Romansa, ljubav i aspergerov sindrom | BA.Superenlightme.com

Romansa, ljubav i aspergerov sindrom

Romansa, ljubav i aspergerov sindrom

Ljubav i romantika su osnovne, ali složen, ljudske potrebe. Na žalost, mi dobiti malo korisni edukaciju o tome kako voditi ljubav posao ili kako bi ljubav trajala, ili samo kako da vodi ljubav. Veliki dio naše učenje dolazi iz televizije i filmova, koji su u najboljem slučaju dvodimenzionalne. Kada je "sretno do kraja života" ne dogodi, da prestanemo da pokušavamo i nastaniti u rutinu ljubavi i seksa koje mogu rasti dosadan i zamoran, ili ćemo spašavati odnosa.

Kada neko ima partnerstvo sa Aspergerov sindrom, on ili ona može biti žudnja slatko, romantične geste koje nikada ne dolaze. Aspergerov sindrom je karakteriše nedostatak komunikacijskih vještina, socijalne vještine i reciprociteta osećanja. U Aspie zna šta misle i osjećaju, ali često ne zna što drugi misle ili osjećaju. To može učiniti da se pitate kako neko sa Aspergerovim razvija intimnoj vezi ili čak udaje.

load...

Odgovor je jednostavan: Aspies i NTS (neurotypical - neko ne na autističnog spektra) odabrati partnera kao i svi drugi. Mi privukao fizički, intelektualno i emocionalno. Uživamo sličnosti za udobnost i razlike za začin.

Mi također nesvjesno traže drugovi koji imaju kvalitetama nam nedostaje. Oni koji imaju Aspergerov sindrom privlači jaka, suosjećajan NT koji može nositi društveni svijet za njih. NZ je privlači nekonvencionalne prirode i detinje šarm AS odraslih. Oni mogu osjetiti da će Aspie omogućiti NT svoju nezavisnost. Oni kasnije saznali da je AS mate ne podržava nezavisnost - on je jednostavno nesvjesni interesa NT-a. U Aspie pažnja je usko usmjerena na nju ili svoje interese, a ne da se druže.

Ali važno je imati na umu da Aspies učiniti ljubavi. Oni samo vole na drugačiji način. Baš kao i svi brakovi suočavaju sa izazovima, postoje stvari koje se mogu učiniti da pomognu ovoj vezi. Ako ste u braku sa nekim s Aspergerovim sindromom i žele da brak uspije, prvo morate naučiti kako da razumiju svog partnera.

Većina pojedinaca spojenog da se postigne obostrano zadovoljavajuće rješenje, jer oni mogu korak u tuđe cipele. Aspies nisu. Oni ne mogu čitati signale svog partnera - oni imaju um-sljepila. U tome leži rub. Aspies ne shvataju značenje tradicionalne geste ljubavi i romantike. Oni ne postavljaju se povrijediti svoju ljubav zadržavanjem ljubazan riječima i djelima.

load...

Koje su neke stvari koje možete učiniti da olakša put do romansu?

  • Non-Aspie partnera - ne uzimaju postupke svoga Aspie partnera (ili nedostatak akcije) kao blagi ili ličnu uvredu. Vide ga kao prostor za dalju komunikaciju. Aspies jednostavno ne razumem zašto pokazivanje naklonosti je važno da se ne-Aspie partnera. Oni su u raskoraku. Nije romantičan nije bolno odluku oni čine. Kada je NT točnije razumije postupke, ili nepostupanje, njihovih Aspie voljene osobe, osjećanja se manje često boli.
  • Pomozite svom Aspie stvoriti svoje vlastite pravila angažmana u cilju da se ponašaju na način koji vam bitne. Ova personalizovan lista govori Aspie šta da radi i kada, bez da ih potrebe da shvate neshvatljivo "zašto".

Da li to stvarno radi? Jedan Aspie muž mi je objasnio ovako: "Ne mogu reći ili učiniti prva stvar koja ti padne na pamet Moglo bi biti sve u redu To je kao da mi treba 'učtivosti checker' radi u pozadini mog uma.. Podsjetiti da budem gospodin. " Ovaj brak je pojačana kada su on i njegova supruga zapisao pravila o odgovarajućim angažman u svesku. On drži sa sobom i odnosi se na to često karaktera. Bez taj alat, on kaže da bi izgubio.

Pravila Aspergerov romantiku mogu uključivati:

  • Kiss supružnika zbogom svakog jutra i reći: "Volim te."
  • Zvati supruga u vrijeme ručka svaki dan i pitati: "Kako ti je dan?"
  • Kupiti "za moju ženu" kartica i cvijeća na posebni dani, navodeći ih.
  • Držite ruku supružnika i reći hvala kada prima poklon ili karticu od njega ili nju.
  • Recite vaš suprug da je ona lepa ili je zgodan kada oblači za posebnu priliku.

Aspies ne mogu shvatiti zašto je nešto važno da svoje voljene. Ali uči da se potrudi, gest, predstavlja dobru namjeru i ljubav - samo druge vrste. Ako želite da se izgradi više romantike u vaš ASP / NT brak, tako da oba partnera da bude voljen, morate biti spremni da otvoreno i iskreno razgovarati o tome što vam je potrebno. Mnogi su otkrili da konsultacije sa profesionalnim mentalno zdravlje može olakšati ovaj razgovor tako da je Aspergerov voljene osobe može naučiti odgovarajuće odgovore za te potrebe.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Zastrašivanje ljudi sa mentalnim bolestima

Post Poremećaji odraslih

Iza sreće: intervju sa ezra bajdo

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: najbolji vodič za podizanje tinejdžera i tweensa

Post Više o tebi

9 koraka za liječenje depresije prirodno

Post Više o tebi

Odskočenje: otporni triti govore svoje priče

Post Poremećaji ličnosti

Evo šta se događa kada kažete narcisoidima da su narcisoidi

Post Više o tebi

10 koraka da postanu svjesniji

Post Više o tebi

Backhanded komplimenti: identifikuju, prepoznaju i rešavaju

Post Slavnost

Džon Goselin navodi okrutnost, traži starateljstvo od jedne od osam dece

Post Svakodnevna kreativnost

Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje

Post Depresija

Opravdanje abortusa u kasnijem periodu: mentalno zdravlje majke nije dovoljno

Post Svakodnevne veze

Flertanje stvara ljubomoru - pogled Hane