta pirjanje, a zatim povremeno iscrtavanjem osvetu.

Stvarno zrelo, znam.

Moje osobno održao vjerovanje da rears je ružnu glavu u ovim vremenima je nešto poput "Ovo dijete je neodgovorno i ne mogu da podnesem."

Vjerovanje je lažna jer: 1) On je odgovoran dijete na mnogo načina i 2) ja sam sposoban za obradu njegovih trenutaka neodgovornosti.

Mogu gomilaju na sebi dalje ovdje priznanjem da je broj jedan svjetlo-odlazi na prestupnika u našoj kući je... Ja! Svjetla, lični navijači, gadgeta, itd... I imaju tendenciju da ih ostavi na. Neodgovorno, znam.

Dakle, odlučio sam da kad god uđem u garažu, moj novi vjerovanje bi bilo, "On je odgovoran klinac koji ponekad zaboravi da biste stvari se, baš kao i ja. Mi ćemo raditi na ovu zajedno. "

Uspjelo je!

Sljedeći put sam ušao u prazan light show da je naša garaža, samo sam se nasmejao. Bilo je sjajno. I upalilo sljedeće vremenu. I osjetio fino - i lagano ga je podsjetio da smo oboje je potrebno poboljšanje i da moramo da pomognemo jedni drugima.

Po treći put nije tako dobro ide, međutim.

Možda nisam bio spreman. Ili možda upravo sam umorna da bude tako zrela - ali sam reagovao loše. Zanimljivo je, znao sam šta radim i da sam imao druge izbore, ali nije me bilo briga.

Ovo je Ahilova peta na promjenu vašeg vjerovanja.

U istraživanju gore, učesnici nisu znali da su izmanipulisani njihova uvjerenja. Zbog toga, nisu imali motivacije da se odupre. Kada mijenjate svoj vjerovanja, međutim, da ne učestvuju u slepoj studiji. Vi ste slobodni da se odupru promjene.

load...

E sad, zašto na zemlji bi neko odoljeti pozitivne promjene? To je pitanje za uzraste, stvarno. Mojoj paradigma na samo-sabotaže - kako se to radi, zašto je to tako primamljivo, je detaljno u ovom videu.

Možemo sumirati sve ovo ovako:

1. Razmotrite situaciju da muči.

2. Odredite što želite vjerovati u toj situaciji.

3. Ponovo unesite sa novim vjerovanje ili perspektive.

4. Uživajte u rezultatima!

5. Ako promjene ne drži, smatraju da je to praksa vremenom, ili istražiti vaše tendencija da se samo-sabotaže.

Ako dio tebe želi da visi na stari, nezdrav odgovor, onda imate neka posla.

Dok neko izmišlja automatski uređaj vjerovanje promjene, ovo je mjesto gdje smo u. Nisam siguran da bih da moja uvjerenja tako lako mijenjati, u svakom slučaju.

Ako vam se sviđa ovaj članak, onda kao što je moj Facebook stranice kako bi se sa svim moje pisanje.

Dodatni resursi

Da biste saznali više o tome kako i zašto je toliko važno da se otkrije koji uvjerenja može se voziš, pročitajte Mel Schwartz je provokativan članak o Psihologija danas: https://www.psychologytoday.com/blog/shift-mind - 201103 / šta-informs- your-vjerovanje

Naučite kako ograničavajući uvjerenja formiraju "um zamke" i kako ih pobjeći na iNLP Centar: http://inlpcenter.org/five-step-process-for-releasing-limiting-beliefs/

Odlazak Emily Robert teško udaranje savjete o puštajući ograničavanja uvjerenja preko u zdravom Mjesto: http://www.healthyplace.com/blogs/buildingselfesteem - 2016. - 09 / let-go-of-ograničavanja-beleifs /

Komentar sažetak istraživanja nikotina za nauku Dnevno: http://www.sciencedaily.com/releases - 2017. - 02 - na 150226110336.htm

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji u detinjstvu

Koja je tvoja fatalna mana?

Post Svakodnevne veze

Neuronauka romantizovane ljubavi - prvi deo: emocije tabu

Post Svakodnevne veze

Emocionalno fokusirana terapija: osnažujuće parove emotivne veze

Post Roditeljstvo

Znaci psihoze: šta treba da znate

Post Poremećaji ličnosti

6 znak da je vaš odnos toksičan

Post Poremećaji ličnosti

Humor panika napada: moj panični napad ima napad panike

Post Poremećaji ličnosti

U matrici imate: o disocijaciji i osećanjima detachmenta

Post Poremećaji ličnosti

Razumevanje ljutnje kao sekundarne emocije

Post Poremećaji ličnosti

Zašto žrtve preziru njihovi zlostavljači

Post Svakodnevne veze

Kriza braka i srednjih godina: izazovi i prelazi

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarna, šizofrenija i mikrobi unutar tebe

Post Svakodnevne veze

Da li osobine osobine utiču na vaš odnos?