Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju | BA.Superenlightme.com

Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju

Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju

Pharmaceuticals su često prva linija odbrane protiv depresije, ali oni ne rade za svakoga, ili mogu imati neželjene efekte koji su gori od početnog problema.

Neki od nas moraju okrenuti prirodnih izvora i napraviti najbolje što priroda može pružiti. Srećom, postoji mnogo toga što možemo učiniti za depresiju, posebno kada shvatite koliko vaš mozak treba esencijalne masne kiseline.

Nagore i došljak u prirodnim mentalno zdravlje je ulje od konoplje, ili liposomal ulje od konoplje ako tražite za maksimalnu bio-dostupnosti.

load...

Zašto ulje od konoplje za depresiju?

Prema konoplje Therapy, "bilo izvor hrane naći danas, konoplja ima najbolji omjer esencijalnih Omega - 6 i omega - 3 masne kiseline potrebne od strane ljudi. Jer EFA čine veliki dio mozga, konoplja je posebno korisna za zdravlje mozga. Od kasnih 1970-ih, na desetine studije su pokazale moć Omega - 3 i / ili omega - 6 masnih kiselina u prevenciji i liječenju mnogih od ovih bolesti i stanja. Istraživanje je pokazalo da ishrana sa odgovarajuću ravnotežu omega - 6 Omega - 3 masne kiseline mogu pomoći odgode ili smanje neurološki efekti tih bolesti i poboljšati kvalitetu života ".

Drugim riječima, vaš mozak treba ravnotežu esencijalnih masnih kiselina za ispravno funkcionirati i ulje od konoplje može pružiti najbolju ravnotežu ovih ljekovite masti otkrio do sada.

Moderni Brains gladi za zdrav Fat?

Vjerovatno. U 2oth stoljeća, nutricionisti u osnovi stvorio univerzalni masti fobija. Većina ljudi i dalje pate od nje, ne shvatajući kako esencijalne masti su upravo to - bitne! Malo masti način života može biti savršen set za depresiju. Fat je previše važno da samo eliminirati iz ishrane ili smanjiti značajno. Vaš mozak treba esencijalnim masnim funkciji. Odlazak: Zašto malo masti Olupina Your Brain zdravlja.

Svet je buđenje na ono što zdrav (i zapamtite * esencijalne *) masne kiseline mogu učiniti za nas. Dakle, divlji rast u oba prodaje i istraživanja o masti. Ulje od konoplje je jedan od najboljih izvora, jer sadrži pravo ravnotežu omega-3 i 6 masnih kiselina, kao i veća proteina i drugih važnih minerala.

load...

Liposomal ulje od konoplje može ponuditi najviši bio-dostupnost bilo koje ulje od konoplje, jer je dokazano da dostavi to je nutrijenata nosivosti direktno na ćelije vašeg tela, zaobilazeći probavu. Pročitajte više o tome kako liposomal tehnologija radi ovdje.

Reference

Konoplja terapija: Prirodna rješenja za depresije i anksioznosti. (ND). Preuzeto iz http://hemptherapy.blogspot.com - 2017. - 04 / prirodne-rješenja-za-depression.html

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Moj lični kofeinski eksperiment: setup

Post Svakodnevne veze

Kako postupate protiv odbacivanja govori puno o vašem mentalnom stanju

Post Poremećaji odraslih

Opsesivni kompulzivni poremećaj: odličan priča

Post Svakodnevne veze

Bipolarni odnos: kako razumeti, pomoći i voleti svog partnera

Post Svakodnevne veze

Neuronauka istinske ljubavi - i šta kažu ljubavni citati!

Post Poremećaji ličnosti

Suočavanje sa manipulativnom majkom

Post Poremećaji ličnosti

Ono što ja radim narcisoidu zaista znači

Post Svakodnevne veze

20 situacija u kojima muškarac teži da gasi ženu (da bi je smatrala da je luda)

Post Slavnost

Džon Goselin navodi okrutnost, traži starateljstvo od jedne od osam dece

Post Svakodnevne veze

Online dating, komunikacija i intimnost: iznenađujući nalazi

Post Više o tebi

Pristupanje autentičnom sebi

Post Svakodnevne veze

Kako se nositi kada padaju točkovi