Smjernice o hiperaktivnosti poremećaja pažnje promjene: sada je u redu - dijagnostikovanje 4-godišnjaka | BA.Superenlightme.com

Smjernice o hiperaktivnosti poremećaja pažnje promjene: sada je u redu - dijagnostikovanje 4-godišnjaka

Smjernice o hiperaktivnosti poremećaja pažnje promjene: sada je u redu - dijagnostikovanje 4-godišnjaka

Prijavi se: Morate biti ovoliki za vožnju: 12 godina (precrtano), 8 godina (precrtano), 6 godina (precrtano), uzrasta od 4 [ADHD igralište]

Naslov: Djeca i mladi kao 4 se mogu dijagnosticirati ADHD

ADHD Smjernice promjene: sad je u redu - Dijagnosticiranje 4-godišnjaka

Attention Deficit smjernice hiperaktivnost / ADHD promijenjen uključiti dijagnostici djecu kao mladi kao 4 godine. Posljednje promjene adrese "decu uzrasta od 4-18 jer postoji dodatna istraživanja na tom starosnoj dobi", kaže Mark Wolraich, predsjednik komisije koja je pripremila izvještaj, objavljen u nedelju u American Academy of Pediatrics nacionalne konferencije u Bostonu.

load...

American Academy of Pediatrics (AAP), na moje razumijevanje, postavljaju standarde za ADHD i stvorio nove smjernice za dijagnozu i liječenje ADHD-u djecu kao mladi kao 4 (četiri godine). Ranije, njihov smjernice fokusirane na 6 do 12 godina starosti. Koliko sam shvatio potrebu za rane intervencije, ali na četiri? "Znamo da je rana intervencija čini razliku - što prije ADHD je identifikovan i tretira, to bolje za dijete", kaže Ruth Hughes, izvršni direktor za djecu i odrasle s deficitom pažnje / hiperaktivnost, zvani Chadd.

Istorijski, pravilno dijagnosticiranje poremećaja mentalnog zdravlja može početi između 5 do 10 godina za dijagnozu i liječenje na posao... Ali ČETIRI ??? U tim godinama, ponašanje je uglavnom spoljašnjeg produžetak roditelja ili okoliš. Mislim da bi intervencije za loše izvršava mala djeca će biti nestašan stolicu i psihoterapije. Ipak, tu će biti djeca kojima će se zaista odgovarati zahtjevima za ovaj ekstremističke dobi dijagnozu. Što je ostalo do doktora da se utvrdi ispitivanjem četiri godina i razgovara s njim jedan-na-jedan da kopaju duboko u njegovu psihu sa 1000 različitih probnim pitanjima da se kompletan posao se prije "dijagnoze" se daje, zar ne ??? Mislim da je ono što su radili sa mnom prije 8 godina za moj rad se... To je bilo tada pokazala kao pogrešna dijagnoza... Do danas, moj "službeni" dijagnoza Bipolarni 2 sa PTSP-a.

Ja, lično, razumiju razornu moć označavanja dijete u ranoj dobi sa "zaslužan" dijagnozu. Bojim se da će neki roditelji koriste ovo novo doba ograničenje biti između 4 i 18, kao način da se zaobiđe roditeljskih vještina droge u ponašanju kao što propisuje Ritalin (metilfenidat).

PS: metilfenidat može biti naviku užasnom nuspojave.

Predsjednik Konferencije odbora u Bostonu Dr. Mark Wolraich kaže:

"Tretiranje djeca u mladoj dobi je važno, jer kada ih možemo identificirati ranije i pružiti odgovarajući tretman, možemo povećati svoje šanse za uspjeh u školi."

"Prva linija liječenja za predškolsku djecu koja imaju ADHD leži sa roditeljima. Kroz terapiju ponašanje, roditelji moraju da nauče da budu dosljedni u daju pozitivne pojačanje za odgovarajuće ponašanje i ignoriranje ili kažnjavanje neprikladno one."

load...

"Ako mala djeca ne pokazuju značajna poboljšanja s ovim tehnikama ponašanje i oni imaju umjerenih do teških simptoma ADHD, ljekari mogu razmotriti propisivanje Ritalin, ali ljekari bi trebalo da počne sa niskim dozama i polako."

Da, čitao da, moram se složiti sa dr Mark Wolraich. Bojim se da sada ćemo da vidimo još veći porast misdiagnosing i drogirali djecu, jer, kao što svaki roditelj će vam reći, svoju djecu u dobi od 4 godine su bile i preko-stimulirana, aktivan i neposlušnog u tim godinama.

Dugoročni efekti ostaje da se vidi. Šta mislite o novom ADHD starosna granica ??

Pročitajte više o ovom: vidi David McCracken, MA, LPC Upravni Vijesti Urednik članak koji je pregledao psihijatar Central je John M. Grohol, Psy.D. Listopad 17 2017 ADHD dijagnoza sada moguće za djecu mlad kao 4

Mentalno zdravlje Humor Crtići

0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 ----------------------- Da li vam je potrebna pomoć s paranoja? Napravite Free Trust List list u pdf formatu: FREE - Trust List.

3 Da li besplatni primjerak moje 2016 mentalno zdravlje Humor e-knjiga? Prijavite se i potvrditi svoju e-mail adresu za moju bilten! Jednom kada to uradite, vi ćete biti poslan link sa lozinku za download svoj besplatni primjerak moje prve crtani e-knjiga. Jednom mjesečno, ja ću vam poslati malo jednostavno bilten. Vođenje ste ažurirali; zajedno s nekoliko posebnih karakteristika o oporavku dok je pokušavao da dodati malo humora na svoj dan!

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Svesnost i trauma: intervju sa Johnom Briereom

Post Poremećaji ličnosti

Šta znači pareidolija i zašto je to opasno?

Post Slavnost

Ally hilfiger olovke o tome da su institucionalizovane zbog lizme bolesti

Post Više o tebi

Još 4 duhovne savjete za odmor tokom praznika

Post Svakodnevne veze

Nova lista najvećih stresa u životu

Post Slavnost

Adele je uplašena postpartum depresijom

Post Roditeljstvo

Zabava za razvod

Post Tvoje tijelo

Moćna knjiga imenika za decu

Post Poremećaji ličnosti

Latuda može promovirati gubitak težine

Post Svakodnevne veze

Kliničari na kauču: 10 pitanja sa psihologom susan orenstein

Post Poremećaji ličnosti

Samolaganje: opsesivno razmišljanje

Post Poremećaji ličnosti

Uzimanje antiinflamatornog (niskog)? Proverite nivo litijuma