Suočavanje sa bivšim supružnicima | BA.Superenlightme.com

Suočavanje sa bivšim supružnicima

Suočavanje sa bivšim supružnicima

P: Moja bivša žena je uništila moj život. Ona ne želi provesti vrijeme sa svojim djecom, što je u redu sa mnom jer je nevjerovatno nemaran. Ali ona me zapravo ucenjuje, mi govori da ako ne zadržati plaćati alimentaciju, iako deca nisu sa njom, ona će prisiliti djecu da provedu vrijeme s njom. Ona zna da me izluđuje, i to radi, jer je to loše za djecu.

A: I tako šta radiš o tome?

P: Idem na sud. Ja ću dobiti sudija komentar naš plan roditeljstva, tako da klinci mogu biti sa mnom 95% vremena, a onda nadam se da neće morati da joj isplati toliko novca.

A: I znaš da će se boriti s tobom.

P: Da, znam. Mrzim je. Zaista. Ja jednostavno ne mogu da prestanem da mislim o njoj. Sedim se noću dinstanje o tome i ne mogu čekati da je ona iz mog života.

load...

A: Koliko su deca?

P: Jedanaest i dvanaest.

A: Dakle, imaš još najmanje sedam godina interakcije sa bivšom ženom i vjerojatno više od toga.

P: Osim ako ona umre-a što prije to bolje.

A: Da li je ovo stvarno kako želite da se govori o svojoj bivšoj ženi?

P: Ti si taj koji mi je rekao da moram da osnaži sebe. Ja osnažene. Vodim je dole.

A: Osnaženi? Ne zvuči baš kao ovlašten čovjek za mene. Zvučiš kao da si, žrtvujući sebe. Dajete sve svoje snage na svoju bivšu ženu i čini se jadno u tom procesu.

P: Ja sam potpuno razuman s njom. Čak sam bio financijski velikodušan.

A: Ti također co-stvorio cijeli ovaj nered. Udala si nju, onda tretiraju jedni druge na način koji je izazvao veliku bol. Ti nisi posmatrač u svemu ovome.

P: Ne, to je istina. Pretpostavljam da me plaća back-karmu, da se tako izrazim.

A: Ona ne radi ništa. To je moja stvar. Ovo radiš za sebe. Praviš sebe jadnim. Što smatram nekako fascinantno kad gledam objektivno.

P: Što znači?

A: To znači da imaš divan život. Vi ste preudala za divna žena. Vaša djeca su povezani sa vama i oboje rade dobro, što nije mala stvar s obzirom na njihovu povijest. Imate posao želite. Si zdrav. Ali evo vozite sami ludo i skrivanje mržnje u svom srcu-ka žena si jednom volio.

I ona je vjerojatno stvarno pati, jer je više ili manje nije kao ženu i majku. Ona ne voli svoju decu, bar ne aktivno, a njena deca ne voli. Ona ide od serijskog zavisnosti od jednog čovjeka do drugog. Zvuči vrlo teško za mene.

load...

P: I ona je stvorena da nered za sebe.

A: Vrlo saosećajni od vas.

P: Pa, to je ono što ste upravo rekao. Rekao si mi da sam stvorio ovu situaciju. Samo kažem da je ona isto.

A: Razlika je u tome ja ne krivim te. Ja samo pozivam da ubrza i da preuzmu odgovornost za svoju ulogu u tome. Vidim te kao sposoban to radi, ako to želite.

P: A šta bi to izgledalo?

A: To je stvar koračni nazad, put, put nazad. Pogledajte veliku sliku. Pogledajte svoj život i koliko sreće ste. Kreirajte pitu u vašem umu i shvatiti da 7 od 8 kriški kolača su velike. Vaša supruga, svoju djecu, vaš rad, vaše zdravlje. Zatim, tu je jedan komad da to nije način na koji želite da bude.

Imate izbor u smislu onoga što se fokusirate na. I imate izbor u smislu kako napraviti značenje. Možete pogledati na ovom i reći: "Moja bivša žena me ucenjuje, jadna ja", ili možete uzeti u obzir ovo prilika da se nauči da prolaze kroz teške stvari i preostale vrste-iako je to teško. I to ne da je jedan ili drugi način je u pravu ili ne, to nije moja stvar. Moja poenta je da bi mogao da značenje ovog na način koji omogućava da se osjećaju dobro o vama.

Zapitajte se, "Kako bih voleo da se sprovede u ovoj situaciji? Ono što bi me osjećati dobro o sebi? "Možete ostati ljut i bljuju mržnju oko vašeg doma, potencijalno kontaminira svoju ženu i djecu, ili možete što značenje ove na potpuno drugačiji način.

A: To je u redu. Cijenim ono što vi kažete, ali ne postoji način ja plaćam moja bivša žena da se brine za svoju djecu kada se ne brine o njima.

P: Razumijem to. Fine. Idi na sud. Stand up za ono što mislite da je u pravu. Ali da li je moguće da se zaustavi, žrtvujući sebe i biti tako ljut? Da li je moguće za vas da imate malo samilosti za svoju bivšu ženu? Da li je moguće da se kroz cijelu ovu stvar sa ravnodušnošću?

A: Možda. Ali zašto ona zaslužuje moje sažaljenje?

P: To nije za nju. Ne radi se o njoj. Radi se o tebi. Ti da odluče šta nosite u svom srcu. Opet, moje pitanje je: "Kako želite da vladate, tako da se osjećate dobro o vama?" Imaš izbor.

load...

Evo nekih srodnih proizvoda

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

5 knjiga garantuje otključavanje vašeg kreativnog genija

Post Svakodnevne veze

Stonewalling, šta ga čini sličnim, ipak razlikuje od osvetljenja? 1 od 2

Post Svakodnevne veze

Rastuća empatija: svakodnevni dar od 30 minuta koji može spasiti vašu vezu

Post Poremećaji odraslih

Moć verovanja: zašto imaš upravo ono što treba da zarastiš

Post Više o tebi

Da li su društvene vještine vašeg partnera sramotne?

Post Roditeljstvo

Hronična depresija i zavisnost

Post Depresija

Zašto delim moje iskustvo sa depresijom, bipolarnim poremećajem i alkoholizmom

Post Svakodnevne veze

Kako postići svoje ciljeve koristeći vizuelizaciju vremenske linije

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i depresija

Post Poremećaji odraslih

Loše loše navike: intervju sa dan goleman i tara bennett-goleman

Post Više o tebi

Kutija puna tame: odrastao u senci graničnog poremećaja ličnosti

Post Slavnost

R Kelly otvara se o seksualnom zlostavljanju u detinjstvu, braku sa aaliyah