Pronalaženje novog značenja u životu nakon traume: tri smjernice | BA.Superenlightme.com

Pronalaženje novog značenja u životu nakon traume: tri smjernice

Pronalaženje novog značenja u životu nakon traume: tri smjernice

Ovog vikenda ranjenika Warrior projekta je došao u naš grad. Mnogi su imali priliku da vodi trku 4 nautičke milje pored veterana i njihovih porodica. T-shirt je mladić ispred mene čitati Eve "Nove godine 5K, Afganistan. "Mnogi su nosili majice na kojima je pisalo:" Ako vam se sviđa Freedom- Hvala veterinar. "Otac veterinar je nosio majicu na kojoj je pisalo:" Imamo ih-sad došli Them Home ".

Kao od 12. Augusta 2017. Su 49,251 ranjenih pripadnika službe, 320.000 patnje sa traumatskim povreda mozga i 400.000 sa PTSP-a. Izgubili smo 6.549 naših muškaraca i žena u rat.

Na 11. Godišnjicu 9 - 11, hiljade setio bez presedana teroristički napad na ovu zemlju da je poginulo blizu 3.000 širom svijeta i gurnula nas u rat. Bio je to događaj dijele javno po svijetu i pretrpio privatno strane previše.

load...

Kako We Go On In The Aftermath bola i traumatski gubitak?

Odgovor je ponudio poznatih autora i preživio holokaust, Victor Frankel je u skladu s pozitivnim psihologije, definicije posttraumatskog rasta i prirodu ljudskog duha da se nadamo.

  • On predlaže da nađemo novi smisao u životu, nešto što on prepoznaje kao teško u lice tragične aspekte života -Pain, krivice i smrt.
  • Frankl ukazuje na to da nije potraga za srećom, ali iz nekog razloga da bude sretan bez obzira na patnje.

Evo tri moguća smjernica za pronalaženje načina da novo značenje u životu nakon traume:

Značenje iz sata u sat

U svom mudrosti, Frankl je pojasnio da pronalaženje novo značenje u životu ne znači dolasku u jednom cilju koji će usmjeriti ostatak svog života, ili smisla zla. Radije pronalaženje novo značenje u životu treba prevesti pronalaženju razlog da idem dalje, da imaju svrhu, da se osjećaj vrijedne u sat, dan, u tjednu.

A 14-godišnji adolescent djevojka, koja je izgubila tatu na 9 - 11, se bori za ovih 11 godina, uz stidljivost, gubitak dva djedova, nekoliko prijatelja i nedavni potez njenog brata na koledž. Bilo je to iznenađenje za sve kad je objavila da je ovo godina ona pojačava - ona će igrati na školski tim i ona će je pročitati ime Tata je u 9 - 11 na Ground Zero. Ona je. Ona je bila bavljenja, "I moj otac..."

Smisleni odgovor na patnje

Postoji značajna naći u ponovnom drvenom pate u smislene akcije moći. Bilo da je hodanje za lijek, pomaganje drugima sa sličnim bolesti ili pretvaranje patnje u ljudsko dostignuće.

 Prije godinu dana l Brad Synder našao u bolnici u Njemačkoj nakon eksplozije napravio grešku šrapnel u lice. On je bio slijep. Rekao je mama, 'Sve će biti u redu. Mama ćemo kroz ovo, sve će biti u redu. " "Prošle sedmice na Paraolimpijskim igrama u Londonu, on je uzeo zlato u plivanju.

load...

Što znači da Moves Feelings

  • Često našu sposobnost da pronađem smisao nakon traumatskih događaja osujećen osjećaja krivice, stida i krivice. "Zašto bih ja živim sretan život - ako moje dijete nije tu da uživaju u tome?"
  • Krivice, stida i krivice su zajedničke nakon traume jer su odbrane protiv bespomoćno u lice života nije fer i neobjašnjive događaje - Mi bismo se radije krivi nego prihvatiti da nemamo potpunu kontrolu nad tih života koji živimo.
  • Možda želite uzeti u obzir da je da ostanu zamrznute u žalosti, da definišu svoj život u smislu gubitka djeteta, sestre, bračni drug ili prijatelj zapravo narušavaju vaše sposobnosti da zadrži najbolje od njih.
  • Ako je novo značenje dajete život je da se živi dobro u njihovo ime ili da se dopre do pomoći drugima u njihovu čast, vi ih nose s ljubavlju u svoju budućnost.

"Onaj ko ima zašto živjeti za- mogu nositi s gotovo bilo kako."

Citirajući Nietzsche, Frankl 1985)

"Slika ljubaznošću morguefile.com By ronnieb"

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Da li je više djevojčica zaista lezbejka ili biseksualna?

Post Više o tebi

Benzodiazepini i Alchajmerova bolest

Post Roditeljstvo

Zašto prestati biti dobra osoba

Post Roditeljstvo

Pomocno samoubistvo i mentalne bolesti: otkrivanje teme

Post Poremećaji odraslih

Svesnost i trauma: intervju sa Johnom Briereom

Post Više o tebi

5 praksi da se stvori svrha traume

Post Tvoje tijelo

Unapređenje slike tela: ljubav posle ljubavi

Post Svakodnevne veze

Nlp - koja je istina o neuro-lingvističkom programiranju?

Post Tvoje tijelo

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

5 stvari koje narcisoid nikad ne radi

Post Slavnost

Nakon što josh duggar uđe u rehabilitaciju, porodica se okreće

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i pamćenje